My Instagram

Tuesday, May 31, 2011

::Masih Adakah Peluang Ke Dua?::

::31 Mei 2011-1.45ptg::
::Selasa::

::Salam Selasa semua...semalam aku ada bg tahu kan..nak buat review mengenai movie "Nur Kasih"...Nak komen apa yer..because bagi aku ramai yang dah buat review mengenai movie ni...aku pun bukan arif sangat nak komen..kang tersalah komen ada yang tak puas hati ngan blog aku..hahha...terus kena banned!!Ok bagi aku untuk siapa yang follow drama series "Nur Kasih" ni..insyallah leh berpuas hati..dari komen2 yang aku baca..ada yang cakap tak cukup..for me ok lah..takkan nak panjang berjelar macam series kan..kira apa yang dipaprkan tu yang penting..nak di ikutkan..cerita..kalau sampai 5 jam pun takkan cukup..manusia kan tak pernah puas..huhuh..

Ok2 aku tak nak berceloteh banyak..apa yang aku boleh cakap..movie ni is the best moral story yang aku pernah tgok..aku nak tanya..masa korang tgok movie ni..korang ada pikir knapa?bagaimana?...tak kan?yang korang tgok..'ishk sian hero ni'..atau pun 'tak kena lah baju yang heroin ni pakai'..hahhaha..betul tak?kalau aku salah aku minta maaf..sebab apa yang aku sendiri nampak itu lumrah manusia ...pada aku kekuatan movie ni yang bagi impak kat aku..adalah 'Masih Adakah Peluang Ke Dua?'...Bayangkan setiap saat yang korang lalui...takder untuk ari esok..kekuatan seoarang isteri yang inginkan peluang yang ada di harungi bersama suami..kehilangan sesuatu yang mungkin tak pasti akan kembali..iyer aku nangis tgok movie ni..mungkin sebab setiap apa yang 'Nur Amina' lalui..memberi pengajaran bagi aku..hargai setiap apa yang kita ada..Allah swt bagi satu nyawa iaitu bayi yang di kandungkan..tapi dalam masa yang sama Allah swt nak tarik satu lagi nyawa...kekuatan tu yang perlu kita lihat dalam movie ni..bukan dari segi logical jalan citer..Mungkin aku terlalu emosional mengulas tentang movie ni..tapi aku cuma nak tekankan..hargai setiap peluang yang ada..aku pun bukan manusia yang sempurna..kadang2 ada masa terlepas laku dengan mydear..ngan bonda,ngan semua disekeliling..bila sedar kesilapan diri..selalu pikir 'masih ada ari esok'...hurmm..so mari kita menjadi penonton yang menonton sesuatu karya dengan mata dan hati..akal dan fikiran..dan pikirlah..segala apa yang di aturkan olehnya adalah yang terbaik...selamat beramal...xoxo..muaaah::





Monday, May 30, 2011

::Nice Date With MyDear::

::30 Mei 2011-11:00pagi::
::Isnin::

::Salam ari isnin..jap jer dah ari isini balik..rasa nak cepatkan masa g terus kat ari jumaat ni..hahhaha..boleh?ok lah semalam ari 'ngdate' ngan mydear...kami just g kat Jusco Bukit Raja jer..memandangkan mydear malas nak berasak di hari minggu ni..so kita org plan g yang dekat2 jer.itu pun ramai ok kat JJ ni..mana tak nya..tengah SALE kot..aku pejamkan mata jer nak shopping..sebab niat hati nak beli barang for 'mybubble' jer..dan kami dah ada sedikit..huhuh..rambang mata ok tgok barang2 baby..Before tu kami lepak makan kat Kenny Rogers  ..tu pun kena q-up..haish..dah rambang mata shopping barang for 'mybubble'..kita orang plan tgok movie..wei giller beratur panjang..siapa yang pernah g kat Jusco Bukit Raja  ni confirm leh imagine kalau aku cakap q nak beli tiket jer sampai kat kedai baskin robins tu..haish...dan nasib kami baik..sebab aku dulu pernah keje kat tgv bukit raja..hahha..so pakai orang dalam lah beli tiket..and what i can say..dapat best seat..yeay!!huhuhu..petang tu mula2 plan nak tgok 'Karak' sebab mydear tak pernah tgok drama 'Nur Kasih'..tapi sbb kan line panjang n movie tu dah showing awal..kami tukar plan..either nak tgok 'Nur Kasih' or 'Too fast Too Furious'...tapi disebabkan aku berjaya pujuk mydear..apa lagi 'Nur Kasih' lah..hahhaha..hebat tak aku...sian mydear..takper next time sayang ikut citer mydear plak...:P..insyallah next entry aku cuba buat review pasal movie ni..so untuk korang tak boring ngan entry aku ni..meh di kala nak lunch ni..korang tatap muka aku ngan mydear nak makan...hahha..xoxo..muaaaaaah::


