My Instagram

Friday, August 28, 2009

::marathon gossip girl-season one::

::28 ogos 2009-2:15ptg::
::jumaat::

::Haish dah lama xupdate..aku tgh best tgok siri drama yg the best selepas The O.C..so gamaknyer aku juz blog walking..bg comment kat kwn2..hihih..finally aku habiskan gak koleksi yg ader kat aku..Gossip Girl-xoxo...huhuhu..aku ni dah lah liat sebenarnya nak mula tgok cite bersiri ni tp kalau dah tgok..mmg lah kan..sgt romantic ok mamat hero dlm citer ni..cool jer..berangan yg mydear ku mcm tu..tp mmg pun...mydear mmg cool..aku jer..hahha..ni aku selitkan gambar pelakon2 Gossip Girl ni...xoxo...

::best giller drama series ni::

::i like her style::

::all the actor&actress::

so sesiapa yg mengikuti drama siri ni..come join me..kita juz borak apa yg u all minat ngan drama ni k..cth:
  1. Pelakon lelaki/pompuan
  2. Jalan citer
  3. Dress up
  4. Sosial life
hihih..so sesiapa berminat meh kita ber mini forum k..daaa..::

Monday, August 24, 2009

::ramadhan menjelma..::

::24 ogos 2009-12:25 am::
::Isnin::

::Hari ketiga kita smua berpuasa..alhamdullillah..aku dapat berpuasa utk thn ni..how to start..mcm biasa aku terima pelbagai ucapan..seminggu sebelum lg aku dah trima ucapan..oleh kerana terlalu moden kehidupan aku skrang..smua wish melalui 'facebook'..so save kat situ..yg x rajin -fb- traditional sikit msg or call..mydear adik bradik berbuka kat johor..kebetulan kak ngoh mydear baru lps bersalin..dapat baby gurl..happy mydear sekeluarga..ader org baru..weeiii..mesti chomel baby..baby gurl..sofea iqlyma...sweet nama tu..wah terasa nak ader baby bila dgr org dapat baby..Permulaan puasa yg tenang walaupun aku n adik2 terlupa something...terlupa nak g kubur arwah ayah sblm puasa..hurmm..makin alpa aku ni..insyallah raya aku g..aku bersyukur..rezeki nak raya..aku dah dapat keje..as creative designer kat pj..alhamdulillah..mula 1 sept..seram pun ader..tp utk rezeki aku n masa dpn aku sekeluarga..insyallah aku akn lakukan yg terbaik..mydear bnyak bg support..so nasya..u can do it..wah dah mcm mary kay aku nyer tag line jer..bisnes aku berjalan juga but too slow rite now..sbb aku nak kena set up balik everything bout life aku yg agak kelam kabut..tp yg pasti 2 week bfore puasa aku mmg happy..bnyak yg x d rancang...dapat keje kat um..jalan2..happy hour..lagi2 bnyak spend time ngan mydear..wah suka ni..


Bila tgok gambar ni..sayu jer..arwah ayah dah 14 thn tinggalkan aku sekeluarga..mak seperti biasa tenang sambut ramadhan kali ni..cuma babang blum berbuka ngan aku sekeluarga..adik aku sorang tu sibuk sgt bekerja..nak cr duit raya..haish rajin..so sahabat2 yg rajin baca blog aku ni..aku nak ucapkan 'Selamat Menyambut Ramadhan'..hadapi ngan tenang n buatlah ibadah yg sebanyak mungkin di bulan mulia ini..insyallah smua akn dberkati..

p/s:ngah tunggu mydear n adik bradik otw dr jb-kl..hope xder paper dlm perjalanan..amin..::

Thursday, August 20, 2009

::weekend holiday::

::20 ogos 2009-7.00ptg::
::khamis::

::last weekend aku ngan bdak2 ni melepaskan tekanan yg lama terpedam dek kerana kepenatan yg teramat sgt..huh ayat!...penat sei..so memandagkan dah dpt sedikit fulus..diorg ajak cuci mata..meh aku bg korang cuci mata...apa yg kita org buat k...malas nak citer bnyak..

