Kekanda Adinda...


::19 Ogos 2010-10.20pagi::
::Khamis::
::Salam RAMADHAN..dengan rasa happynya aku nak share ngan korang one of my short list song for wedding day..cewah..TAPI SANGAT BERHARAP SOMEONE NYANYIKAN LAGU NI DI HARI BAHAGIA KU..ha kan aku dah highlight..plzzz sahabat2 ku yg hebat2 main muzik ni..or my lil bro nazri..adik..nyanyikan lagu ni untuk along plz!!find ur partner n practice now..:P...suka lagu ni..chomel sgt..first suka lirik dia..so now mydear..kalau kita nak berdebat guna ayat2 mcm ni ok..hahhaha...:P..lirik sungguh puitis n give motivated for new marriage n long marriage..jangan cepat naik angin..bnyak dah kisah aku baca lately ni..especially kes dera suami kepada isteri..haish..kaum adam..sila hargai sang hawa..mereka anugerah terindah yang harus di jaga..bukan nak membebel pagi2 ni..dan aku pun x nak spoil mood ceria aku pagi ni.. cuma peringatan untuk kita semua terutama to my luvly bride to be frens..kita yg akan mengalami fasa baru ni..amik semua jadikan pengajaran..punya la susah nak dirikan masjid untuk sepanjang hayat..tapi dek kerana amarah yang x dapat di kawal..dek cemburu buta yang x leh nak di celikkan..masjid terbina musnah mcm tu..bak kata lirik lagu ni..
"Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransiKekanda Adinda"
cubalah wahai sahabat2 ku semua..comunicattion its important..aku x ckp aku the perfect couple..sometimes dtg angin nya..ribut taufan skali dtg bantu..tapi for a while kita org pikir balik..should us destroy everything we build together..so mydear mr syarafi..kita sama2 hayati lirik ni k.. cuma kita perlu tukar lirk ni jer..part ni..
"Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan"
kena tukar
"Kanda polar kutub timur

Dinda kutub barat"..:P
hahha..sebab mydear org timur..syg barat..kakkaka..so my luvly reader..enjoy my entry..xoxo..muaah::
Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata
Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi
Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya
Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?
Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi
Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya
P/S : SILA KLIK NEXT PADA SONG LIST AKU KAT TEPI TU KALAU NAK DENGAR LAGU NI..:p

Comments

  1. ::huhu..kamu pun romantik..btw lagu ni untuk kita semua..:)..::

    ReplyDelete
  2. hee...
    pernah dgr 2x je lagu ni..
    memula mcm nk t'gelak...tp dgr tul2 lirik dia, puitis kan..

    ReplyDelete
  3. ::ha nurul.eh nak panggil u apa ni..don be sad k..br baca fully ur blog...xoxo..muaaaah::

    ReplyDelete
  4. ehem ehemm...ececcecee nasyaaaa :p

    ReplyDelete
  5. ::elya-ececeeeeeee..hahha..cute kan lagu ni..:P..::

    ReplyDelete

Post a Comment

::come to comment my blog::

Popular Posts