My Instagram

Tuesday, August 9, 2011

::Jom Minum Mom To Be::

::9 Ogos 2011-11:45pagi::
::Selasa::

::Assallamulaikum..ari ni aku nak share ngan korang satu lagi petua yang aku baru dapat..semalam sambil borak ngan my bff  Kak Azie pasal hal nak bersalin..sambil2 borak rupanya dia ada bagi aku satu akar ni..kebetulan husband dia keje dekat ngan mydear so snanglah kan...Ok mula2 aku ingat ni sebahagian jamu yang aku kena makan lepas bersalin..rupanya ni khas untuk sebelum bersalin..khasiat dia insyallah di permudahkan untuk bersalin..by the way aku tak tahu lah mana nak dapat benda ni..tapi yang aku dengar..kebanyakkan nya kirim sesiapa yang pergi ke mekah..tak tahu lah kalau ada jual kat sini kan..so meh aku share gambar dan info mengenai nya..apakah ia?jeng2...

Bunga @ Akar Siti Fatimah



::Rupa sebelum di rendam..::

::Ni selepas direndam..kene tunggu kembang k..::


Cara nak minum:
1) Rendam masa dah dekat bersalin...jangan rendam awal sangat....tapi ada juga petua orang tua2 suruh minum masa kandungan masuk 7 bulan ke atas...
2) Ambik air rendam tue masukkan dalam botol untuk senang dibawa ke hospital nanti.
3) Bila rasa nak bersalin minum la air tue ye...
KHASIAT AIR INI:
-Bagi mudah bersalin...dengan izin Allah juga...amin....
 

Aku belum mula minum..malam ni baru nak rendam..nanti kalau aku dah minum..aku share ngan korang k apa pengalaman aku..so pada semua MOM TO BE ..carilah akar ni..insyallah kita semua akan mendapat khasiatnya..xoxo..muaaaaaah!!

9 comments:

  1. babe,,mmg bunga siti fatimah nie utk p'mudahkan bersalin.. kalu nk cari slalu nye kat org2 yg jual herba2.. nnti kalu ko minum,insyaallah dgn diizinkan Allah swt mudah la ko b'salin nnti... take k babe.. miz u babe... ;p

    ReplyDelete
  2. babe,,mmg bunga siti fatimah nie utk p'mudahkan bersalin.. kalu nk cari slalu nye kat org2 yg jual herba2.. nnti kalu ko minum,insyaallah dgn diizinkan Allah swt mudah la ko b'salin nnti... take k babe.. miz u babe... ;p

    ReplyDelete
  3. ::thnankz babe..:)..miss u tooooooooooo..hugs..::

    ReplyDelete
  4. tolong doakan hani 'berjangkit'..nak ada bubble jugak..tolong yep...nak cari momma yang nak bersalin nih...mudah mudahan doa dimakbulkan..... :)

    ReplyDelete
  5. ::hani-insyallah dear..sampai masa akan ada rezeki..:)..::

    ReplyDelete
  6. Hi Nasyrah, dina dah rendam dah akar fatimah dina... terus kembang giller in 2 hours... org tua2 kata kalau rendam terus kembang means nak bersalin dah tu... but then, dah 3 hari ni dina masih belum nak bersalin lagi... haa... yg minum tu pulak mmg mak n nenek dina pesan minum masa kat hospital, masa dah dilate bout 5-6cm... so jgn lupa bawak masuk labour room nanti! nenek dina ckp blh sapu2 kt perut jugak...

    ReplyDelete
  7. ::dinas-babe tq for info..ok malam ni nasya rendam..n sapu kat perut gak..eii suka ur info..thnkz again dear..hope semuanya selamat k..take care..:)..::

    ReplyDelete
  8. ai pernah tulis pasal siti fatimah ni few months back..hehe

    ReplyDelete
  9. yup..mase dnk dkt2 taw..da rase2 da bru minum.
    aku wt x kembg2 lak..entah try jela time tu
    aku MIL yg buatkan
    tp time da kuar tanda..
    gd luck dear..aku tggu entry baby day out
    yahhhhhh...ibu nasya.
    :D

    ReplyDelete

::come to comment my blog::