My Instagram

Friday, May 24, 2013

Jom Makan Kayu Kamat!

:: 24 Mei 2013 - 10:45 pagi ::
:: Jumaat ::

:: Cuti-cuti ni mesti korang pening nak masak apa kan..yang suri rumah jangan cakaplah..duk pening memanjang...sarapan pagi lah , makan tengah hari lah , minum petang lah , makan malam lah ha yang ada minta supper pun ada!ahahahah..mana tak pening nak sediakan makanan..tapi aku buat entry kali ni bukanlah nak bagi resepi!Ya Ampun..aku ni tak hebat lagi...kalau aku share pun resepi orang..copy and paste!ahahhaha..ok kali ni aku nak share satu jenis roti yang di perkenalkan oleh keluarga mertua ku..tu untung kawen orang negeri lain..belajar masakan dan makan baru..roti ni nama KAYU KAMAT! ahahha..ha korang pernah dengar?Aku pun first time dengar jer dah pelik lagilah tengok rupa bentuk kuih tu..Tapi aku pun tak pasti betul ker ejaan nama roti  ni...hihi..kalau salah kang aku tukar..yang bestnyer makanan ni dapat kat Terengganu jer..lebih spesifik Kuala Terengganu..pembuat roti ni beroperasi kat rumah jer..then antar kat kedai-kedai..mesti korang tak sabar nak tengok rupanya kan?meh-meh...hihihi :

:: tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!...hihih..ni lah rupanya..boleh tahan agak lama kalau simpan kat peti ais..rasa ala-ala donut cuma tak ada gula kat luar..petua mak mertua ku..lepas kuarkan dari peti ais..tunggu jap baru goreng nanti baru sedap nak kunyah!hiihh ::

:: ha oleh kerana aku ni tekak jawa..tak leh makan begitu jer..so aku buat kuah..selalu aku buat sambal or sardin..tapi kalau dah tahap malas..sos cili pun ok!hihihh ::

:: ni time aku minum petang..sesuai gak time breakfast or santai... ::

So pada yang kerap pergi Kuala Terengganu tu cari dan cuba rasanya...sedap..insyallah...hihih..xoxo...muaaaah ::

2 comments:

  1. wah macaam sdplah roti tu....petang2 mkn mmg best..pekena teh o panas...

    ReplyDelete
  2. :: kan..nasya pun family in law knalkan makanan ni..hhihihhih ::

    ReplyDelete

::come to comment my blog::