MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Saturday, March 31, 2012

Kosong

:: 31 Mac 2012-3:00pagi::
:: Sabtu::

:: Jarang aku update entry tengah-tengah pagi ni..mata ni tak leh lelap plak.. my princess mia & mydear dah nyenyak tido..ntahlah..letely ni mata takleh nak lelap sangat..macam-macam pikir...nak update entry tapi tak tahu nak mula dari mana..otak penuh nak di isi dalam entry tapi rasa 'KOSONG' jer....macam-macam..by the way aku suka dengar lagu si penyanyi muka buku ni..mesti korang rasa taste aku ni bebudak sungguh kan..yerlah..punyalah lagu hebat-hebat orang dengar aku duk dengar lagu budak tak abis sekolah ni..dan semestinya pada sesiapa yang tangah baca entry aku ni duk kutuk-kutuk aku lah..apa lah mak budak ni..masih layan lagu-lagu macam ni..erk?salah ker?

OK!Fine!Kenapa korang tak suka si penyanyi ni?adakah di sebabkan suara dia kebudakkan or dia look like no class?mean no standard with Yuna?eh tapi Yuna pun kagum kat si penyanyi ni..so?takperlah aku taknak bertelagah pasal si penyanyi..masing-masing ada pendapat sendiri..Actually one favourite song aku ialah "KOSONG"..pertama kali dengar memang aku rasa suara dia not matured at all..tapi aku suka lirik lagu ni..makna yang mendalam dan ringkas..meh baca lirik lagu ni.:-

Lirik Lagu Kosong -Najwa Latif 


Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu


Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa


Kosong...kosong


Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku


Kosong...kosong


Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar


Kosong...kosong


Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa


Kosong .. kosong 


Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku


Kosong...kosong


Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa


Kosong...kosong


 Simple tapi bermakna..aku tak nak ulas banyak-banyak..meh buang ego korang..just dengar jer lagu ni dan hayati lirik..mungkin tak sehebat penyanyi Taylor Swift yang korang banggakan..mungkin dia masih baru untuk samakan dengan penyanyi sehebat Yuna..tapi apa salahnya kita layan lagu si penyanyi ni..beri ruang lirik lagu dia bermain kat kotak minda korang..jangan asyik nak pandang rendah kebolehan sesorang..jangan pandang music tu ada standard..yerlah..kadang manusia ni suka melabelkan sesuatu yang sepatutnya ringkas..contohnya music..bila korang rasa hebat dan ada standard..nak dengar lagu jazz,ballade dan semestinya in English..bila dengar lagu melayu nampak sangat kampung..aku tak kecam pemikiran korang but why not beri ruang pada diri sendiri sikit..sesekali berpijak pada bumi yang nyata..dengar keluhan anak bangsa...ha kan aku dah 'ter emo sikit' dalam entry ni..yerlah selalunya aku akan tulis sikit jer..tak salah rasanya aku berceloteh panjang untuk sesekali..so pada sesiapa yang sakit ati baca entry aku pagi-pagi ni..aku minta maaf..tapi apa ada hal..blog ni nama pun 'Dear Diary Nasyrah Naim' so what?huhuhu..jangan tersinggung..meh dengar lagu ni sambil hayati lirik skali k..ardios..xoxo..muaaaaaaaaaaaah::


Tuesday, March 27, 2012

New Header!New Chapter!

:: 27 March 2012- 10:30pagi::
:: Selasa::

:: New Header!New Chapter..dah lama nak tukar header tapi baru sekarang ada masa..ok x?expose sangat ker?hahahahha..please give your comment!me no idea actually..ni pun sebab  my princess mia  tido so leh update jap..so please k..comment..short entry from me!xoxo...hugs! ::

Wednesday, March 21, 2012

Wordless Wednesday-#Kali pertama/for the firs time My Mia...

:: 21 March 2011-9:00pagi ::
:: Rabu ::

:: Salam semua sahabat di alam maya....sekarang ni seminggu sekali jer aku dapat update blog..tu pun entry yang dah lapuk..hahha..yerlah nak update entry ikut masa for sure banyak citer yang dah tercicir..yerlah nak grab gambar lagi..separuh gambar kat hp mydear..separuh gambar kat aku..ha sudahnya..memang lambat lah nak update..paling kuat pun aku update gambar thru bb jer kat facebook..

Ok hari ni aku nak share #kali pertama/for the first time for my princess mia..kalau boleh nak share everything semua benda baru dari  my princess mia but we share one by one k..for this time wanna share with u guys  #kali pertama/for the first time   my princess mia at beach..Kebetulan sejak akhir2 ni ada masa balik kampung mydear lama sikit..so apa lagi..bawa  my princess mia jalan-jalan kat pantai..seronok ok..yerlah kat KL ni mana ada pantai kan..3 hari berturut duk bawa anak dara ni..and #kali pertama/for the first time   my princess mia jejakkan kaki kat pantai..main air..main pasir..a natural  my princess mia .Bonda kata kalau orang dulu-dulu siap buat kenduri turun tanah..huhu..maaflah bonda..anakanda termodern sikit..dah jejakkan kaki mia baru tahu..tapi adat kan..bukannya wajib..hihih..Punyalah suka my princess mia  main air kat pantai..so aku ni dah kering idea nak taip..meh biar gambar-gambar  ni berkata-kata..:)..xoxo..hugs..muaaaaah!

