My Instagram

Wednesday, December 19, 2012

HolidayWithLove-PortDickson

:: 19 December 2012 - 9:00pagi ::
:: Rabu ::

:: Semingu lagi kita dah nak berganjak ke tahun baru..rasa sayu nak tinggalkan 2012..banyak kenangan pahit manis..hurmm dugaan hidup..tapi kali ni aku nak share cerita gembira..awal bulan ari tu aku dan family mydear pergi bercuti kat Port Dickson..saja bawa My princess mia jalan dan planning dari bakal kakak ipar nak celebrate birthday abang ipar..hihih..so Port Dickson destinasi paling ideal sebab planning nak buat barbecue so sana ada tempat yang lapang dan selamat..eh aku cerita macam tulis karangan sekolah plak..meh lah layan gambar..memang sejak akhir-akhir ni penulisan aku merundum sikit..so layan gambar part by part..kira macam jalan jalan cerita percutian kami lah.hahhahah..layannnnnnnnn :-

Day 1!

:: muka ibu yang happy berjalan..My princess mia muka diva btul!ahahha ::

:: yeay dah sampai!! :: 

:: bekalan kami ::

:: tempat ni best..dekat area Hotel Blue Lagoon..mudah nak bawa anak-anak mandi tak crowded..kami bawa bekal dari rumah..jimat..masak sendiri lagi kenyang..sorry takkder gambar My princess mia mandi manda kat pantai sebab takder kojer nak bawa hand phone g mandi..huhuh..sedih..lepas ni nak aim camera yang boleh kena air lah..ahahhaha..wishlist 2013! Cuaca pun ok nak mandi..tak panas sangat..kami sampai dalam pukul 12 lebih..lepas makan semua apa lagi mandi manda lah..tapi mandi tak lama dalam pukul 3 dah naik..gerak g apartment yang kami sewa..kami sewa kat Tiara Beach Resort  sebab kat situ yang masih ada kosong tu pun nasib kami cepat..musim cuti sekolah kan..best hotel ni..ada theme park..lepas check in lepak jap..solat semua..My princess miaa dah tido dari dalam kete lagi..seronok mandi pantai..dalam pukul 5 kami turun g theme park..haha..gilo kan tak kira penat..sebab dalam pakej kami dapat dua ari mandi kat theme park so rugilah kalau tak mandi kan...ahahah..My princess mia kena pakai spender jer sebab tak beli lagi baju mandi..misi malam ni g cari..dan sekali lagi maaf takder gambar..haish memamg kena ada beli gak kamera ni!ahahha..best tempat ni..bagi aku reasonable lah pada sesiapa yang anak ramai..ber theme park sambil bercuti dari nak masuk Sunway Lagoon yang harganya yang sangat mahal so kat sini kira berbaloi lah...hihih..jom layan gambar malam kami plak!:-

:: Yeay time for barbecue!! papa kena layan My princess mia mamam..now memamg kalau nak mamam suka kat papa..dunno why..manja sangat ngan papa.. ::

:: us ..happy holiday! ::

:: My princess mia with ibu! ::

:: My princess mia yang behave!good girl..dengar kata..lepas ni kita leh buat barbecue lagi.. ::

:: papa & powe bertungkus lumus nak idupkan api!hihih ::

Dalam pukul 8 lebih kami gerak ke destinasi nak berbabcue!Yeay makan lagi..bahan dan barang-barang bawa dari rumah so tinggal cari tempat jer..nyummy!!!Tempat ni memang aku suggest pada sesiapa nak barbecue sebab lapang dan selesa..tak crowded even ramai gak yang buat barbecue kat sekitar situ..ni kat area Pantai Teluk Kemang ..kami cari port menarik...siap bakar makan!nasib My princess mia tak meragam apa..behave jer..senang..time makan My princess mia makan..time menunggu dia buat hal dia jer..hihihih..kami lepak makan dalam pukul 11 gerak balik..penat woo...satu ari aktiviti tak berhenti..sok pagi-pagi kena bangun..sebab tempat kami stay tu ada provide breakfast dalam pakej...

Day 2!


:: time to breakfast! for me makanan ok lah..three star!hihihi ::

:: time to fun! yeay My princess mia dah ada swimming suit! ::

:: finally kami dapat bergambar time mandi manda..hihih...tq cik wa sanggup naik atas amik hand phone nak amik gambar kami..ok skali lagi,,serius...kena makbulkan wishlist 2013..camera please!!!..hihih..insyallah ::

:: mandi tak ingat..habis gelap muka..takper sedapkan hati...kulit cantik apa..ahahah ::

Dah seronok mandi manda dalam pukul 12 kami naik nak check out!kemas semua barang gerak balik..tapi singgah kat Bagan Lalang for lunch..My princess mia dah selamat tido dalam kete..perjalanan amik masa 1 jam gak lah..aku yang jadi co-pilot pun tumbang...huhuhu..lepak sana dalam sejam dua..makan semua..dalam pukul 5 kami gerak balik..sampai rumah dekat pukul 7.

:: muka bangun tido..lepas makan powe beli layang-layang..happy mood again...ok skali lagi gambar tak banyak..hand phone ku abis bateri...huhuhu.. ::

:: My princess mia with papa ::

:: ok My princess mia sengih tunjuk gigi!::

Ohoiiii..panjang lebar entry aku kali ni..nampak tak kemalasan aku nak update entry part by part..sekali harung aku bagi...hihih..kesimpulan..percutian yang menyeronokkan!ardios..xoxox..muaaaaaah::


5 comments:

  1. mak aiii.. lama nye x drop comment kat sini... best kan skali skala ber cuti ala2 family day gitu.. kena plak ramai yg join... lagi best.. sbnrnye kalu wat ape2 skali pn tapi jemaahnye ramai, mesti happening nye la.. kan.. kan.. kan.. kaksu pn nk anjur event gini gak ni.. dah lama x wat family day.. :D

    ReplyDelete
  2. :: tu rr kak sue...lepas ni nak plan next trip..x kisahlah tempat dekat ker jauh asal ramai2..baru happy..:) ::

    ReplyDelete
  3. Baru jugak gi pd 2 mnggu lepas...:-)

    ReplyDelete
  4. ::hihih..best kan makan angin skali skala..:) ::

    ReplyDelete

::come to comment my blog::