Kosong

:: 31 Mac 2012-3:00pagi::
:: Sabtu::

:: Jarang aku update entry tengah-tengah pagi ni..mata ni tak leh lelap plak.. my princess mia & mydear dah nyenyak tido..ntahlah..letely ni mata takleh nak lelap sangat..macam-macam pikir...nak update entry tapi tak tahu nak mula dari mana..otak penuh nak di isi dalam entry tapi rasa 'KOSONG' jer....macam-macam..by the way aku suka dengar lagu si penyanyi muka buku ni..mesti korang rasa taste aku ni bebudak sungguh kan..yerlah..punyalah lagu hebat-hebat orang dengar aku duk dengar lagu budak tak abis sekolah ni..dan semestinya pada sesiapa yang tangah baca entry aku ni duk kutuk-kutuk aku lah..apa lah mak budak ni..masih layan lagu-lagu macam ni..erk?salah ker?

OK!Fine!Kenapa korang tak suka si penyanyi ni?adakah di sebabkan suara dia kebudakkan or dia look like no class?mean no standard with Yuna?eh tapi Yuna pun kagum kat si penyanyi ni..so?takperlah aku taknak bertelagah pasal si penyanyi..masing-masing ada pendapat sendiri..Actually one favourite song aku ialah "KOSONG"..pertama kali dengar memang aku rasa suara dia not matured at all..tapi aku suka lirik lagu ni..makna yang mendalam dan ringkas..meh baca lirik lagu ni.:-

Lirik Lagu Kosong -Najwa Latif 


Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu


Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa


Kosong...kosong


Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku


Kosong...kosong


Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar


Kosong...kosong


Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa


Kosong .. kosong 


Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku


Kosong...kosong


Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa


Kosong...kosong


 Simple tapi bermakna..aku tak nak ulas banyak-banyak..meh buang ego korang..just dengar jer lagu ni dan hayati lirik..mungkin tak sehebat penyanyi Taylor Swift yang korang banggakan..mungkin dia masih baru untuk samakan dengan penyanyi sehebat Yuna..tapi apa salahnya kita layan lagu si penyanyi ni..beri ruang lirik lagu dia bermain kat kotak minda korang..jangan asyik nak pandang rendah kebolehan sesorang..jangan pandang music tu ada standard..yerlah..kadang manusia ni suka melabelkan sesuatu yang sepatutnya ringkas..contohnya music..bila korang rasa hebat dan ada standard..nak dengar lagu jazz,ballade dan semestinya in English..bila dengar lagu melayu nampak sangat kampung..aku tak kecam pemikiran korang but why not beri ruang pada diri sendiri sikit..sesekali berpijak pada bumi yang nyata..dengar keluhan anak bangsa...ha kan aku dah 'ter emo sikit' dalam entry ni..yerlah selalunya aku akan tulis sikit jer..tak salah rasanya aku berceloteh panjang untuk sesekali..so pada sesiapa yang sakit ati baca entry aku pagi-pagi ni..aku minta maaf..tapi apa ada hal..blog ni nama pun 'Dear Diary Nasyrah Naim' so what?huhuhu..jangan tersinggung..meh dengar lagu ni sambil hayati lirik skali k..ardios..xoxo..muaaaaaaaaaaaah::


Comments

  1. hai kak nas! tu la pelik gk akak tak tidur lagi tadi tiba2 like gambar yana kat fb. eheheh. lagu tu err err okay la :) kali ni kakak dia jugak ke yg buatkan lirik? btw, baru perasan header tu. comelnyaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  2. :: Tq unty yana..tu rr mata tak leh lelap plak..hihi.:) ::

    ReplyDelete
  3. tu diaaaa.. ko dah membebel pagi2 buta ni...

    aku pun suka je lagu ni..:)

    ReplyDelete
  4. Najwa tuh memang berbakat.. Suara sedap.. Bagi aku, kalau ada komposer lain yang bagi lagu kat dia, mungkin dia boleh berjaya dengan lebih cepat.. Kalau dengan knowledge dan experience sendiri, amik masa lah sikit..

    Orang lain mungkin tak suka kalau lagu dia jadi Juara Lagu.. Tapi percayalah, lagu macam tuh yang akan jadi evergreen..

    ReplyDelete
  5. :: hahahah..x lah membebel..menyuarakan pendapat jer babe..peace! ::

    ReplyDelete
  6. :: nani-kan..bagi masa..yun pun lambat nak naik..ze avi pun satu lagu jer baru dapat tarik perhatian orang..apa salah kita sokong anak bangsa sendiri..kalau Justine Biebber tu bukan main diorg sokong padahal lagu yang ado! ::

    ReplyDelete

Post a Comment

::come to comment my blog::

Popular Posts