::sebelum makan..:D..::

::mydear bz jer..huhuh::


Thursday, May 26, 2011

::Please help me!!::

::26 Mei 2011-4;00ptg::
::Khamis::

::Short entry guys..please help me to give your suggestion the best place food to special celebrate!!So aku dah pilih tempat yang aku rasa a bit different to try..so kalau korang rajin sila bagi suggestion..if korang ada suggestion lain its better for me to choose..thnkz guys!!!xoxo..muaaah::




Monday, May 23, 2011

::Bahana Maharaja Lawak!!::

::23 Mei 2011-11:38pagi::
::Isnin::

::Salam ari isnin guys..pagi ni aku semangat sikit nak g opis..sebab project last week dah habis..now new week..new project..yeay..ok pagi ni aku just nak share apa yang aku dengar pagi tadi..pagi tadi mood aku n mydear nak dengar Sinar Fm..oldiest kan kami..hahhaha..kebetulan pagi tadi Jep dr kumpulan Sepah..memang lawak lah kan..duk nak redah jem jadi tak rasa sangat..huhu..so tengah2 diorg berceloteh..ada seorang penghantar sms ni minta lagu yang kumpulan Sepah nyanyi time 'Maharaja Lawak'..aku memang suka kumpulan ni bila time musical comedy..ada jer lagu yang diorg bawa yang kita jarang dengar..fresh ok..so just nak share ngan korang...layan lawak time diorang nyanyi lagu ni and lagu dari empunya diri..:)..xoxo..muaah::

::ni time diorng nyanyi lagu tu..even sikit..tp sdap tau..suka suara Jep ni..::

::ni aku siap bg video n lyrics..hahhah::

Friday, May 20, 2011

::Mommy to be must look gorgeous!!::

::20 Mei 2011-11:30pagi::
::Jumaat::

::Salam jumaat...hari ni ngah bersiap nak g keje..mydear tegur aku dah chubby..uwaa..bukan tak leh terima...cuma pikir mcm mana nak buat after deliver..mau diet bermatian ni..hhahaha..ok entry kali ni just nak share ngan para bakal ibu ok..ada orang kata time mengandung ni..kita leh tgok appearance para bakal ibu..ada yang selekeh..ada yang suka melaram.ada plak yang cakap..mom to be yang suka melaram ni..insyallah petanda dapat anak pompuan..erk?dan kalau mom to be just siap sekadar ala kadar..mite be akan dapat baby boy..hahahah..statement orang dulu2..ada yang leh caya..ada yang bergantung pada keadaan mom to be tu gak..kalau malas nak bersiap..alih2 dapat anak pompuan..memang dia jenis yang tak suka bersiap..ada gak yang suka melaram dapat gak baby boy..huhuh..so semua tu telah di tentukan oleh-Nya..bersyukur apa yang dikurniakan kelak..:)

Tapi pada bakal ibu yang suka melaram..meh kita tgok wajah para2 ibu yang dulu masa mengandung suka melawa..aku?tak tahulah kategori mana...nak kata melawa sangat taklah...tapi kalau kuar muka pucat..macam tak keruan tau..sampai mydear pernah tegur..'bersolek macam firstime nak g dating'..erk?hahhaha..so u guys can guess my baby gender?hahhaha..xoxo..muaaaaah!!::






::chomelkan muka diorang masa prengnant::

dan muka aku?

