MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Wednesday, July 29, 2009

::hari2 yg memenatkan..::

-4.28ptg..29 july 2009-
-rabu-

::Petang ni aku alami bnyak peristiwa..nak mula pun x tahu mcm mana..first of all..ari ni aku still menanti duit gaji ku yg stuck kat mr niu yg(#@#$$$%$)dah x tahu nak ckp apa...starting of my story..adikku ilang hp..kes ragut..nak marah pun dah x guna..tp geram gak..bfore this aku n yg lain dah slalo tegur dia simpan hp tu elok2..slalo tayang kat public..hp dia yg paling mahal stakat ni ok..haish..aku dulu nak hp pun payah..tp sbb pikir dia nak n keperluan diizinkan gak pakai..last2 ilang mana x marahnyer...duit tu..haish..dugaan penghujung 2009..perasaan ni aku pernah rasa masa tahun 2007..masa tu aku x bekerja..n must prepare everything...nak raya..ngan sedara mara yg suka bertanya..haish..leh sakit pale aku..ni mak aku balik confirm bising habis ngan adik aku ni...

Aku agak stress so aku online jap..chek apa yg patut..g cc..sampai cc..ader satu citer plak..pasal bdak2 skrang yg ketagih main game pc ni..berhabis duit..kalau daah keje aku xkisah..ni smua masih tanggungan mak bapak..time aku nak park motor..(mesti korang x caya aku bw motor kan??hahhaha..mati kalau mydear tahu..sorry dear terpaksa)..k sambung pasal apa yg aku nampak..aku br lps park motor sebelah pakcik ni..aku ingat pakcik ni nak gerak lah sbb gaya br nak naik motor..so aku buat x kisah..so aku gearak masuk cc..sambil nak g rupanya pakcik tu cr anak dia dlm cc..habis teruk kena pukul..mula2 aku rasa marah gak kat pakcik ni..yerlah nak pukul anak dpn2 org..malu lah bdak tu..nak tegur pun bertempat lah..tp bila aku dgr apa yg pakcik tu ckp..mmg perasaan sorang bapa x leh di bendung kemarahannya..mana x nya..bg duit suruh beli minyak..yg lg sedih bapak bdak tu bg duit minyak utk meniaga rupanya buadak tu pakai untk main game pc...sedihnya hati seorg bapak..cr duit nak besarkan anak..tp rupanya...dah lah hidup susah..kalau hidup tu kaya raya takpergak..ni bapak dia duk niaga..haish anak2 skrang..sedih aku tgok..x tahu nak ckp apa..stress bila terjadi di sekeliling kita tp aku jdkan pendoman..hope will have more luck to me..

Bnyak aku ngomel ptg ni..bnyak pengajaran yg aku dpt yg pasti kena pikirkan apa yg patut kita perlu buat..bnyakkan berdoa..aku terima segalanya kerana ader himah dlm setiap kejadian mu...::

Friday, July 24, 2009

::skin class time::

-24072009-friday-4.50pm-

::hari ni time skin class..terjah budak2 itm...hahhahahha..alhamdulillah..nasib link kuat kat sini..now ngah tunggu second section..tunggu budak balik kelas..nak mu la mcm mana erk..pagi tadi gerak dr umah kul 11..skin class start kul 12.hihihi..teruja ni..6 org yg join..1 bdak law..2 budak ap..1 budak art..2 lg x sure budak apa..tp diorg sporting...nak letak pic x amik lah td coz bz nak explain.....hurmm..kalau ader pic memang aku dah tempek kat sini..pada sesiapa2 yg buka page ni g klik kat lin gadischantekchomel kat atas ty..leh tgok apa aku buat..mlm ni jumpa tunang ku tersayang...uwaa rindu ni..k lah next section aku tulis lg...::

Sunday, July 19, 2009

::life..::

~ahad-190709~
-9.44mlm-

::Busan giller lah tahap gaban,,yg pasti life masih x berubah..nasib ader mary kay..leh lah idup...nak byr utang x lps lagi..uwaaaaaaaaaaaa..chek facebook..mcm2 citer..tgok kwn2..aku..uwaa back to 2007 nyer citer..duk umah lagi..but now sedikit berubah sbb ader mary kay..kira ader gak citer..sok ader interview..mcm tuff so aku tolak ngan hormatnyer..(mak sorry alg x kuat lagi..huhuhuh..nak citer panjang tp ngah situasi x best so relex jap..sok2 aku update yg baru..yg pelik facebook aku ttp penuh even dah lama x update..thnkz frens suka korang view facebook aku..huhuhuh...muaaaaaaaaaah::


::saja nak tayang..hihih::



Thursday, July 16, 2009

::hari2 stress..tp di selitka kegembiraan..::