::g um..amik gambar ngan boss::

::ngan mydear..::

::lps mkn g central market..jln2 amik inspirasi..ngan yusof ghani::

::shahril n peminat..hahah..siapa minat siapa ni??::

::lps tu g klcc..hihih gila sakan kami berjalan::


::amik pic ngan dinosour..hihih takut..pegang dear::

::kami dah penat::

kami penat satu ari..lps lepak klcc..kami balik terus g shah alam..lepak mamak..sampai kul 12..mmg giller ngan diorg ni..n aku happy coz mydear ader slalo..after raya lagi bnyak plan..hihih::

::University Malaya-in progress::

::20 ogos 2009-2:05 pagi::
::Khamis::

::Bermula 12 ogos -15 ogos lalu..aku n geng2 join bisnes kwn kita org kat University Malaya sempena convocation diorg..aku join sebagai salah sorang tenaga utk booth amik gambar konvo.First day mmg sgt blur ok..x tahu nak buat apa..dtg blah ptg..lps abis interview..aku gegas g UM..parking kete dah lah jauh..dhlah mydear baru lps basuh kete..lps tu aku park mmg kat area tanah merah n lumpur..uwaa..aku sendiri tgok pun nak nangis..x sanggup aku nak amik gambar..huhuhu...dlm hati tunggu kena bebel..n yg pasti mmg itu yg aku kena..kenalah terima..pengalaman pertama yang aku terima..mmg sangat penat...serius..walaupun org2 yg tunggu giliran tgok kita org cool jer..tp yg pasti..aku n kwn2 mmg sgt penat..bygkan..keje kat markplus pun x penat mcm ni..penat wei..korang dapat bygkan kepenatan aku dengan melihat perkataan penat yg aku sanggup tulis ni..hihihih....part yg best..aku dpt knal kwn2 baru..seronok...makcik n pakcik pun ok..lupa nak bg tahu..owner booth ni en asyraf..hihih..kwn ayus..mmg sgt sempoi family asyraf ni..sporting cuma keadaan kelam kabut sikit lah..biasalah firstime experience..so kena bnyak yg kena baiki..tp aku tabiklah..asyraf ni sgt berani..go man!jgn serik nak upah kami..hihihi..selama empat hari aku kat sana..mmg best..mydear x dpt join sbb keje..but the last day my dear join happening sgttttttt...suke2..suke sgt mydear join..ntahlah dah biasa mydear ader..then la join gak..adik mydear..x sempat amik gambar ngan budak noty ni..hihihi...bnyak kenangan yg tercipta..perasaan marah+blur+stress+happy+lawak=bercampur jadi satu..seronok akhirnya...aku selitkan sedikit pic2 kami setelah keletihan..amk gambar2 kenangan..best2..hihihi...


::firstday..dtg ptg pun ramai tau..::

::pinjam bunga org amik gambar::

::hari kedua..dah cekap..cuma maintain..sebelah tu halil chik...hahhaahha..go jero::

::ahli2 myteam ngah berbincang..hihihih::

::kami yg sentiasa bz..hihih::

::hari ketiga..time ni mmg nak flat dah..::

::di waktu ptg yg dah mula tiada org::


::ladies time::

::hari keempat..:

::yeay masa ni mydear dah join::

::sgt suka gambar ni..luv u mydear::


::suka amik pic giller2::

::mmg diorg giller::

bnyak pic aku nak upload..tp biarlah kan..tp ni lah kenangan yg aku x leh lupakan...hope akn dtg ader lg kenangan..::

::special edition wan eba & wazan::

::20 ogos 2009::
::Khamis-12.40 tgh mlm::

::Untuk sekian kalinya..edisi khas utk wan eba..huhuhu..duk ngomel xder pic kawen dia utk last entry aku..huhuhuh..knapa aku asingkan wedding entry 'wan eba'...huhuhu..special ker dia?hahhahah..axtually..sebab ni last wedding aku sblm menjelang puasa yg akn tiba..tp majlis perkahwinan wan aku x dtg ngan mydear..uwaaaaaaaaaa..sbb mydear balik kg..'ming x sihat'..takpelah itu lg penting..so memandangkan mydear xder..aku g ngan wakil2 mydear..g ngan yus n is..nasib yus amik..skrang ni aku mmg malas nak drive..kita org g lps wan dah sanding...sorry wan..ader hal..lg pun berat hati..jarang tanpa mydear..uwaaaaaaa..dah2 jgn sedih2..so korang tataplah muka ni erk..


