::Ready?Excited!!::

::01 March 2011-5.30petang::
::Selasa::

::Next entry please!!hahha..nampak sangat first day aku kat opis setelah sekian lama berehat macam orang takder keje..ok aku tipu..+_______+..sebenarnya banyak ok!!nak pikirkan idea design yang kena siapkan minggu ni gak..ok happy for me!ergh..ok2..aku tak nak share ngan korang ke 'stress' san aku..so untuk mengelak aku moody satu hari..aku try benda ni..ni pun one of my sis bagi..orang pengalaman bagi haruslah mencuba kan..korang mesti tertanya apa dia kan..ok2 tak mo buat korang tertunggu-tunggu..g cepat buka website Pa & Ma...ha mesti korang yang single mingle or belum melangkah alam perkahwinan menyesal baca entry aku walaupun dah sampai setengah ni..hahahha..sorry lah readers sejak bergelar isteri dan bakal ibu ni..memang ini jer sumber2 yang aku Google kat internet..huhuh..ala tapi kalau korang baca pun ok what..info ma!hihihi..

Ok lets continue..actually aku nak share pada para bakal ibu..yang masih di awal kehamilan..mesti korang stress kan bila dah umumkan hamil mesti ada soalan lain yang menyusul..soalan cepu mas itu adalah..BILA DUE DATE?!...hahha..jangan nafikan..aku pernah alami..untill now ok..kang tak di jawab cakap kita apa kan..kang jawab nampak kita ni macam doktor hebat!!padahal satu apa pun tak tahu..tahu datang jumpa doc..tanya baby sihat ker tak?so untuk korang nampak macam doctor yang bertauliah..baik korang cuba ni..senang untuk diri korang nak menjawab!

So first step korang kena g website Pa & Ma ni...yerlah macam mana nak tahu kalau tak g website ni kan..hihi..


Ok second step korang cari ruangan ni...gambar kat bawah ni..dan pilih kalkulator tarikh bersalin!




Lepas tu korang kena pilih tarikh yang di sediakan..pastikan tarikh ni betul yer..kang tersalah pilih..terberanak awal plak..kang korang salahkan aku tak guide btul2..hahhaha..korang kena ingat first date period last korang..so macam aku ni..contoh kat bawah..sila rujuk..

::sila enlarge sendiri..hihih::


So bila korang dah pilih tarikh yang betul..secara automatik akan view this page..so korang akan dapat lihat due date yang sepatutnya korang delivered..



Tapi my suggestion jangan excited sangat..even dah tahu sendiri..please refer with doctor k..sometimes kita pun ragu2 ngan tarikh yang kita pilih..so guys..cukup info ari ni..dah macam cikgu sains tingkatan 3 dah aku ni..hhahaha..selamat mencuba..xoxo..muaaaah::

Comments

  1. terbaik nih.... !! wlopon aku bujang..1 hari nnti i becoming wifey and mom jugokk....hee ~!

    ReplyDelete
  2. ::kechik-ha jangan x cuba..btw kamu tu bila ni..jangan lupa jemput tau..:)..::

    ReplyDelete

Post a Comment

::come to comment my blog::

Popular Posts