Mommy Help ME!

:: 17 Februari 2014 - 10:00 pagi ::
:: Isnin ::

:: Sunny Monday!Morning blogger..short entry from me!Nak minta tolong korang semua sharing tips bagaimana persediaan antar anak kat nursery dan apa yang korang sediakan untuk anak korang yer..please I have 2 week to prepare all this..feel nervous!Setelah dua tahun tak pernah berenggang dengan dak dua ni..adoii..lagi-lagi MyMia..Naqib dah masuk 6 bulan..so nak kena readykan makanan uintuk dia skali..huhuh..macam mana yer korang rwadykan bab makanan dan pakaian..arghhh..lagi senang share lah apa yang korang sediakan dari semua aspek..please share mommy out there!tq..xoxo..muaaaaaah..::







Comments

  1. no idea at all sbb tak pernah hntr nursery..still duduk ngan Onny (nenek)..so..hentam je apa ada..Wah..start keje baru ke? All da best babe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah lynda..berdebarnya..btw thankz babe..:)

      Delete
  2. Slalu yang adik aku prepare la.. derang prepare baju dlm 3 pasang. pampers.. susu 1 bekas.. pastu ader la bekalan mcm biskut ker.. pastu kalo utk naqib ko kena masak bubur la utk dia pagi2 sblm gi keja..

    ReplyDelete
  3. Pakaian - kalau nursery accept baju untuk seminggu, take this chance so you siapkan baju once a week je.
    Baju kalau boleh yang mudah nak pakai/buka. Elakkan yang penuh button sana sini.
    Baju seluar tu siap2kan dengan pair dia, like me i lipat sekali (contoh tshirt dan seluar, atau dress dan panties, 2 lapisan i lipat sekali) jadi caretaker tu taklah tercari2.
    I juga bekalkan laundry bag.

    Makanan: I plan menu of different variety for 1 month in calendar tapi i prepare and cook for 1 week on sunday and freeze yang hari rabu - jumaat. Isnin selasa dalam fridge. For the frozen food, the night before tidur, turunkan to fridge. Or kalau you taknak freeze, selasa malam you can prepare another batch. Masukkan in small container per portion, labeled with date and menu. But kalau buah, i potong pagi2 before keluar.

    Good luck!

    ReplyDelete

Post a Comment

::come to comment my blog::

Popular Posts