My Instagram

Wednesday, January 29, 2014

Our Weekend

:: 29 Januari 2014 - 11:30 pagi ::
:: Rabu ::

:: Wordless Wednesday...nak share aktiviti weekend aku kalau tak kemana..selalunya aku dan mydear habiskan masa kat rumah dengan lepak tengok movie..ubah suai perabot rumah..hahhaha..rajin tak?nak deco rumah lebih-lebih duk rumah sewa so hanya mampu alih-alih barang dalam rumah je..Insyallah azam tahun baru nak beli rumah..doakan yer..Aktiviti yang paling mydear suka basuh kete..nasib lah dapat suami yang rajin bab-bab membasuh kete ni..kalau aku hantar kedai lah gamaknya..hahhah..seperti biasa kalau mydear membasuh kete akan ada pembantu setia..ha siapa lagi mymia lah..jom layan lagak anak dara tolong papa basuh kete..

anak papa...

Gaya kena ada..haishlah...

Friday, January 17, 2014

Rindu Sahabat!

:: 17 Januari 2014 - 1:30ptg ::
:: Jumaat ::

:: Salam Jumaat..hari ni cuti..mesti ramai plan pergi sana sini sebab cuti panjang kan..aku?tak plan pergi mana lagi tak tahu lah esok lusa..by the way tetiba teringat semua sahabat handai...dari zaman sekolah,universiti hinggalah ker hari ini..pada semua sahabat yang anggap aku sahabat gak..meh renungan kita bersama :-


Thursday, January 16, 2014

My Mia Cook For Lunch!

:: 16 January 2014 - 10 : 30pagi ::
:: Khamis ::

:: Salam Maulidul Rasul..rasanya tak terlambat aku nak ucapkan pada semua sahabat alam maya yang sudi baca blog aku ni..Hari ni nak share aktiviti anak dara aku sorang ni..yolah dengan status ku 'housewife' ni jangan ingat hanya menjalankan tugas sebagai isteri jer..melayan karenah anak dah sememangnya akan masuk dalam skop job aku selain tugasan harian di rumah..hihihi..so kebetulan hari tu aku ada masa layan mymia main masak-masak..apa lagi seronok lah dia.beria bermain..dahlah kalau main masak-masak dapur tu aku dengar 24 jam lah berbunyi..bila di jenguk dia duk main benda lain dapur duk terpasang jer..busan lah tu main sorang....so now time for 'My Mia Cook For Lunch!'..Jom layan gambar : -

Chef Mia mula beraksi..siap ada apron ok!
Pada sesiapa nak belikan anak dara korang apron ni ada kat DAISO -RM5..saja bagi semangat kat diorang masuk dapur..hahha..tq for makngah ZERA for this apron!


Ok dah mula beraksi..hihihi

Busy masak ok!

Lastly posing!Hahhahah...










Thursday, January 9, 2014

MIAQIB KITCHEN

:: 9 Januari 2013 - 1:30ptg ::
:: Khamis ::

::Salam semua..short entry dari aku..rasanya ada yang tahu aku ada jalankan lagi satu bisnes selain Almarichantekchomell dan Myartbubble..MIAQIB KITCHEN..another baby bizz!Kali ni bisnes makanan..ni desebabkan good feedback masa aku buat time hari raya ari tu..so peluang dah ada baik teruskan..tak salah mnecuba kan..lagi pun aku memang suka buat banyak benda..terutama berkaitan dengan bisnes..tak kira lah dalam bidang fashion , seni ataupun makanan..so pada sesiapa yang sudi nak order meh like page MIAQIB KITCHEN kat Facebook dan juga Instagram! :-





We are happy to take your orders.

Please Whatsapp/SMS :0192294252 or email:miaqibkitchen@gmail.com

Menu :-




p/s : Penghantaran sekitar Klang tidak akan di kenakan charge! Jom order!!