Khamis..
4.00pm..16 Julai 2009

::Permulaan minggu yg strees..nak tulis bnyak tp sempat so nanti kalau aku sempat..aku update mana yg penting k..see next season::

Thursday, July 2, 2009

::hari2 yg membosankan chapter II....::

Khamis , 2 Julai 2009

::Giller busan..gaji aku x dpt lagi..hampeh nyer 'si tua'..by the mlm td aku n mydear g umah izma..one of my bestfrens..ayahnda izma meniggal..sian dia..nasib smua ni berlaku lps dia kawen//sekurang-kurangya hubby dia ader..(so amin plzz take care of izma k...)duagaan hidup..tuhan bg satu nyawa dlm kehidupan kita..tuhan perlahan tarik satu nyawa lagi..teringat 14 thn yg lps..aku kechik lg..ayah dah tinggalkan aku n adik2..sian mak..kalau aku x tahu mcm mana..nak berenggang ngan mydear pun cengeng...hahahha...now life dah lain..tp still ader dugaan..sian mak bila dia nak rasa snang..sabar yer mak..nanti alg bw mak jln2..insyallah..tiap mlm aku tgok mak aku tido..x tahu knapa..lately ni aku cpt touching...hurmm tu jer lah harta aku kat dunia ni selain my bimboo(my car)..hahahha my dear marah letak nama kat kete..ala mydear leh letak..asyik panggil MAQ..sian MAQ kat bengkel..mydear..sabar erk..

Dugaan aku tahun ni xder keje nak dkat raya..hahahha mcm aku dah citer..ah biarlah blog aku..hope ader rezeki aku yg mendatang..kesian kat mydear kena tanggung...(hurmm aku dah mula touching ni..hahhaha)..

Axtaully aku nak up pic sahabat2 aku yg tgh bahagia..tp hold jap lah..laptop kesayangan aku slalo buat hal plak..(jgn mcm ni..jgn rosak jer erk..)...

K lah entry kali ni..sok2 kalau aku rajin..mlm ni ker aku up pic2 sahabat2 aku yg bahagia..::

Wednesday, July 1, 2009

::hari-hari yg membosankan..::

Rabu , 1 Julai 2009


::Kul 3.13 pagi..mydear x balik lagi..sian dia kena keje..hurmmm(ingat kat markplus jer balik lmbt)..aku??x tido lagi..ni kes dah terbiasa smm x tido..ha ko kan dah melarat..busan tul ari ni..ingat dapat lah ari ni gaji terkahir ku..tp yg adoo..si tua tu hold plak..hihih..bikin gerammm jer..sian mydear kena dgr aku bebel..padahal bkn salah dia..dr td aku duk godek2 apa yg ader kat dlm blog ni..yerlah dah dkat setahu kot aku tinngalkan...tu pun aku mula mengupdatekan diri seja aku buat blog untuk mary kay..www.gadischantekchomel.blogsopt.com..buat bisnes site income..alhamdulillah so far ok..but now terpaksa slow skjap..bnyak benda nak kena setel..

Aku dah mula cr blog2 kawen..hihihi..early preparation ok...hihihi..kredit tu anil coz bnyak link2 utk aku buat rujukan..sambil dgr lagu bitter heart by zee avi..giller aku minat lagu dia ni..bnyak gak aku dapat kat dlm blog..insyallah smua blog tu akn ku jelajahi..hihihi..nak kawen punyer pasal..sanggup aku mengadap laptop kesayangan aku..

Ari ni aku busan tul...keje x dpt lagi..online pun juz buka facebook..ym pun aku invi..xder mood..sambil2 tgok pic ila up kat faceboook..pic lama2..pergh rindu bangat kat zaman tu...zaman2 yg x perlu pikir nak kawen..(ye ker??..hahaha)zaman2 leh lepak sampai pagi..giller rindu alu pada kalian smua wahai sahabat..

Skrang dah banya berubah..ader yg br kawen~wati..izma..zalida..ana..akmar..n ramai lagi..ader yg ngah ngandung..~izma(bunting pelamin)..kak azie..n ramai lagi..(sory klu ade yg aku x inform)...n yg paling best yg dah dapat baby~uji..umul..lily n ramai lagi..seronok jer dgr life diorg..happy dgn org tersayang.mydear kita bila plak??(hihih dah dtg gatal..)..nak jumapa pun kena set time..kalau yg senang nak contact pun paling kerap 'jumpa' kat ym jer ok...nak jumpa face to face..hurm..yg ado..

So conclusion..life must go on...go with the flow..aku n mydear hanya merancang..segalanya tuhan yg tentukan...(arghh rindu sama kamu mydear)...



♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts