My Instagram

Tuesday, July 26, 2011

::Nak makan apa ya?::

::26 Julai 2011-1:40 ptg::
::Selasa::

::Salam kengkawan..ari ni mood nak jalan-jalan cari makan..tapi tak tahu nak makan apa..yer lah sementara belum deliver 'mybubble' ni..baik makan apa yang diingini..kang dah kuar..mak ai..44 hari berpantang cik oi!!hahhaha..dah lah time pantang ni kena jaga leklok..time tu rr nak jaga badan..kang 'mydear' cari lain plak..erk..nonono...hahhaha..ok aku dah mula merepek..entry kali ni saja jer nak minta tolong korang bagi idea..makan mana yang best..yer lah mana tau..idea korang bg aku nyer nafsu makan ni mebuak-buak..ahhahah..dalam kepala otak aku ada macam nak di makan..diantaranya..:




::nyummy!!::

Terbaik tak selera 'mak buyong ni..hahha..giller lah..tapi mana tau korang boleh bg suggestion yg bernas lagi..k lah..lately ni aku slalo buat short entry..sory yer kengkawan..xoxo..muaaaaaaaaaah::

Friday, July 22, 2011

::CHOMEL!!!::

::22 Julai 2011-3:30 ptg::
::Jumaat::
::Salam jumaat..ni bukan entry panjang..just nak share gambar baby ni..CHOMEL bangat...ok dah sila sambung keje..hihih..xoxo..muaaaaaaaah!!::


Tuesday, July 19, 2011

::Last Even Before Mommy Deliver!!::

::19 Julai 2011-11:30 pagi::
::Selasa::

::Salam Selasa guys..rindu saya tak?padahal semalam br update entry..ok kali ni nak share entry yang dah basi..tp saja nak share gak..hihi..korang semua tahu kan yang aku ada another business selain bekerja tetap kan..selain secara online..aku ada gak buka booth kat Subang Parade..join bazzar..booth kechik jer..hihi..so untuk sementara waktu ni..aku dah stop join..sbb dah sarat nak bawa 'mybubble' ni..hihih...mydear pun tak sarankan..now pun buat secara online..tu yang rajin share image koleksi dari 'ALMARICHANTEKCHOMEL' & 'MYARTBUBBLE' ...so saja nak buat korang rindu ngan aku..meh tgok last event aku kat Subang Parade k..pesanan dari penaja..sila abaikan perut ku yang besar..haha..tapi kalau korang nak puji pun ok..hahhaha...enjoy the picture..xoxo..muaaaaaaah::

 ::bz layan customer..kakak ni baik sgt..:)::








::our collection...'ALMARICHANTEKCHOMEL' & 'MYARTBUBBLE' ::

::Last but not least..muka tokey kedai yang kelaparan..thnkz my sis n mydear sbb banyak membantu me!!hihi::

Monday, July 18, 2011

::Know Your Hubby::

::18 Julai 2011-11:00pagi::
::Isnin::

::Salam isnin untuk semua sahabat aku di alam maya..ari isnin yang lesu..hahha..rasa nak cuti jer pagi tadi bila bangun tido..tapi pikirkan tanggungjawab keje yang sangat melambak..aku gagahkan diri gak..hihi..so seperti biasa..sampai jer kat opis..pagi2 aku akan check semua email aku..lepas tu baca paper..hahha..gila watak boss dah ni..tapi satu kemestian..aku mesti baca paper..yerlah nak tahu perkembangan dunia kan..then aku akan baca plak blog aku yg kadang-kadang bersawang ni..hihi..giller bz kan pagi aku..hahhaha..aku akan tahu perkembangan kawan2 aku kalau diorg update entry..so pagi ni aku jenguk kawan baik aku nyer blog..kami berkawan since sekolah menengah..so entry dia yang terbaru..dia tag aku soalan2 berkaitan ngan sang suami..so untuk menghargai kawan aku ni..aku jawab k..eh lupa..ni blog kawan aku..:) Puan Ungu ...dia ni fanatik ngan warna ungu..huhu..ok masa untuk menjawab..exam bermula..hahhaha..:P..