::mkn time....::

::menyelit pic sorang okies..hihihi::

::nyelit lg..::

::time ngan wan eba::

::smua ader..mydear xder..:(..tp pic ni chomel::

aku up ni jer..hihih wan eba anda dah dpt pic2 ni kan..yg pasti wedding anda paling cool n sempoi..:)..::

Tuesday, August 18, 2009

::weding kwn2..::

::18 ogos 2009::
::Selasa-5:15ptg::

::Lama dah x update..aku ni jelah masalah nyer..time ader mood panjang giller type..axtually aku xlah sampai x buka cuma kalau buka juz buka org punye..baca entry org..utk sekian lamanya aku hanya membaca..korek2 rahsia org..hahhaha..sampai mydear aku heran..rajin bebenor membaca..by the way..aku nak citer bnyak pun x guna..axtually entry kali ni juz nak letak pic kwn2 aku kawen thn ni..so yg ader dlm simpanan jer lah yer..ader yg aku x dpt attend sbb kesuntukkan masa n kewangan..hiihih..maaf kwn2ku..ntah knapa entry kali ni saja aku nak abadikan pic kwn2 aku ni..chantek2 masing2..jeles..takper thn dpn aku plak..huhuhuh..cptlah my dear..now aku paparkan pic kwn2 ku k..yg ader jer..


::wati n hubby dia..wati tahniah sahabat..tp xdpt dtg gak..uwaaa..tp wati chantek sgt..::


::wedding ana yg x dpt hadiri..hihihi..tp ana nampak chantek..sorry ana::


::ni linda n hubby..x g gak..clash ngan izma nyer wedding..tp linda nampak chantek.::


::izma n hubby...chanteks sgt..suka2..congrate babe..::


::ni zalida n hubby..aku paling suka pic ni..masa dtg terpegun tgok pelamin dia..chantek sgt...congrate my dear frens..::


::akmar n hubby..ni lagilah diam2 dah kawen..chantek ok dia ari tu..tahniah babe::


::julie n hubby..chantek baju ala2 javanese kan?tahniah julie::

alkisah smua pic kawan2 kawen..uwaaaaaa..best2..thn 2009...next entry penutup kwn2 ku sblm bulan puasa ok::

Friday, August 7, 2009

::my release time..::

~7 ogos 09~
~1:10 tgh pagi~
~jumaat tgh pagi~

::Di tgh pagi ni aku nak buat entry ttg apa yg aku lalui selpas kul 4 ptg..yg pasti aku dapat bersama ngan mydear walaupun sebentar....(sedih..jap jer..)mydear amik aku kat umah..then g tgok kete dear yg accident kat bengkel..yg pasti pakcik ayus sgt lmbt..(sorry ayus..hhihih..kenyataan)bkn apa..mydear dah bg tahu ari sabtu lps kalau leh nak kete tu cpt in case kalau ade paper kan..tp yg ado!..haish..tp nak buat mcm mana..mydear dgn gaya dear..cool..tp aku yg kena dgr rungutan mydear..nak wat mcm mana..syg x tahu nak buat..kalau syg teror pomen..dah tentu siap..hahhaha..(spanar pun aku keliru rupanya..)hahhaah...then kita org direct g uitm..kolej seroja..g antar brg mary kay..mydear dah merungut x mkn lagi..sabar erk mydear..syg antar jap brg ni..then br dear diam..(sory dear..kena laksanakan tanggungjwb..)..lps jer muah2 ngan my customer yg sgt sporting(thnkz isma n syuhada...sorry akk x sempat amik gambor kamu..kalau x dah penuh dlm blog..hhihihi)aku n mydear terus g nasi lemak kasih sayang kat area seksyen 7 baru...mydear dah lapar nak nasi..

::mydear mkn nasi lemak ni..sdapkan..aku pun minta gak mcm ni xmo kalah::

kita org mkn sambil tunggu angah...sbb nanti mydear direct terus balik umah nak balik kampung..(uwaa nak berpisah dah)..angah sampai dlm kul 6 lebih n terus makan..lapar katanya..sambil tunggu angah makan..bonda call nak tanya kat ner..apa lagi kita org pun ajak lah g j card day..bonda kata set..tunggu sana..angah habis mkn..that time mydear nak berangkat balik..g amik adik2 dear then baru balik...uwaaaa..bnyak pesanan aku bg ni..iaitu...:
  1. mydear jgn drive laju k
  2. mydear chek everything..tayar..minyak itam(walaupun br jer antar kete myvi tu g services)
  3. jgn lupa call syg..everytime(harus ok...)
  4. kalau oenat tukar driver
  5. dll......risau punyer pasal lebih dr lima aku bg pesanan..
mydear angguk jer..tepat kul 6.40 mydear gerak balik umah dulu n mandi..aku n angah direct g j.j..shopping time....bonda dah tunggu sana..hahhaha...habis aku kaji selidik brg2 kat j.j....sblm tu tmankan bonda berbuka..hihih pow bonda mcd...lps tu habis segala yg patut di lakukan..apa lagi kami mulakan gerakkan...aku masuk vincci..cuci mata jap..


