My Instagram

Wednesday, September 29, 2010

::My Day Teaser?::

::29 September 2010-11:30pagi::
::Rabu::

::Assallamualakum semua..:D..di saat aku tulis ni aku sudah pun menjadi seorang isteri..pergh ayat..solehah kan?hahhaha..aku x pandai buat teaser2 ni..nak citer x der masa..bnyak keje babe..dan jangan x percaya..aku dah mula bekerja semalam..bayangkan..pasangan lain mesti ngah plan nak g honeymoon mana..tp aku?maaf lah tuntutan kerja yang sgt2...so aku bg sikit kat korang erk gambar2 sekitar majlis aku..thumbs up!to my pro photographer..KCHACKPHOTO !!..so enjoy the pic..xoxo..muaah!! 







Friday, September 17, 2010

::Cinta Kirana::

::17 September 2010-3:55ptg::
::Jumaat::

::Hye guys..ngah buat apa?kakkaka..tetiba tanya org tgh buat apa..confirm2 korang ngah baca blog aku kan..sambil pikir nak komen apa..btul x?(hahhaha..mode perasan dtg..:D..)..k aku x nak merapu..juz nak share ngan korang the latest drama series yang suka ngadap akhir2 ni..gile wei..org cakap aku ni bz memanjang lately ni sbb nak prepared pasal kawen..tapi yang ni aku ader masa..hahha..pendek kata kalau miss mcm frust lah..serius wei..dulu kalau semua citer aku follow tetiba ader skip..for sure aku x tgok..tunggu ending..x pun aku dgr orang citer..tap kali ni best ok citer ni..mgkn citer yang strait foward..no need so drama sangat..hihi..so aku bg sipnosis ok..


Synopsis



It begins when Sita met her long separated ex-boyfriend, Rama. The two folks agreed to pass their love that used to fail, onto their grand children. Sita was happy and imagined a better life for Kirana, her granddaughter. So does Rama for his grandson, Galang. Kirana and Galang that used to quarrel ended up falling in love.

Disaster comes when Rama and Galang got into an accident. Rama passed away, while Galang’s body was never found. Kirana became the back-bone of the family. She then met Evandra, a publishing boss that hates women. Evandra changed because of Kirana and grew to like her; meanwhile, Kirana’s love is only for Galang. One day, Galang returned but as Mischa, Galang’s twin. He did this as he could not bear to leave Renata who helped him from the accident.

Galang was happy that Kirana took care of the family, but he was shattered as he couldn’t return his love to Kirana, Kirana was hurt, Galang was hurt even more. (Airing year: 2008)











video

Nia Ramadhani ni chomel kan..Dia pegang watak kirana..tetiba admire rambut dia...hahhaha..so ladies kalau mau menonton sinetron citer ni sila buka astro kul 6.30-7.30..setiap isnin till jumaat..tp kalau korang miss sila tunggu kul 11.30 mlm.. repetition..:D..so guys..sesiapa reader aku yang suka citer ni..mari kita tubuhkan kelab peminat..hahhaha..xoxo..muaaaah:: 

Wednesday, September 15, 2010

::Darah Manis...weeeeee::

::15 September 2010-3:20 ptg::
::Rabu::

::Salam Lebaran..ha dah bertukar salam rupanya..dari salam Ramadhan ke salam Lebaran..bermakna lagi beberapa hari aku akan bertukar status 'PUAN'..erk...cepat jer masa ber lalu..rasanya baru jer aku war2 kan my big day kena postponed..alih2 dah sampai dah masanya..

Ok kali ni aku nak citer pasal Darah Manis..korang pernah dengar istilah darah manis?aku rasa semua yang dah masuk fasa bertunang akan dengar ayat ni..tp zaman sekarang dah maju..budak umur 10 tahun pun dah tahu..lagi advanced dari kami yang patut tahu..mana tak nya..tgh aku bersiap nak kuar ngan mydear..cousin aku soarang ni masuk duk tgok aku bersiap..siap tanya..

"kak long nak g mana?" my little cute cousin
"kuar ngan abg p beli brg.." aku menjwb dengan penuh rasa seorg bakal ibu..hahha..perasan..
"eh mana leh kuar ngan abg p..kak long kan darah manis" my little cute cousin memberi pandangan..

Ha ko!terkedu..bdak kechik bahasakan aku balik..hahahha..hebat bdak2 sekarang..ntah dia phm ker idak darah manis tu..yang aku terkedu-kedu nak menjawab..cepat2 aku bersiap..kang semua adat resam melayu kuar..kakkaka...Tapi tu lah..kita yang moden ni selalo abaikan apa yang orang tua kita pesan..nak cakap kita melawan tu x lah..tp rasa mcm pesanan orang dulu kala terlalu bnyak larangan nya..haish..

Semalam aku mula keje..cuti raya x banyak nok!mak dah perabih kat cuti kawen..haish..so aku ngan gagahnya mula keje..Bondaku  pun sama..masing2 ngah bersiap nak mencari rezeki..ngah sibuk2 bersiap bondaku siap pesan..

"Kakak hati2 bawa kete..balik awal..jangan nak melencong..awak tu darah manis.."bonda pandang aku x berkelip..

Erk korang bayangkan pesanan tu dah sampai kat aku ntah untuk keberapa kalinya..ayark..dari budak kechik sampailah ke bonda ku..Memanglah kita patut dengar cakap org tua..time darah manis ni lah dugaan nyer sangat hebat..macam2 berlaku..time nilah di uji pelbagai dugaan..darah manis tu sekadar bahasa kiasan..tp nak buek mcm mano.dah semua urusan kami berdua kena uruskan sendiri..so keraplah jumpa..nak buat citer sedih lg..aku ni dah x ber bapa..ke x semuanya aku yang galas..=___=.. (mood sedih)..tp xderlah aku tunjuk protes..aku still dengar kata ok..yang masa leh elak jumpa mydear..kami x berjumpa..yang patut jumpa..kena lah sebab kami nak menguruskan segala benda..

Rasanya aku dah merepak bnyak ni..kang sok2 aku sambung lg..so pada sesiapa yang berdarah manis seperti aku..ingat!!jangan melawan cakap bonda2 kamu sekalian..kerana dugaan dtg tanpa di duga..xoxo..muaaaah::

Wednesday, September 8, 2010

::Syawal Menjelang Lagi::

::8 September 2010-1:35ptg::
::Rabu::

::Salam Ramadhan..tinggal sehari lagi kita akan meninggalkan bulan Ramadhan..aku..masih kat opis..uwaaa..sedih ok..sbb cuti raya x bnyak..dah bw ke cuti kawen..takperlah redha masih bekerja..Lama dah x update..bkn apa..terlalu bz dengan segala benda keje..nak raya nyer...nak kawen nyer..hahha..kira padan muka aku lah sbb kawen lepas raya..dah kelam kabut..

Tak nak tulis merapu-rapu..Sempena Ramadhan dan Syawal terakhir aku bergelar solo..so aku nak minta maaf pada yang selalo baca blog aku ni..mungkin kadang kala..bahasa yang aku gunakan x menepati citara bacaan korang..(mcm resepi maskan..:p)...aku sekadar coretkan apa yg termampu..mungkin penulisan aku x sehebat B2B yang lain..yang penuh dengan info.. sharing what they do for whole day..insyallah akan aku cuba coretkan selepas aku bergelar isteri kelak erk..hihi..Salam Syawal..:)..xoxo..muaaaaaaah::