My Instagram

Wednesday, July 10, 2013

Bersyukur Untuk Peluang Kedua....

:: 10 Julai 2013 - 1:30 tgh hari ::
:: Rabu ::




:: Salam Ramadhan semua..Alhamdulillah aku berkesempatan merasai berpuasa pada kali ini ..dah lama nak kongsi dengan sahabat alam maya terutamanya sahabat 'blogger'! Jeng2! Nak share apa yer?! Ahahhahah..alhamdulillah aku di beri peluang kali kedua merasai pengalaman mengandung di bulan puasa!hihihih..Mungkin ada yang dah tahu aku sedang mengandung dan mungkin juga ada yang tak tahu..Aku di sahkan mengandung awal tahun hari tu..Alhamdulillah doa aku dan mydear termakbul..kami memang inginkan seorang lagi anak memandangkan My princess mia dah nak masuk 2 tahun..Now kandungan aku dah masuk usia 8 bulan / 32 week ! huhuhu..berdebar rasanya..Sekali lagi aku berpuasa di bulan Ramadhan...Time My princess mia dulu dapat rasa 10 hari puasa jer lepas tu bersalin  My princess mia .hihi..penat gak mengganti..Kebetulan peluang kedua kali ini pun aku berpuasa ketika mengandung..Untuk hari pertama hari ini..alhamdulillah aku masih bertahan walaupun cuaca panas..Insyallah..
Pengalaman mengandung kali kedua ni memang sangat berlainan..seawal kandungan 3 bulan memang aku lemah lah..firstime merasa muntah-muntah ketika mengandung..muntah yang sangat teruk..sampai berat aku turun mendadak..lepas 4 bulan kandungan selera aku kembali normal..tu pun berat kali ni mengandung tak naik banyak..Sepanjang tempoh nak ke 8 bulan memang aku makan pun biasa-biasa jer berbanding My princess mia dulu..tengah-tengah malam aku ajak mydear pergi mamak makan roti nan!Kali ni last makan malam dah tak rasa nak makan yang berat-berat..Percaya atau tak now berat aku baru 75kg di usia kandungan 8 bulan..time My princess mia dulu 82kg ok..ahahha..penat gak time My princess mia aku ber diet!hihihih..Mesti ada yang nak tahu gender baby aku kali ni kan?(ada ker?ahahhahah)... Alhamdulillah the latest aku check up kelmarin doktor sahkan 'my second bubble' kali ni is a boy ..alhamdulillah..syukur..Cuma aku dan mydear tak nak excited sangat dan kami syukur apa jantina pun asalkan 'our second bubble' sihat..Oklah rasanya panjang dah aku membebel kat sini..Nanti korang malas plak nak membaca dah lah puasa pertama kan..So doakan yang terbaik yer untuk aku sekeluarga..Aku doakan semoga Ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan dan sama-sama kita kumpul amal ibadah..xoxo..muaah!

'Our seocnd bubble' 8 bulan / 32 week ! 

:: Insyallah ::


:: My princess mia dah ready jadi kakak..hihihi ::

:: Us yang tak sabar..amik mood pegang baby lagi..teringat time My princess mia dulu..hihih ::





8 comments:

  1. tahniah..bestnye nak sambut second baby =)

    ReplyDelete
  2. :: tq for wish..berdebar pun ada..hihihi ::

    ReplyDelete
  3. Sya..congrats..Insya Allah sepasang kan..semoga semuanya dipermudahkan..selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  4. :: tq lynda! Selamat berpuasa..:) ::

    ReplyDelete
  5. huiuiiii bila ko pregnant ni weyyhh... tahniahh nasya!

    ReplyDelete
  6. :: Ana..saja x inform..tq babe..doakan semuanya selamat yer..:) ::

    ReplyDelete
  7. Waaahhh .. Selamat berpuasa ye Nasha :) dan semoga selamat semuanyer

    ReplyDelete

::come to comment my blog::