My Instagram

Friday, January 28, 2011

::Orang Baru..::

::28 Januari 2011-11:30pagi::
::Jumaat::

::Alhamdulillah kita masih bernafas di bumi Allah swt..Pagi Jumaat yang indah..aku baru baik dari sihat..but no fully cover..alhamdullilah permualaan tahun yang bermakna bagi ku n mydear..ingat tak entry aku sebelum ni..aku nak share ngan korang berita gembira untuk aku dan mydear..aku rasa half of my blogger friends can expect what I want to share..tak tahu mana nak mula tapi ini lah detik permulaan dalam hidupku..hujung bulan 12 tahun lalu..aku melalui frasa baru dalam hidup aku..satu perasaan yang indah dalam diri ku..aku di sahkan mengandung..memang aku jangkakan sebab period ku lewat seminggu..so aku test sendiri..actually this is second time aku buat test ni..first 4 Disember 2010..masa tu aku kat rumah mertua..aku ingat dah ada..rupanya aku kena gastric then result pun negative..masa tu sedih juga tp nasib mydear pujuk..yerlah perasaan bercampur baur kan..so lepas first test tu aku tak mengharap sangat agar cepat pregnant...lagi pun perkahwinan aku masa tu pun baru 2 bulan..masa panjang lagi...

Tapi mungkin ini rezeki ku di penghujung tahun yang memberikan seribu kenangan...seminggu sebelum majlis di Terengganu..aku rasa tak sedap badan..period ku mula tak datang seminggu..mula2 aku kuatir gak..yerlah takut jadi macam dulu..tapi mydear beria suruh beli test pregnant tu..so detik 21 Disember 2010..malam tu aku test diam2..yerlah tak nak malu kan kalau test tu negative..so after test tu memang aku pejam mata lah nak tgok..tapi alhamdulillah..the result make me happy...i'm positive..huhuh..perasaan di awangan tu gue cakap...mydear ku lg lah happy..alhamdulillah..permulaan rezeki yang tak ternilai untuk ku and mydear..seluruh keluargaku dan mydear pun bersyukur dengan kedatangan 'orang baru' dalam hidup kami..so to be continued ok guys..so before I end this entry..ni aku share ngan korang gambar test pregnant aku k..xoxo muaaaaah::



Wednesday, January 12, 2011

::Our Journey Begin::

::12 January 2011-6:30 ptg::
::Rabu::

::Salam tahun baru..wah dah masuk 12 hari kat tahun baru..sedar x sedar..2011 ok..wah sangat teruja..alhamdulillah permulaan yang baik untuk diriku dan mydear..semoga permulaan perjalanan kami di tahun ini di rahmati dan di berkati..ok2..soalan cepu emas..korang rindu x kat aku?huhuh..saja kan..macamlah korang heran ngan blog aku yang x seberapa ni..huhu..xmo citer banyak..aku dah tukar header..satu pembaharuan kan kat blog aku..huhu..azam baru wei..so blog kena nampak baru..tapi harap maklum lah yer..oleh sebab kesibukkan melanda..hanya perubahan kecik jer dapat aku buat..ok what?look pink kan?hahhaha....

Tak banyak nak share but have one news yang teringin nak share ngan korang..maybe half of my blogger frens dah tahu..insyallah yer..ada kesempatan akan ku update kan..so xmo citer panjang..hayati lagu baru kat blog aku..lagu tu sempena lagu tema perkahwinan kami..cewah..so hope u guys enjoy ngan header baru ku!!xoxo muaah!!