::Mari Minum SUSU!!..::

::17 Mac 2011-3:00ptg::
::Khamis::

::Assallamualaikum..selamat sore semua..hihih..aku ngah ngantup tahap nak tertido dah ni..tadi lunch boss ajak makan kfc..dah lah aku ada beli nasi lemak pagi tadi...terpaksa dia bawa ke petang..hahha..giller kuat makan aku skrang..kalau nak tahu atas meje aku sekarang ada buah k..sejak pregnant ni mulut aku makin kuat mengunyah..alhamdulillah..sejak masuk 4 bulan ni..aku dah tak loya..so apa lagi makin kuat lah selera aku..serius wei..kadang aku jadi takut..family dah mula tegur..tapi aku buat2 tak perasan..hahaha..tapi kalau perasan pun aku dah ada jawapan baru..'Makan Untuk Dua Orang'..hahhahah...

Pagi tadi aku ada buat status kat fb and group 'Bride Forever'..pasal aku makan banyak and tips nak maintain..haha sian ada seorang blogger ni ingat aku minta tips nak kuruskan badan..panjang lebar dia bagi tips..Ampunnn wahai blogger Raden Galoh hihih...sian kamu..tapi ok gak now aku Raden Galoh a.k.a Dia Honey be a frens..yerlah kat group tu x semua kita kenal kan..insyallah segala tips yang kamu bg akan Nasya guna lepas bersalin k..;)..

Ok kali ni aku nak share ngan korang pasal minuman susu untuk ibu mengandung...susu penting ok..even aku makan banyak mcm mana pun..aku tetap minum susu..sebab aku memang minum susu..tapi tu lah..time tak berbadan dua dulu...aku minum susu yang sedap jer..now kena pikir 'orang dalam'..hihih..even doc ada cakap tak kisah minum susu jenis apa pun tapi mydear mementingkan kesihatan ok..especially for ou baby..for me susu amat penting..ye lah siapa yang baca blog aku and close ngan aku mesti tahu dari awal pregnant aku mengalami sedikit masalah..so for baby health aku kena rajin minum susu..hihi..

So rutin seharian ku akan minum dua susu ni..pagi dan petang aku akan ambil susu HL Marigold..Susu ni untuk tambah kalsium..so for baby also good...lepas tu minum sejuk2..fresh woo!!hahha..so aku akan pastikan aku ada bekalan susu ni di opis..:)


::Mmmm..lazat..aku suka perisa vanila..tekak ni x leh terima perisa lain..hihi::


Lepas tu waktu malam plak mydear akan pastikan aku minum susu ni..Anmum(Materna)..mydear ku sangat rajin buatkan..sampai bonda ku kata aku ni ngada2..susu pun nak suruh suami buatkan..huhu..ala time ni lah nak manja2 kan..setiap malam mydear akan buat segelas susu besar ok..cuma susu ni kena minum time suam..so kalau nak di bawa ke opis agak payah..sebab tekak aku ni kurang ngan susu panas..hahhah.demand ko!hihih...

::Ada yang suggest perisa coklat..tapi xleh gak..aku lebih suka perisa ni..hihih::

So pada para bakal ibu..rajin2lah yer minum susu..bukan untuk siapa pun..untuk bay korang gak..:D..kat bawah ni ada sebahagian lagi jenama susu yang ada kat pasaran..and aku pasti korang sendiri tahu hasilnya bila minum susu..:)..xoxo..muaaaaah..::








Comments

  1. dulu nurul minum anmum yg perisa biasa je yg coklat pernah try tapi tak sedap mcm muak je rasanya

    ReplyDelete
  2. ::kan nurul..nasya sbb x nak membazir tu yg pilih biasa jer..:D..::

    ReplyDelete
  3. marigold HL sedapppp dear!!

    take a good care ya,darl.

    ReplyDelete
  4. I minum yang anmum coklat. Kalau yang biasa punya..hmmm memang tak minum le sebab tak tahan bau hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

::come to comment my blog::

Popular Posts