My Instagram

Tuesday, December 17, 2013

Wardrobe Baru Untuk Mia & Naqib!

:: 17 Disember 2013 - 3:30ptg ::
:: Selasa ::

:: Salam semua..ha kalau dah rajin update setiap hari akan ada entry baru kat blog aku ni..kalau tak bersawang lah gamaknya..hihi..ok hari ini aku nak share Wardrobe Baru Untuk Mia & Naqib!Dah lama sebenarnya plan nak beli almari untuk mereka ni..dari time Mia seorang lagi..ni dah sampai ada Naqib masih tercari-cari almari untuk simpan baju..Aku ni cerewet sikit bab beli barang macam aku survey nak cari barang-barang untuk dapur tu..Sekali baru ni aku pergi TESCO offer apa lagi bila dah bincang dengan mydear terus kami plan nak beli..ok meh aku share keadaan tempat aku simpan baju anak-anak aku tu..

Adoii kesian kan..setiap kali habuk banyak kot..huhuhu..

Akhirnya berjaya kami beli untuk Mia & Naqib !

Papa dan Pokde gigih pasang untuk Mia & Naqib!
TQ Papa & Pokde!



Tadaaaaa!Pinky n Greeny! Kami memang cari yang plain sebab senang nak match dengan mana-mana perabot dan boleh guna sampai besar..Kalau ada kartun-kartun payah nak match..huhu..

Dah kata anak dua kena beli dua..yerlah kalau sama jantina ok sikit boleh sharing dah kalau sorang perempuan sorang lelaki tak ke pening gak bila tengok budget! Masa beli ni memang kami pikir habis sebab harga asal satu almari RM129.00 so kalau dua mau dekat RM260.00 tapi TESCO buat diskaun satu jatuh sampai dapat harga RM69.00 beza RM60.00 tu..Memula nak amik untuk Mia jer sebab budget kan tapi bila pikir balik amik jer dua-dua yerlah takut lepas ni tak dapat harga yang sama macam ni..So semestinya Pink untuk Mia dan hijau untuk Naqib..Budget dalam RM140.00..Huhuh demi mu anak..Tapi orang kata nak rezeki kan..Masa nak bayar yang hijau tu harga offer jatuh sampai RM22.00..uit terkejut gak aku dan mydear masa nak bayar..siap tanya banyak kali tapi yerlah dah kata rezeki anak kan..So total dua ni tak sampai pun seratus..Papa senang hati bayar..Yeay!Rasanya masih ada lagi offer untuk almari ni..so pada sesiapa yang masih pening nak cari almari untuk anak rerajinlah pergi TESCO..hihihi..xoxo..muaaah!

14 comments:

  1. Wah almari baru jgn dorang suka mengemas sudah..huhu

    ReplyDelete
  2. wahhh, same.. ana pun baru je beli ahad baru ni kat tesko.. tapi beli satu je dulu.. papa dorang cakap buat apa beli dua, nanti dorang dh besar kena beli almari lain jugak.. so padat ler baju dua beradik kat dalam tu..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasya memang nekad beli dua..baju mia jer dah penuh satu almari..hahhaha..

      Delete
  3. Replies
    1. ha hujung tahu ni memang tengah banyak offer..happy shopping!

      Delete
  4. Replies
    1. saya beli kat Tesco Setia Alam Klang..

      Delete
  5. murahnya... lin beli aritu dalam 70 kot... pastu dapat warna pink.. uhuhuh anak da la boy... pitam. >_< tapi sebb offer beli je la.. later2 kita diy kan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takper kita ibu yang creative pasti cantik nanti lepas deco..jangan lupa share k!..:)

      Delete
  6. aty pekenan betul lemari ni sebab ade rak dan tempat gantung...tapi tak pernah jumpe kaler biru....tu tak beli...nyampah tau...nak matching2 dengan playrooms kekdah nyer..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aty memang..nak belikan naqib warna biru gak..tapi tak jumpa end up beli warna hijau sebab tak nak kongsi dengan mia..huhuhuh

      Delete
  7. tu dia... si kakak ngna adik dah ade almari baju sdiri... kaksu malas nk beli benda2 gini..bukan ape.. ssh nnt nk pindah randah.. guna mana ada je la.. nasib baik dok quartes... dah ade almari.. so, guna je la yg org bagi wlpn buruk..

    tapi kan, bile tgk harga murah gini, ter bekenan plak ngan harganye.. hehehe.. rase nk gi lencong jap tgh hari ni ke TESCO.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sbb harga murah sgt yg sanggup beli kak sue..kalau idak bertahunlah baju kat dlm bakul tu..hihihi

      Delete

::come to comment my blog::