::posiing yg penting k..::

::nak beli yg mana erk???(naya kalau mydear tahu)::

x beli pun..hahhaha yg pasti aku nak ubah mood beli cadar utk my room..hhuhuhu sblm kawen nak rasa kelainan bilik bujang dulu...supaya nyenyak tido...

::nak mcm ni leh x..huuh..mmg nyenyak tido::

aku nak bilik aku dapat tido nyenyak mcm nie..ewahhh...akhirnya aku beli gak..luvly pinky...ntahlah warna pink sgt aku suka..sejak bila..jgnlah tanya..hahhahah..anyway aku berjaya rembat bedsheet...n baju..haish kalau ader mydear mau di catu sbb dia x suka membazir..tp apa kan daya tunang mu ini sgt suka shopping..lg2 dpt duit dr hasil mary kay kan...itu harus..k lah aku sebenarnya nak tulis panjang lebar lagi sbb mata ni x leh tido..teringat mydear..x sampai lagi n x call pun..risau bangat ni..so later aku entry lg..kang korang kata aku buat novel plak..nite2::

Thursday, August 6, 2009

::hope will be fine..::

~6 ogos 09~
~Khamis~
~10.00 pagi~

::Pagi yg suram...entry kali ni agak sedih..malam smlm kina msg yg my future mother in low sakit..ishk aku dah terpikir mydear..mesti dear sedih..patt dear ader plan balik dua minggu lps tp aku ngada wat hal n salah faham..mydear cancel..dah lah mak dear jauh kat ganu..sian my dear..mesti 'ming' rindu kat anak2 ming(panggilan mydear n adik2nya kat mak diorg..singkatan=umi-mi=ming)kata org ganu kan..berbalik pada entry...sian kat mydear x tentu arah..msg smua adik2 dear ajak balik ari ni..(yg pasti aku plzz jgn nak ngada2 k)..perjalanan nak balik sana dlm 6 jam..isk..lama gak tu..mesti mydear risau sesangat..aku nak gak turn tgok..tp takperlah..nanti keadaan x selesa..yerlah..mesti ming nak bermanja ngan anak2 tetiba aku adeer..hihihih..

Td mydear call..balik lps maghrib..tunggu smua adik2..hope ming x der paper..Jap lagi nak kuar..smbung mlm nanti erk..uwaa mlm ni mesti rindu mydear::

Wednesday, August 5, 2009

::my hurt time come again..damn!!::

~5 ogos 09~
~midnite-rabu~
~2:00 am~

::Macma mana aku nak mula tapi hati aku sakt sangat...Hai..aku br balik dr skin class..buat ngan ex gf kpada adik xbf aku...sambil buat dia duk citer pasal xbf aku...mula2 aku x kisah tp ader sat yg cuit perhatian aku...habis jer kelas(alhamdulillah ader sale mlm ni)...aku terus bertubi-tubi tanya kat ekin..apa yg dia tahu..aku sbnarnya x kisah pun sbb aku ader *mydear* ku skaarang tp aku juz nak tahu apa yg xbf aku buat masa ngan aku..yg aku aku geram..mmg dah lama dia duakan aku..ya allah kepadamu ku bersyukur coz aku x terusan kena tipu..tp sakitnya hati ni!!nasib lah aku kuat skrang...knapa perlu adeer lelaki mcm ni kat muka bumi m ya allah..gerammmmmmmmmmmm sgt2 aku..rasa nak lempang dia dpn aku skrang....................tp aku mula berighstifar...dan aku bersyukur ya amat..stiap keputsan aku tu ader hikmanya..aku jumpa lelaki lagi baik dr xbf..hope aku n mydear kekal hingga hujung nyawa..

So nak di jadikan citer..aku apa lagi..lps skin class td..mydear amik aku..huh..sesi lps geram..mydear aku tenang jer..ntahlah..sakit hati ku sgt2 bertambah...nasib mydear pandai control..huhhu..luv u my dear..syg x kan sia2kan hubungan kita..cewaah!!sok adeer skin class lg..hope my life will be ok soon n tinggalkan smua kenangan aku...nak titon::
::luv u mydear...hope our love forever::