*
*
*
*
*
::me..6 month with 'mybubble'::

p/s:mesti korang nak cakap aku chubby sangat2 kan..uwaaaaaa..aku terima..:)

Thursday, May 19, 2011

::CINTA MELODI::

::19 Mei 2011-11:00pagi::
::Khamis::

::Assallamulaikum..korang layan tak citer sinetron 'CINTA MELODI'?...aku tak dapat layan sebab balik keje jer dah nak pukul 8..tapi selalu gak tengok iklan citer ni kat tv.. actually aku tak lah layan sangat..cuma sebab ada 'galang'...hahhaha..so aku nak sangat tahu jalan citer ni..heroin dia nampak biasa sangat..tapi mungkin sebab aku tak mengikuti dan menghayati watak heroin dia..so tak menarik sangatlah bagi aku..tak macam citer 'CINTA KIRANA' dulu..watak 'kirana' tu cantik kot..huhuhu..tak adil aku komen macam ni kan..ok2..kang ada peminat citer ni marah kat aku..

Sebenarnya..tujuan aku buat entry ni..sebab aku tertarik dengan lagu citer ni...so hayatilah ok..ala2 korea sikit..huhuh..xoxo..muaaaaah::

 ::ni lagu dari band ni..:)::

::ni citer ni..:)..::

Wednesday, May 18, 2011

::Ready for your baby?::

::18 Mei 2011-5:00ptg::
::Rabu::

::Assallamulaikum..ari ni plan ngan mydear nak survey barang baby..the price and the product..actually tak tahu nak mula dengan apa..yer rr anak first kan takder pengalaman..my mom dah bising2..suruh start cari barang2 baby..just for preparation..so today update status kat facebook tanya mana the best place to shop..alhamdulillah ramai yang membantu..thanks to you guys..:)...so appreciate that!!dan kebetulan seorang kakak yang dah ada pengalaman suruh aku cari list barang-barang baby apa yang perlu..so tak lah pening nak survey barang kan..hihi..thnkz kak sue..:)...so now segala info aku dapat dari blog ni ( La Dolce Rina )..a good list i think..so sesiapa yang sama macam aku..better g kat blog dia buat rujukan..huhuh..tapi aku akan bagi list kat bawah ni..hihihi..

KEPERLUAN BABY

A) PAKAIAN / TIDUR 

1. Baju Lengan Panjang
2. Baju Lengan Pendek
3. Seluar panjang
4. Seluar Pendek
5. Rompers
6. barut
7. sarung kaki / stoking
8. Sarung tangan
9. Tuala Kecil
10. Tuala Besar
11. Topi
12. Lampin Bayi
13. Pampers ( New Born )
14. Selimut Baby
15. Sapu tangan kecil
16. Bakul Pakaian baby
17. Tilam / sarung
18. Bantal Kepala / bantal peluk
19. Kelambu
20. Buaian / Kain Buaian

B) PERALATAN MANDI

1. Bakul Barang Mandian
2. Baby bath
3. Baby Shampoo
4. Bedak baby
5. Besen Mandi baby
6. putik kapas
7. tikar getah
8. bakul baju kotor
9. Minyak rambut

C) PENJAGAAN DIRI / KESIHATAN / KESELESAAN BABY

1. Bakul Peralatan diri
2. Minyak Yuyi cap limau
3. Minyak Telon
4. tisu lembab
5. vicks
6. losyen baby
7. sikat
8. set ketip kuku
9. krim lampin
10. tiub sedut hingus
11. bouncer

D) MAKAN / MINUM BABY

1. botol susu - kecil, sederhana, besar
2. susu tepung - persediaan
3. puting susu spare
4. puting kosong
5. pembersih botol susu
6. termos
7. tupperware susu
8. botol air masak

