My Instagram

Wednesday, July 23, 2014

Masih Indahkah Syawal?

:: 23 Julai 2014 - 9:12 pagi ::
:: Rabu ::

::Worldless Wednesday...Sayu jer hati aku sejak kebelakangan ni tragedi yang menimpa Malaysia..yang pasti sudah ramai yang update pasal tragedi yang mengejutkan kita semua ni..bagi aku dugaan paling besar untuk seluruh keluarga mangsa..dengan Syawal yang bakal tiba...tak terkata rasanya..hanya ucapan takziah aku mampu sampaikan..
Masih Indahkah Syawal?Insyallah semua yang terjadi ada hikmahnya..pada yang kehilangan..tabahkan hati mu..kita semua akan lalui saat kehilangan hanya tidak tahu bila akan tiba masanya..ini semua sudah di atur oleh Allah swt..kita harus redha dengan ketentuannya..memang mudah aku memberikan kata-kata..aku tahu berat untuk mereka terima tapi percayalah pada takdirNya..Sedang menulis ni aku teringat satu lagu yang pernah aku kongsikan di sini dulu..mungkin lirik ni agak sedih..lagi-lagi insan yang bergelar 'Ibu'..Yelah tak menjangka insan yang bergelar anak pergi dulu dari dirinya..Ya Allah aku pun tak tahu aku mampu tak hadapinya..Meh aku share lagi lirik lagu ni.. :-

 
ARJUNA BETA
 
 
 
takkanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur,
datang petir menyambar--
jengking dan ular–-
 
bonda takkan berundur.

nyamanlah arjuna beta,
mimpikan yang indah saja,
nanti bila kau buka mata,
semua tak serupa.

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi,
jalan betul, anakanda, tak jelas mata–-
ambil yang sarat duri.

hiduplah arjuna beta,
biarkan jasad yang luka,
selama tuhanmu ada,
takkan engkau tercela.

ngeri tak terbayang mata,
bonda takkan ada sentiasa,
nanti moga kau tak lupa,
bonda memujukmu, anakanda.

hiduplah arjuna beta,
biarkan jasad yang luka,
selama tuhanmu ada,
takkan engkau tercela.

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

Ya Allah bayangkan lirik ini sangat menyentuh perasaan..hanya berkongsi..Salam Takziah..::
 

 
 

:: Anak Ibu nak jadi pilot? Ibu doakan yang baik-baik jer nak..insyallah ::

 
 
 

 
 
 


Thursday, July 3, 2014

MIAQIB KITCHEN RAYA COOKIES!LET'S ORDER...

:: 03 Julai 2014 - 12 : 36 tgh hari ::
:: Khamis ::

:: Alhamdulillah sekejap jer dah masuk 4 Ramadhan..Macam mana puasa korang?OK dok?hihi..OK kan hari tu aku ada bagi tahu nak update pasal MIAQIB KITCHEN RAYA COOKIES! kan?hihih..so this is the right time!Dah nak masuk seminggu raya kan..Ramai tanya kenapa baru nak update..by the way aku buat tempahan depends on order..kira ala-ala pre order la..so pada sesiapa yang berminat boleh wassap aku ok!


 
 
https://www.facebook.com/miaqibkitchen
:: Sudi-sudikanlah order yer..pada yang pernah cuba tahun lepas boleh order lagi..hihih::
 
 
 
 
P/S : Closed order akan di beritahu kelak..so jangan risau pada sesiapa yang masih mencari biskut raya warisan kita ni yer..Tempahan masih di buka! Selamat Meng 'Order' ! ::