My Instagram

Monday, October 29, 2012

Our Free Weekend!!

:: 29 Oktober 2012 - 2:00ptg ::
:: Isnin ::

:: Monday blues?!ahhahaha..always for me..bukan hanya untuk yang bekerja jer ok..aku ni lagi lah..tiap kali permulaan minggu mesti hadapi rutin yang sama...so Monday blues ni dah macam sebati dalam hidup aku setakat ni..huhuh..ok lah ignore pasal life aku yang membosankan untuk di baca..meh aku nak share hujung minggu aku bersama keluarga..Korang yang dah bekeluarga mesti ada jer plan untuk hujung minggu kan..yerlah time tu jer dapat spend time ngan family..weekdays sangat terhad masanya..bagi aku yang sememangnya surirumah yang berjaya ni..weekend lah setiap kali aku nantikan..kadang-kadang otak duk pikir plan apa lah nak buat supaya tak sia-siakan masa yang ada...punya kuat otak aku bekerja..ahhahah..
Apa makna hujung minggu bagi korang?Mesti plan nak pergi jauh-jauh kan..nak ada kualiti masa yang indah nak di simpankan jadi kenangan..Ada yang belanjakan duit yang banyak sebab nak happykan orang-orang tersayang..yang tak berduit..hanyak pikir duk rumah lagi bagus...aduyai...tu yang salah..bukan salah duk rumah yer tapi makna duduk rumah tu...jangan pikir sebab tak ada duit tak boleh abiskan masa dengan family..bila di rumah buat hal masing-masing..kan sia-sia jer hujug minggu yang ada..hurmm..ntahlah..pada sesiapa yang berpikiran begitu..tolong tukar pandangan hidup anda..spend time lah dengan family anda selagi ada masanya..jangan sebab tak berduit..masing-masing buat hal sendiri..hurmm..
Oklah terpanjang lebar plak aku menaip pandangan aku mengenai hujung minggu pada hal aku nak citer pasal hujung minggu aku jer..ahahha...maaflah yer..ok ni aku nak citer..tak selalunya kami menghabiska hujung minggu dengan pergi tempat-tempat yang memerlukan duit yang banyak...dan aku bernasib baik sebab mydear jenis suka berjalan walaupun kami budget..ahahhaha...macam mana kami spend time weekend kami?hihih..selalunya pergi jalan-jalan kat dataran shah alam atau yang terbaru bawa my princess mia  main kat playground kat Setia Alam Mall...kami tak kisah pun pergi mana..walaupun tempat tu selalu pergi asalkan dapat spend time sama-sama..bagi aku sebagai isteri..perlulah bijak nak habiskan masa bersama..tak perlu merungut nak minta mydear bawa tempat mewah-mewah..selagi dapat bersama-sama menghabiskan hujung minggu selagi tu aku rasa happy...so meh layan gambar-gambar kami di hujung minggu..xoxo..muaaah ::

:: ibu and my princess mia di pagi hari... ::

:: bawa pergi giant..saving..mainan ni tak perlu bayar...huhu..budget-budget..asalkan my princess mia happy ::

:: lepak tengok orang main kereta kat shah alam..sebab mydear suka tengok ...my princess mia happy jer...hihih::

:: happy family ::


:: kat space U8..saja jalan cuci mata...my princess mia happy tengok air pancut...:) ::

:: Us..ibu my princess mia and papa ::

p/s : pesanan ku..hargai masa yang ada..jangan di sebabkan kan tak berduit semuanya tak menjadi.:)..this OUR FREE WEEKEND!


2 comments:

  1. betul tu, xberduit bukan alasan xboleh bwak famili berjln2kan?bley buat pe xtvt tanpa keluar duit sprt bersiar2 di tasik..kan?

    ReplyDelete
  2. ::kan u!setuju sangat...dari situ kuatkan ikatan kekeluargaan..:) ::

    ReplyDelete

::come to comment my blog::