1.  He's sitting in front of the TV, what is on the screen?
::mydear kalau tgok tv kusyuk..semua citer dia kusyuk..eh related x jawapannya?hahahha::

2. You're out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
::island thausand,mayonis::

3. What's one food he doesn't like?
::rebung::

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
::nescafe tarek::

5. Where did he go to high school?
::Sekolah Menengah Sheikh Malek Kuala Terengganu::

6. What size shoe does he wear?
::6..kechikkan..hihi::
 
7. If he was to collect anything, what would it be?
::Any game..-pc or ps2::

8. What is his favorite type of sandwich?
::mydear x kisah..asal sedap..hahhaha::
 
9. What would this person eat every day if he could?
::nasi..kkakak..leh terima x?::

10. What is his favorite cereal?
::cornflakes..sbb dia penggemar susu::

11. What would he never wear?
  ::apa yer?hahahha..kalau kuar umah..short pants la dia x suka..::

12. What is his favorite
sports team?
::x minat bola..=_=::

13. Who did he vote for?
::kalau terpaksa buat pilihan..malaysia or terengganu kot..hahha::

14. Who is his best friend?
::leh tak jawab saya?hahahaha..en ayus::
 

15. What is something you do that he wishes you wouldn't do?
::cakap bukan2..yerlah time merajuk suka merepek..mydear pantang btul..hahah..sorry dear..dah terbiasa..promise not do again..insyallah..:)..::

16. What is his heritage?
::Erk..yang ni no komen kot(sbb x tahu..hahhaha)::

17. What is his favourite colour?
::Merah::

18. What is his habit?
::balik mesti buka laptop walaupun xder keje..sian saya..+_+::

19. What is he proud of?
::dapat wife chomel macam saya..hahahha..leh terima x?::

20. Lastly, do you think he will read this?
::baca kot..sbb dia jenis pemantau terhebat..hahhaa:: 

 Ha dah habis jawab..aku kena tag kuiz ni..so pada sesiapa yang singgah blog aku ni..sudi2lah menjawab kuiz ni k..for mydear..whatever happen..u always 'my soul'..love u!!xoxo..muaaaaaah::

::sila abaikan wajah ku yang 'membulat'..hahhaha::

Tuesday, July 12, 2011

Percaya Padaku

::12 July 2011-1:00ptg::
::Selasa::

::Hye guys..sedar tak sedar dah hampir setahun usia perkahwinan ku..alhamdulillah..dan insyallah tak lama lagi aku dan mydear akan di kurniakan satu anugerah dari benih kasih sayang kami berdua..so saja nak ngada2 petang2 ni..aku nak share lagu ni..lately ni suka dengar lagu ni....lirik dia so touching..ok lah..xoxo..muaaaaah..::

Percaya Padaku

Aku tak tahu apa yang ku rasakan

Dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
aku tak tahu apa yang ku rasakan
reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku
repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu
repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


Friday, July 8, 2011

::'Mybubble' Coming Out!!::

::07 Julai 2011-1:00ptg::
::Jumaat::

::Salam semua..ari Jumaat yang segar...alhamdulillah masih boleh menulis blog..yerlah.lately ni bz ngan keje..plus stress ngan boss..tett!!..hahhaha...mesti korang ingat aku dah deliver kan?hahahah...belum2..masih lagi membawa 'mybubble' dengan setianya..'Mybubble' Coming Out!! yang aku ingin bagi tahu ni iyerlah...another business aku selain 'ALMARICHANTEKCHOMEL' aku..hihihih..gila bnyak aku buat kan..k meh aku terangkan apa perbezaan antara new business aku ngan 'ALMARICHANTEKCHOMEL'..

Ok..yang semua sedia maklum.. 'ALMARICHANTEKCHOMEL' adalah business aku yang berkaitan ngan fashion,style..segala yang terjual di dalam 'ALMARICHANTEKCHOMEL' adalah minat aku terhadap dunia fashion..

Tapi berlainan pula dengan 'MY ART BUBBLE'..ni adalah hasil kreativiti dari aku sekeluarga..bisnes ni sangat baru..mungkin yang kenal aku lebih rapat tahu yang aku mempunyai ahli keluarga yang minat dengan segala jenis hasil seni..aku pun dari background education yang sangat realated ngan arts..ok pada sesiapa yang dah jenguk blog 'MY ART BUBBLE' sila2 lah like page ni di fb n be a follower ..dan kami berbesar hati kalau ada yang sudi membeli..kami juga mengambil tempahan dari anda semua..by the way..insyallah..akan ada banyak lagi yang akan menyusul..segala hasil seni..so what ur waiting for  guy!!be our guess now!!happy shopping!!xoxo...muaaaaah::

 
http://myartbubble.blogspot.com/
::JOM KLIK LINK NI!!...:)..::