Wednesday, January 8, 2014

Jom Belajar Solat versi My Mia

:: 8 Januari 2014 - 8 :00 pagi ::
:: Rabu ::

:: Salam semua..aku ni bukanlah ibu yang terbaik..masih lagi banyak yang perlu di pelajari..nak ajar anak untuk segala ilmu..alhamdulillah aku di berikan suami yang terbaik untuk sama-sama mendidik anak kami..Lagi-lagi yang berkaitan bab agama..ilmu paling penting yang perlu di terapkan pada anak-anak kami..Betulah apa kata pakar keluarga,ibu dan bapa adalah contoh paling dekat dan terbaik untuk anak-anak belajar..So bercerita mengenai mymia..dia jenis yang cepat belajar..so apa yang saja tingkah laku yang aku dan mydear buat mymia akan perhatikan lagi-lagi lah orang sekelilingnya..Kadang-kadang kami tak ajar pun tapi mymia belajar dari apa yang dia lihat terutamanya bab solat!Selalu juga mymia ikut kami solat..dari situ dia belajar setiap pegerakkan dalam solat..aku bersyukur anak seusia 2 tahun cepat tangkap apa yang di ajar..kali ni pertama kali aku nak share video dengan korang semua..ok first niat nak berkongsi bukan nak menunjuk..mana tahu apa yang aku kongsi ni dapat memberikan manfaat pada korang semua..hihihi..



Chomelkan bila lihat anak membesar depan mata kita..cepat belajar apa yang perlu kita ajar..bila tengok video ni..dah besar dah mymia ni..walaupun pegerakkan tak selengkap pegerakkan dalam solat tapi dia tahu apa yang perlu kita buat dalam solat..takper anak ibu..belajar perlaha-lahan yer..nanti ibu and papa belikan telekung chomel untuk mymia..yang penting keinginan untuk belajar tu ada..dah besar dah anak ibu...xoxo..muaaah..love!

self reminder!



Tuesday, January 7, 2014

Baru Nak Cash Out Duit Dari Nuffnang!!

:: 7Januari 2014 - 8:30 pagi ::
:: Selasa ::

:: Morning!Selama aku ber blogging hampir 6 tahun ni..ini lah kali pertama aku cash out duit dari Nuffnang..Alhamdulillah rezeki tahun baru..pembukaan rezeki 2014!Actually duit dalam Nuffnang ni dah terkumpul lama..cuma aku jer malas nak cash out..yerlah aku benda rumit-rumit ni malas nak pikir tapi sebenarnya tu yang buat aku rugi for a many years..duk borak ngan schoolmate aku Lynda yang juga blogger..dia advise better aku cash out so orang Nuffnang ni nampakalah kewujuddan aku nyer blog ni..yolah even blog ko ramai orang baca tapi kalau site diorang tak perasan pun rugi gak yer!hahha..so setelah di beri nasihat..aku pun cash out lah!

Ha nampak gambar di atas tu?hahhah..akhirnya aku berjaya cash out!Tak susah rupanya..now just tunggu cek jer dari pihak mereka..mesti korang ingat duit aku dah beribu kan..yolah dah 6 tahun baru nak cash out..aku amin kan jer pada yang bersangka macam tu..hihih..tapi kalau korang rajin lagi baca blog aku dan klik iklan kat sebelah ni.. 



 Lepas korang klik..insyallah rezeki anak-anak aku bertambah..so rerajin lah singgah dan klik yer..mana tahu lepas korang buat amal jariah ni..rezeki 2014 ni bertambah dan bagi aku menjana pendapatan sebagai suri rumah sepenuh masa ni..hihih..oklah..jap2 lagi aku update entry new bisness planning for 2014!so tungguuuuu!..

p/s : JANGAN LUPA KLIK IKLAN TAU.. (mana tau rezeki anak-anak..tq korang..muaah)


Thursday, January 2, 2014

The End Of 2013...Beginning Of 2014..

:: 2 Januari 2014 - 8:30pagi ::
:: Khamis ::

:: Alhamdulillah berakhirnya 2013 yang memberi seribu kenangan..nak catit satu persatu memang tak terkira lah..tapi akan ingat satu persatu kenangan pahit dan manis..bersyukur masih boleh mencatat sesuatu pada tahun 2014..harapan permulaan 2014 memberikan titik permulaan dalam rezeki kami sekeluarga..life aku tak lah happening sangat tapi aku bersyukur..Nak list azam baru kat entry baru ni pun terlalu banyak nak di catit..almaklumlah banyak lagi yang belum tercapai..Tapi yang pasti bermulalah episod angka bermula dengan 3 series!Uwaa..tua rasanya...Alhamdulillah penghujung 2013 memberi ruang rezeki yang indah untuk kami sekeluarga..Harapan seterusnya 2014 ini memberikan perubahan yang baik untuk kami sekeluarga dari segi kerjaya..bisnes kecilku..anak-anak..cerita pasal bisnes kecilku..insyallah tak lama lagi aku nak reveal another small busisness dari ku..tunggu yer..ha ok lah malas nak taip panjang-panjang insyallah permulaan yang akan di mula menjadi rutin 2014..