E) KELENGKAPAN BERJALAN

1. Stroller
2. Baby car seat
3. beg pakaian baby ( kecil )
4. beg pakaian baby ( besar )
5. travelling tilam set


Banyakkan...hahhaha..so para ibu n ayah...get ready your list before go shopping..taklah menggagau nak cari barang baby apa nanti..:)..xoxo.muaaaah::


::Lets Shopping!!::

Monday, May 16, 2011

::JOM CUCI MATA::

::16 Mei 2011-6.15ptg::
::Isnin::

::Mood nak menggedik..saja nak tayang gambar kawen..hahhaha..short entry..ari ni stress..so saja nak suruh korang layan mood aku yg ngah kacau ni...xoxo..muaaaaaaaah::




Wednesday, May 11, 2011

'I stalk your profile when I miss you’

::11 Mei 2011-11:15pagi::
::Rabu::

::Assalammulaikum..short entry for u all sebelum g lunch..i luv two guys play guitar and sing this song..the lyrics kena ngan orang yang kena tinggal or baru break up..yupz not related with me..just want to share..aku dapat video ni dari sebuah blog..mite be ada yang pernah tgok video clip ni kat your tube..his voice amazing..so enjoy the lyircs..pada siapa yang terkena ngan lyrics lagu ni..aku just want to share bukan nak kena kan apa-apa ok..:)..xoxo..muaaaaaah::



Friday, May 6, 2011

::The Story of Syarafi & Nasya ::

::06 Mei 2011-02.00ptg::
::Jumaat::

::Alhamdulillah..hari jumaat yang indah..untuk hari yang indah ni aku nak dedikasi kan satu clip video simple for all my lovely friends..maaf clip ni aku sendiri yang edit so sangat tak professional..please dont complain...hihihi ..yang OP edit ada cuma the last part ada gambar yang mydear tak benarkan upload kat blog and buat tatapan sahabat2..so tak mo jadi isteri derhaka hihihi..and tak mo bnyak citer enjoy the clip k..later on aku upload gambar..sebenarnya aku buat clip ni sebab terlalu gambar bersama semua sahabat2..what a wonderfull  day..aku sangat tak sangka..bila dapat tgok semua album gambar dari my OP..ramai sungguh yang datang..jutaan terima kasih kepada semua..maaf janganlah di tanya kenapa baru sekarang aku dedikasi kan semua ini..yang pasti..aku tetap akan kongsikan semua memori bersama..enjoy..xoxo..muaaaaah::

video

Thursday, May 5, 2011

::LOVE THIS SONG::

::05 May 2011-3.15ptg::
::Khamis::

::Assallamualaikum..nak share ngan korang lagu ni..actually lagu ni ada dalam clip pic gambar kawen..korang yang mengikuti blog aku mesti perasaan kan aku tak upload secara officially gambar masa majlis kahwin aku kan..takper..aku share lagu dulu...good choice from my officially photographer..so esok entry pasal aku nyer OP..mesti ada yang cakap aku paper ntah kan..sbb baru nak buat review gambar kahwen..dah nak dapat 'mybubble' dah..but i have my own reason why..sesiapa yang tak suka esok jangan tunggu entry aku..:P...hahhaha..tetiba emo..so enjoy the song first!!xoxo...muaah::



TOMPI MENGHUJAM JANTUNGKU LYRICS

segenap hatiku selalu memujamu...oohh...
seluruh jiwa ku persembahkan untukmu
sepenuh cintaku merindukan dirimu
seutuh gejolak membakar hatiku...

seperti cahaya hadirmu diduniaku
seperti ribuan bintang yang menghujam jantungku

kau membuatku merasakan indahnya
jatuh cinta
indahnya dicintai
saat kau jadi milikku
oh takkan kulepaskan dirimu oh cintaku
teruslah kau bersemi di dalam lubuk hatiku