Fikir Dulu Sebelum Jawab..Kan Dah Kena!!

:: 28 Disember 2012 - 1:30 pagi ::
:: Jumaat ::

:: Lagi 3 hari nak tinggalkan 2012...banyak kenangan dan banyak jugalah post-post tertangguh..tapi adakah yang membacanya? hihihih....minggu ni terlalu busy untuk diri sendiri..nak update perkembangan terbaru tak ada kata nak di mulakan..so duk singgah blog orang..baca ilmu-ilmu yang mungkin boleh di kongsi bersama..dan ada satu post yang menarik hati aku sebab related sangat dengan kehidupan seharian..soalan yang wajib bila dah tak ada topik perbualan sang suami isteri..meh aku share :-

* Sepasang suami isteri yg telah mempunyai 3 orang anak, sedang berbual sambil menonton TV di dalam bilik mereka. Si isteri bertanya kepada suami beberapa soalan.

* Isteri : Bang, kalau saya mati dulu, abang kahwin lagi tak?
* Suami : Abang rasa, abang mungkin kahwin lagi. Kerana,anak-anak kita perlukan orang yang boleh beri perhatian. Makan minum abangpun adalah orang yang sediakan.

* Isteri : Habis, kalau abang kahwin lagi, abang kasi ke dia duduk rumah kita.
* Suami : Yelah. Sebab rumah ni mahal, takkan nak biar kosong macam tu saja?

* Isteri : Abang kasi ke dia guna bilik, kita, toilet kita?
* Suami : Ya yang, sbb takkan abang nak buat bilik lain khas untuk dia. Nanti bilik ni, membazir pulak.

* Isteri : Abang kasi ke dia pakai almari kita?
* Suami : Ye yang, almari kita ada 4 pintu takkan nak bagi org lain pulak.

* Isteri : Abang kasi ke dia pakai katil kita?
* Suami : Terpaksalah yang. Sebab katil kita tu baru je beli sebulan.

* Isteri : Baju tidur saya, pijama dan towel saya?
* Suami : Takkan itu abang n bagi kakak & adik awak. Jadi, drpd tak dipakai, lebih baik kalau abang kasi dia aja.

* Isteri : Handbag saya, kasut saya, golf set saya?
* Suami : Itu tak boleh, sebab dia suka handbag kaler maroon, kasut dia saiz kecil drpd awak, saiz 5, golf set tak boleh sebab dia kidal...

* Isteri: @#$%????!!!!!


* Suami: (Dalam hati)Alamak!!


Ha macam mana para isteri?boleh terima jawapan si suami dalam spontan?nampak tak trick kat situ telah membuat si suami terkantoi?ahahha..so bersiap sedialah kalau suka menguji suami anda semua dengan soalan-soalan di atas...renung-renungkan..xoxox..muaaaaaah::



p/s : post ni copy kat blog ni ..tq for sharing...hihih:- http://celebrationofloveaa.blogspot.com/2012/12/benda-ni-gak-la-selalu-lin-tanya-d.html

::insyallah till jannah::




Comments

  1. hehehe.comeL giLE.xbLeh bLah kLw jmpe org cmni.. hehehehe

    BTW, Sya br foLLow bLog ni. free,visit/foLLow Sya jugak ek~

    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ::tq.sy pun dah follow awak.:)::

    ReplyDelete
  3. huda baru perasan comment mu...ihihih..renungan bersama..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

::come to comment my blog::

Popular Posts