My Instagram

Thursday, April 27, 2017

Haramain Backpackers

::27.04.2017-11:00pagi::
::Khamis::

::Short entry dari sis!Sejak jadi housewife ni rajin juga sis layan tv sambil2 layan pm customer MEEYA & MIAQIBKITCHEN..Ada satu to show terbitan Astro ni bertajuk "Haramain Backpackers".Memula ingat program ni sama dengan to show yang lain..pergi tempat orang dan cari tempat makan yang best..So layan kan jet lah..Tapi bila follow program show ni..Menarik!Bercerita mengenai sejarah Islam.Tempat dimana berlaku perperangan seperti Bosnia dan  lain2.Sis tak boleh nak cerita banyak sebab sis pun baru follow tapi sis nak sangat uolls luar sana sama2 tonton program TVs show ni OK!







 p/s: Program ni dah ditayangkan do Astro tapi masih ada ulangan.Tapi dunia kan dah canggih boleh tengok balik kat YouTube 😄😄


Monday, April 10, 2017

Chef Wan vs Chef Tipah

:: 10 April 2017 - 8:40 malam::
::Isnin::
::Jarang sis update blog memalam ni tapi sebab lama dah peram citer ni kang nanti basi plak!hahha.. Berangan ramai yang baca kan!Ok back to topic..Hot kan topic sis?hahha..By the way mcm mana nak mula yer?Sebenarnya mak sis berpeluang masak dengan chef selebriti terkenal dunia ni bermula di sebabkan oleh seorang kenalan sis kat facebook up status mencari ibu tunggal yang berjaya membesarkan anak sehingga berjaya.Masa tu sis pun saja kongsi kisah mak dan pada yang sama sis tak tahu pun siapa yang terpilih akan memasak dengan Chef Wan!

Alhamdulillah mak sis terpilih!Punya lah excited plus berdebar ok!Masak dengan Chef Wan kot!Memula masa mak sis terpilih rasa takut pun ada gak..Yeelaaa ni kali pertama deal dengan prosuction tv mana la tahu betul ker idak kan!Punya lah sis stalker Chef Wan nak tahu betul ker tak beliau tengah buat rancangan terbitan tv1 ni kan dan alhamdulillah lega sis bila nampak beliau up kat instagram tak pasal jugak lah sis follow Chef Wan...Hahhaah!

Ok sis macam banyak bebel kan!Hari di janjikan pun tiba!Ayat novel sangat kan!Mak sis punya siri yang paling akhir so bila di tayangkan kat tv nanti kami last episod..Meh lah layan gambar masa shooting tu ok!!Seharian ok!Dari pagi sampai petang punya lah penat oi!Hahaha macam mana nak jadi Fazura ni!Hhaha..mood berangan!!

                      
::Tepat pukul 10 team production set up set!Punctual diorg ni..Kagum!::


::Masa ni Chef Wan baru sampai..sesi perkenalan sambil
 tunggu set siap::

::Rancak berborak..Alhamdulillah Chef Wan sangat friendly so reda sikit
 rasa debar..hihi::

::Ok Chef Tipah in action!Hihi::

::Sesi pengambaran untuk tahu sejarah mak membesarkan kami::

::Lepas tu shoot kat meja makan!Nervous sis duk sebelah
 Chef selebriti ok!::

::Hamper Gift for humble chef from miaqibkitchen!ni pun excited 
nak cerita dengan uolls!another special project for miaqibkitchen!::

::Muka mak happy hantar Chef Wan balik!::

::Last scene!!Meriahkan!Tapi sedih gak sebab mydear tak dapat join
 sebab ada biz matter..huhu::

Dalam pukul 5 selesai shooting.Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar..Cuaca pun ok..Dalam sejarah bak kata Mak sis ok!Yerlah tak pernah kami bayangkan dapat masuk tv dan Mak dapat masak dengan chef terkenal!Ni kira hadiah teristimewa untuk mak jadikan kenangan kami sekeluarga!!Kadang kita selalu pikir apa hadiah terbaik kita nak buat ibu kita gembira kan!Hope mak sis gembira untuk semua kenangan ni!xoxo::