#kali pertama/for the first time 






Tuesday, March 13, 2012

Bisnes kechil-kechilan

::13 Mac 2012-8:30pagi::
:: Selasa::


:: Jom Shopping!!..Know now that I've been a full-time wife and mom for my cute angel Mia..Mesti ada yang tertanya..'tak busan ker duk rumah jaga anak?' or 'ruginya duk rumah jaga anak' ..'takder income'..hihhi.ok meh aku share..dalam diam aku ada buat online boutique..aku rasa aku pernah buat entry pasal bisnes kecil-kecilan aku ni..yerlah..aku jenis takleh duk diam jer..so the best is aku buat benda yang aku suka..this a part of apa yang aku suka..lihat orang cantik..bisnes ni dah hampir '1 tahun 10 bulan'..dalam tak sedar ok..alhamdulillah bisnes ni memberi aku peluang dalam mencari rezeki.By the way.ada gak yang tanya kenapa aku pilih nama 'ALMARICHANTEKCHOMEL' ...panjang n pelik kan..for the main answer..aku suka ayat cahantek & chomel..so slalo aku pikir..slalo kita impikan koleksi kita chantek & chomel..Dan semestinya kat dalam almari kan..so aku gabung kan jer nama2 tu..snang!hahhaha..


So untuk permulaan koleksi 2012.. Best Seller!! Color & Style for 2012..Still available..Let's Grab It! Ada yang tanya knapa masih tak update koleksi   'ALMARICHANTEKCHOMEL'  yang terbaru..bukan apa..atas permintaan ramai..koleksi Januari masih di restock..insyallah upcoming kami akan update koleksi terbaru handmade bib necklace..So pada sesiapa yang masih belum mempunyai koleksi dari  'ALMARICHANTEKCHOMEL'   meh jenguk2 blog aku tu erk..kalau korang sudi like page,be a frens kat facebook..or kalau lagi rajin..bila dah singgah kat online boutique aku tu..jadilah followers k..mana tau aku leh singgah kat blog korang!!..so pada sesiapa nak tahu koleksi januari..ni sebahagian koleksi aku update kat sini..My pleasure if u guys visit my online boutique!!Enjoy Shopping.. 



Vintage Chiffon Top (Stripe)

Vintage Chiffon Top (Plain)


Vintage Chiffon Blouse 
Brown



Vintage Chiffon Long Skirt




Vintage Chiffon Pants
Black




p/s : Hope korang suka dengan koleksi online boutique aku ni and appreciate with with all the supporters!!


Thursday, March 8, 2012

:: My Mia Dibo ::

:: 8 Mac 2012-12:00 pm ::
:: Khamis ::

:: Dah lama rasanya tak menaip untuk blog aku yang dah bersawang ni..yerlah..dulu masa keje dok asyik cakap tak sempat nak update sebab banyak keje kat opis..sekarang dah jadi house wife apa plak alasan ko ni?nasya2...hahahah..jadi housewife lagi busy ok..kalau aku tulis timetable aku ni..mau ramai plak pikir dua tiga kali nak jadi house wife..huhuhu..yerlah..nak melayan si kechik lagi..layan husband lagi..keje rumah lagi..masak lagi..bisnes almarichantekchomel lagi..tu blum tempahan untuk myartbubble lagi..adush!busy ko..hahahahha...tapi banyak2 masa aku spend..yang paling best bila layan my baby mia tgok favourite cartoon dia..Dibo The Gift Dragon..huhuh..Dulu masa langgan astro..masa blum2 kawen..bonda duk bising suruh buang channel cartoon ni..bonda cakap siapa plak layan channel ni..membazir jer bayar..ha ko..sekarang..channel ni paling penting ok..my baby mia..pagi2 bangun mesti nak tgok favourite cartoon dia ni..sampai aku pun layan skali..gilo syok k..
For me this channel its worth for my baby..sebab meransang minda..my baby mia cepat belajar..yang bagusnya..for English education..yerlah bak kata pepatah 'nak lentur biar dari rebungnya' so this is the time..Cousin aku bakal jadi doctor..so dia yang bagi tips ni..supaya baby cepat blajar..ransangan minda..so why not we apply to our baby rite?
Oklah..aku tahu tak semua langgan channel cartoon kat astro..so ni aku kongsi cartoon yang menjadi favourite my baby mia..enjoy the show!xoxo..muaaaaaaaaaah..hugs..xoxo::


:: My Mia kusyuk tgok favourite cartoon dia..::

:: Dibo The Gift Dragon ::






:: My Favourite Song ::
Dibo!!

Sing along!
Hi! I'm Dibo! I'm a gift dragon
Make a wish, I give a gift!
Dibo hears you make a wish
Dibo likes to give a gift
Dibo lives in CozyLand
DIDINGBODIBODING
Dibo does a funny dance
Dibo always understands
Dibo lives in CozyLand
Dibo hears you make a wish
Dibo likes to give a gift
Dibo gives to all his friend
DIDINGBODIBODING
Dibo gives to all his friend
Whoo Hoo

♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts