::Orang Baru..::

::28 Januari 2011-11:30pagi::
::Jumaat::

::Alhamdulillah kita masih bernafas di bumi Allah swt..Pagi Jumaat yang indah..aku baru baik dari sihat..but no fully cover..alhamdullilah permualaan tahun yang bermakna bagi ku n mydear..ingat tak entry aku sebelum ni..aku nak share ngan korang berita gembira untuk aku dan mydear..aku rasa half of my blogger friends can expect what I want to share..tak tahu mana nak mula tapi ini lah detik permulaan dalam hidupku..hujung bulan 12 tahun lalu..aku melalui frasa baru dalam hidup aku..satu perasaan yang indah dalam diri ku..aku di sahkan mengandung..memang aku jangkakan sebab period ku lewat seminggu..so aku test sendiri..actually this is second time aku buat test ni..first 4 Disember 2010..masa tu aku kat rumah mertua..aku ingat dah ada..rupanya aku kena gastric then result pun negative..masa tu sedih juga tp nasib mydear pujuk..yerlah perasaan bercampur baur kan..so lepas first test tu aku tak mengharap sangat agar cepat pregnant...lagi pun perkahwinan aku masa tu pun baru 2 bulan..masa panjang lagi...

Tapi mungkin ini rezeki ku di penghujung tahun yang memberikan seribu kenangan...seminggu sebelum majlis di Terengganu..aku rasa tak sedap badan..period ku mula tak datang seminggu..mula2 aku kuatir gak..yerlah takut jadi macam dulu..tapi mydear beria suruh beli test pregnant tu..so detik 21 Disember 2010..malam tu aku test diam2..yerlah tak nak malu kan kalau test tu negative..so after test tu memang aku pejam mata lah nak tgok..tapi alhamdulillah..the result make me happy...i'm positive..huhuh..perasaan di awangan tu gue cakap...mydear ku lg lah happy..alhamdulillah..permulaan rezeki yang tak ternilai untuk ku and mydear..seluruh keluargaku dan mydear pun bersyukur dengan kedatangan 'orang baru' dalam hidup kami..so to be continued ok guys..so before I end this entry..ni aku share ngan korang gambar test pregnant aku k..xoxo muaaaaah::



Comments

  1. congrats dear hehehe...happy for u:)heheh jger dri bebaik tau...nad wish nasyrah all the best hehehe:)

    ReplyDelete
  2. ::thnkz nad...thnkz for wish..insyallah doakan baik2 jer yer..:)..::

    ReplyDelete
  3. tahniah nasya..hehehe kene ubah blog ke mommy to be la dlm list blog yana..take care dear

    ReplyDelete
  4. wlpn dh lama tau, nk ucap tahniah gak la.. hrp2 xde kena serang ngan moning sickness teruk2.. hehehe.. igtlah... time pegnent saat plg bahgia skali tau... bule manja2 lebih.. ngada2 x yah ckp la.. n yg lg suke. ape kita nk, supe dipenuhi... hehehe... jgn mintak benda yg pelik2 sudah... jenuh nk mencari....

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.
    congrets nasya!
    welcome to the club.
    nanti boleh la sharing2 ape yg patut kan? :D

    ReplyDelete
  6. congratulation nasya.. best nyaaa!!!!

    ReplyDelete
  7. congratz..
    dengar nasehat kaksue tuh.. rujukla org yang berpengalaman cam dia..
    hehehe

    ReplyDelete
  8. syaaaaaaaaaaa. congratz dear..welcome to the club..:)

    ReplyDelete
  9. congrats nasya..wah awal jgk rezeki u...alhamdulillah..pasni bole share2 cite psl experience kan..welcome to the club

    ReplyDelete
  10. ::nurul aziyana-thnkz dear..nanti nasya pun nak tukar list kat blog nasya ni..:)

    Kak sue-toche2 sis..

    Mrs.Azhar-tq..:)


    Balkidz-tq babe..awak gak jangan lupa share info2 yg best..:)..

    ReplyDelete
  11. Zaila-tq dear..awak pun cepat2 tau..:)

    Nani-insyallah is..akan ku dengar ckp kakak yg sudah berpengalaman..wei rindu kamu lah..huhu

    Nurul-toche2..sila bg nasihat yer..:)

    Mrs.QAlista-thnkz dear..terharu dengan wish u all..

    Dialicisious-Tq diah..alhamdulillah rezeki awal..:)u selamat bersalin tau..::

    ReplyDelete
  12. dear...congrates!!!lmbat taw da....neway,tke cre urself & bby...^__^

    ReplyDelete
  13. ::tq deana..I will..pray everything will be ok k..:)..::

    ReplyDelete

Post a Comment

::come to comment my blog::

Popular Posts