My Instagram

Tuesday, December 14, 2010

::My Baby::

::14 Disember 2010-2:10petang::
::Selasa::

::Assallamualaikum..dengan rasa teruja..entry aku kali ni..a bit happy to share..for the first aku nak say sorry kalau entry aku cacar marba..mana tidak..entry all ex b2b kemas jer..penyusunan tajuk..dari majlis akad nikah..pergi ke sanding then behind the scene the wedding...tapi aku macam tak banyak nak kongsi..gambar pun sikit jer baru dapat dr OP ..aku x melenting..sebab aku jenis memahami..kadang2 rimas bila orang asyik tanya bila gambar nak siap..knapa OP ko lambat edit..itu ini..tapi apa yang aku boleh kata kan..aku dan mydear memahami.kami x suka push orang..that our picture and memory..if the time can be share will be come..sorry for start words..aku agak emo sikit..apa lah..dah lama x update..bila update emo plak..sorry2..just want to make a clear..

Ok kali ni aku bukan nak share bout my wedding..i want to share bout my new 'baby'...my business 'almarichantekchomel'...pada sesiapa yang pernah jenguk blog business aku ni...sangat berterima kasih..alhamdulillah..sudah 6 bulan berada di alam maya.. ya..mugkin tidak bnyak lagi koleksi dr 'almarichantekchmel' tapi aku berbangga sebab sudah ada peminat tersendiri..

Dengan kesibukkan keje dan urusan kawen..'almarichantekchomel' masih beroperasi..koleksi 'almarichantekchomel' terdiri daripada beg/baju and shoes and vintage style..for future planning 'almarichatekchomel' will be brand for wedding and beauty..look like serious and my answer its ya..coz so tired work with people..i want to take a challenge to build my brand..hahha..berangan k..(insyallah)..:)

So untuk korang x rasa bosan ngan penulisan aku yang agak serius ni..meh aku share ngan korang the latest pic masa aku join bazzar kat subang parade..actually not so latest lah..firs time join and have a good respon..alhamdulillah..aku join ngan my bff..La Vida Butik Spa..Dida..actually she the one inspired me to do this business..thnkz babe..so enjoy the picture and last memo to u all..rajin2 singgah blog 'almarichantekchomel' gue erk..xoxo..muaaaah::





 ::our handbag collection::


  ::our booth::

 ::sara yang banyak membantu..thnkz sara!!::

 ::dida the owner La Vida Butik Spa and my BFF::




 ::abaikan aku..hahhaha::



 ::our dress collection::

 ::my hubby and frens at my booth::




::us again yang gila bergambar..hahaha::




::SEE US AT THE NEXT BAZZAR GUYS!!::

::WE WILL UPDATE LATER FOR UPCOMING BAZAAR!!::

Monday, December 13, 2010

::SMILE PLEASE!!::

::13 Disember 2010-06:45 ptg::
::Isnin::

::Hy guys..finally now leh online kat opis..YEAAAAAAAYYYYY!! Korang tgok betapa happy nya aku sampai bold word yeay tue..mana taknya guys..leh jadi giller aku ok..duk baca korang nyer blog thru blackberry..berpinar mata aku..hahha..tp maintain lagi..ok2 x nak sembang banyak..tunggu new update..especially bout preparation on my hubby side..giller kan..aku masih bercerita pasal wedding preparation..hahha..nak buek mcm mana kena tunggu my mum in law balik dari haji and we already have the date..alhamdulillah..sekadar kenduri kesyukuran dan itu sudah memadai tapi aku masih giller glamour ok..cari baju tu..hahha..org lain mesti nak pakai baju ni kah ker..baju tunang ku..aku?haha..tapi aku x lah over ok..sebab hanya kenduri kesyukuran..ok lah guys..aku sisipkan sikit gambar from my beloved best frens..lala..dia pun ader blog tau..jenguk2lah..:)..xoxo..muaah::




::hantaran di gubah oleh lala..maaf dapat separuh jer..nanti update lagi..:)..::

Monday, December 6, 2010

::Rindu Gue Tak?::

::06 Dis 2010-5:15 petang::
::Isnin::

::Ampun di pinta...pembuka bicara..ewah..wei sorrygilo bila aku tgok posting aku bulan NOVEMBER hanya satu..tu pun setakat berkongsi lagu favorite!!ok2.. sorry sangat..mesti korang ingat aku ni dah x aktifkan..sila tidak percaya..kerana aku masih aktif di blogger bride to be admin by farah fatiha..korang yang bride to be and link with this others confirm dah join group tu kan...sila lihat ni..+__+..::


::sila lihat ini::

korang nampak tak list nama2 bride to be yang ada kat atas ni..wei aku paling last..sob..sob...eh naper nak sedih?hahha..ni bukan senarai pertandingan yer sahabat2 semua..ni senarai all bride to be and bride yang rajin update..dan sila lihat..aku yang paling 'pemalas'..hahhaha.ampun kami semua..aku bukan pemalas ok..selagi boleh semua citer aku nak kongsi..tapi di sebabkan..OPIZ telah mem block segala website berkaitan dengan network iaitu ter masuk facebook dan juga BLOG!!

Tension wei...gilo aku kat opis bila try buka blog untuk mengupdate..tetiba semuanya kuar blank..bila tanya bahgian IT..diorg bagi tahu kena BLOCK!!ok apa korang rasa kalau sumber kehidupan korang tetiba di tarik balik!!uwaa..sangat tension ok..kepada boss ku..sila lah fahami jiwa dan raga perkerjamu yang berhemah ni..hahahaha..so bila semua tu jadi..kredit kemalasan ku mula bertambah..yer lah..sejak bergelar isteri..aku hanya mampu online di opis..dan BB kesayangan ku..bukan kat rumah x leh online..tapi kesibukkan menjadi isteri..bnyak tanggungjwab..sampai rumah dah pukul 8..sediakan makan pakai untuk si suami..temankan beliau..x kan lah tetiba balik aku nak ngadap laptop..owh memang aku mahu tp apa kan daya..bak kota bonda ku(KAMU TU BUKAN ANAK DARA LAGI!!)...tetiba huruf besar ko kenapa?kakkakaka..saja nak attract korang..kang ngantuk..wei aku citer ni bukan merungut setelah menjadi isteri kepada mydear ku k!!tidak sama skali..cuma masa sangat terhad..nak update tengah malam..katil dah memanggil-manggil..kakkaka..zzzzzzz..wei jangan tido baca aku nyer blog ni..bukan slalo aku tulis panjang2 ni..hahahha..

So sempena esok Muharram 1, 1432 ..insyallah..blog ni akan di update dan di kemaskini..so sesiapa yang masih mengikuti blog aku yang sederhana ni..sila jangan busan dan jemu..insyallah...terlalu bnyak aku ingin kongsi kan..business baru ku almarichantekchomel dan kehidupan seharian ku selepas menjadi isteri..Wei nak bagi tahu..aku kiranya masih tergolong dalam ketegori BRIDE TO BE!! sbb majlis bertandang aku masih belum berlangsung lagi..so guys arios..aku sisipkan gambar aku n mydear yang terbaru..:)..xoxo..muaaaaaaaah::




::Selamat menyambut maal hijrah::
 

 p/s :: Jangan lupa doa yer kawan2..:)..