Kisah Raya Kami

:: 11 September 2012-2:05pagi::
:: Selasa ::

:: Salam sahabat alam maya dan semua sahabat yang sudi membaca blog yang kengkadang bersawang tahap gaban...huhuh..rasanya belum terlewat kot aku nak wish 'Selama Hari Raya' walaupun kan...ahahaha..maaf lah mood nak menaip sangat slow bila lepas raya ni..dengan banyak aktiviti raya..apa ntah lagi dengan jemputan sana sini..pada yang menjemput aku ucapkan berbanyak terima kasih..pada yang aku tak dapat hadir..kami sekeluarga minta maaflah..insyallah kalau sudi jemput kami tahun depan akan cuba di penuhi jemputan anda semua..ok sebelum semua mula busan ngan penulisan aku ni..meh aku nak share kenangan raya pertama ku pada tahun ni..Yang sedia maklum tahun lepas raya pertama kami sebagai suami isteri sambut kat sebelah aku di Klang..yerlah beraya dalam pantang kan..so this year turn raya kat kampung mydear di Kuala Terengganu..hihi merasa gak aku beraya jauh..yerlah sebelum ni takde kampung..so excited sangat dapat rasa balik raya..tapi sedih gak sebab ni kali pertama beraya berjauhan dengan family..dah lah family aku kecik jer..takperlah fitrah bila sudah berkeluarga..Perjalanan kami sangat lancar..Actually kami decide balik pagi Sabtu sebab mydear tak larat nak drive memalam..aku plak bila drive malam agak tak confident so untuk tidak jadi apa-apa mydear ajak balik pagi..Actually aku and mydear terkejut gak perjalanan pulang kami pagi tu sangat lancar..Kami gerak dalam pukul 9 pagi dan sampai hampir pukul 6 petang...yerlah sebab ramai dah gerak malam tadi..sampai my sis in law mesej tersekat dalam jem lamanya..nasib kami tak join sekali mau haru dengan jalan tak bergerak..nak uruskan  my princess mia  lagi..adoii..hihihi..so ni adegan kami nak balik beraya..:-




Hahahaha..banyakkan ekpresi muka  my princess mia ...dari tidur sampai bangun tido..ibu n papa jer maintain..hahhaha..nasib lah  my princess mia  jenis tak banyak ragam..yerlah perjalanan jauh..balik siang hari pulak tu..panas..walaupun kereta ada aircond tapi bahang matahari ya ampun..tak nampak my sungglass gedabak duk cover mata takut tak chantek di pagi raya..ahaha..ngada jer statement...aku bergilir-gilir gak drive ngan mydear..yerlah kesian ok..dah lah memasing puasa.nasib aku wife yang memahami..cewaah..oklah..entry ni akan bersambung..next entry kisah kami di pagi raya..pada yang sudi nak tunggu...silakan..hihih...xoxo..muaaaaah::

p/s : pesanan perantau..sila pastikan segala mengenai kenderaan anda untuk berjalan jauh di periksa secukupnya baik di waktu perayaan atau pun tidak dan juga ikut gerak hati bila timing yang elok untuk bergerak ke destinasi supaya tidak tersekat didalam jem...;)






 

Comments

  1. my mom kampung kat terengganu, tapi tahun ni i tak balik..raya haji nanti we all balik..=)
    salam perkenalan

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan bunga daisy..terengganu kat mana?hihi..

    ReplyDelete

Post a Comment

::come to comment my blog::

Popular Posts