My Instagram

Tuesday, March 28, 2017

SALAM REJAB

MALAM INI MALAM MUSTAJAB DOA
Ahlan Wa Sahlan Bulan Rejab! 
InsyaAllah malam ini adalah malam yang pertama bulan Rejab.

Di antara keistimewaan bulan ini, malam pertama bulan Rejab adalah malam yang diistimewakan untuk di qobulkan doa.
Sabda Rasulullah s.a.w.: 
“ Lima malam doanya tidak di tolak, malam pertama bulan Rejab, malam Nisfu Sya’ban, malam Jum’at, malam Hari Raya Eidul Fitri, malam Hari Raya Eidul Adha." 
(Al Baihaqi).

Marilah kita memanfaatkan peluang dan kesempatan yang ada di hadapan kita dengan amalan-amalan saleh untuk meraih rahmat Allah SWT, semoga Allah memberi taufik kepada kita untuk beramal demi meraih rahmat-Nya.
Amin.

Tuesday, March 7, 2017

MEEYA 2017

::07 Mac 2017 - 8:00pagi::
::Selasa::

::Finally we are launced our new collection for 2017!Asyik tertangguh jer sampai ramai tanya bila MEEYA nak kuarkan 2017 punya koleksi..Maaf yer terlalu banyak agenda sampai kami tak sempat nak reveal koleksi baju terbaru dari kami.Kali ni kebanyakkan koleksi lebih nampak elegan dan selesa.More loose shirt for muslimah.Semalam dah bagi sikit teaser.Insyallah dalam minggu ni semua koleksi kami akan kuarkan!So stay tuned ladies!!

video

Monday, March 6, 2017

Kerja Kahwin

::23 Feb 2017 - 10:05 pagi::
::Khamis::

::Penat tak habis lagi..Dah lama tak buat kerja kahwin..Dari pagi sampai petang duk layan tetamu..habis cramp kaki sis!!Tapi dalam masa yang sama happy lah..time ni semua berkumpul..walaupun tak sempat nak borak panjang tapi bila reramai tu feeling lain macam..big happy family..Bagi bonda sis seronok sangat lah dapat menantu perempuan..ada geng baru untuk sembang..hihi..meh sis share sekitar majlis adik lelaki sis:-

::Homemade Mini Choc Moist::

::Second time deco candy bar for wedding..first dulu untuk adik ipar..ok ker idak?::

:: Close up view::


::Ni salah satu benda sis tak jangka.. D.I.Y pelamin mini untuk si pengantin..actually kami plan nak buat untuk photo booth tapi ntah mcm mana leh jadi mini pelamin..semua buat sendiri..Thankz to all helper..kalau takder mereka kurang seri pelamin mini ni..hihi..::

Punya dah lama tak buat kerja kahwin penat dia lain macam..nak bergambar pun takde masa duk layan orang-orang datang..geram gak lah baju lawa-lawa tapi tak dapat nak gambar sakan..takper raya ada...hahha..so meh layan gambar yang ada kat sis..Tak banyak pun sikit jer..

::Kena siapkan dak kecik ni dulu..boyfriend ibu ni..hihi::

::mynyawa::

::Rasa ni jer gambar reramai yg sis ada..Gambar satu family kena tunggi officially photographer..huhu::

::Pengantin kena dera nyanyi tapi macam suka kena nyanyi jer?hihi::

::ha ada pun gambar mak pengantin..hihi::

Oklah sis tak banyak gambar tapi kalau sesiapa follow sis kat facebook & instagram boleh layan gambar sekitar majlis..Ok last but not least terima kasih pada semua yang hadir..Sis wakil mak memohon maaf sekiranya ada salah dan silap serta kekurangan pada majlis kami..xoxo::