My Instagram

Monday, March 31, 2014

Your children is your best friend?

:: 31 March 2014 - 2:30ptg ::
:: Isnin ::

:: Bagaimana hubungan korang dengan anak-anak?ok?ker ada gap antara korang?yerlah korang dah buat border hubungan korang dengan anak sendiri..Kalau tanya aku? aku selalu mengharapkan ada hubungan positif antara aku dan anak-anak..begitu juga dengan mydear..setiap kali ada perubahan  kepada anak-anak mesti kami berbincang dan mencari apa puncanya..lagi-lagi nak membesarkan anak di zaman yang penuh dengan IT..Macam MyMia , tahun ni masuk 3tahun MyNaqib pula nak masuk 1tahun so satu cabaran bagi aku dan mydear..MyMia dah mula belajar erti memberontak..dari seorang kanak-kanak yang tak banyak karenah tetiba menjadi seorang yang mesti dipenuhi kehendaknya..Bayangkan bagaimana kami nak menghadapi..Kadangkala kesabaran aku dan mydear teruji juga..tapi bila berbalik pada asal..kami buat kajian..So kami berpendapat..rapatkan diri korang dengan anak-anak..Jadikan mereka teman paling rapat..bagi nasihat bukan memarahi..kerana bila korang dengan sahabat korang..takkala korang marah..korang tak mungkin tengking dan memarahi meraka kan?sebab korang sayangkan sahabat korang kan?..Mesti korang akan berjaga-jaga dengan kata-kata untuk disampaikan kan?Supaya sahabat anda menerima teguran dari korang dengan ikhlas dan gembira..Begitu juga dengan anak-anak korang..Cuba pratikkan ini semua dengan anak-anak korang..Jadikan mereka sahabat korang..Selalu ajak mereka berborak apa saja topik yang korang rasa sesuai..Aku juga masih belajar..belajar menjadi Ibu yang baik dari sebelumnya..Insyallah..segala yang aku kongsikan sikit ni boleh membuka minda kita bersama...

:: #Selfreminder ::


Wednesday, March 26, 2014

#PrayForMH370

:: 26 Mac 2014 - 4:18ptg ::
:: Rabu ::

:: Wordless Wednesday..Sejak Isnin hari tu semua rakyat Malaysia terkelu bile menerima pekhabaran buruk yang selama ini dinantikan..aku tak berani nak bercerita mengenai topik hangat seluruh dunia ni.terlalu banyak spekulasi...hanya mampu berdoa segalanya kembali sediakala..PAda keluarga terlibat iringan doa dari kami sekeluarga dan ucapan takziah..Al-Fatihah..


:: Hasil seni MyMia #PrayForMH370 ::


Wednesday, March 19, 2014

D.E.M.A.M

:: 19 Mac 2014 - 9:15 pagi ::
:: Rabu ::

:: Assallamualaikum..rindunya nak menulis..busy sangat sekarang ni..aduyaiii..dengan kami sekeluarga demam lagi..dugaan..kat office pun sempat baca blog jer tu pun curi-curi masa nak baca..banyak keje ko!Sebenarnya hati aku ni gundah gelana nak pergi kerja hari ni..dengan anak tak sihat..sedih tengok masa hantar mereka kat nursery tadi..tapi nak buat macam mana..aku tak confirm lagi so kalau selalu cuti boss aku cakap apa plak..mydear pun tak boleh nak cuti...haish..hanya mampu berdoa dan beri kepercayaan kat pihak nursery..tapi aku memang ada pesan kalau ada apa-apa call jer dan nasib baik office aku dengan nursery tak sampai 5 minit..Oklah get to go!Eh mesti korang busan baca short entry dari aku nikan!huhuh..xoxo..muaaah!

:: DOAkan kami cepat sihat!::


Monday, March 3, 2014

Arjuna Beta

:: 03 Mac 2014 - 5:15ptg ::
:: Isnin ::
 
 
:: Gloomy Monday....hari ni minggu kedua bergelar ibu bekerjaya..dan hari ini hari pertama my mia dan my naqib hantar ker nursery..Adoii jangan tanyalah apa perasaan aku masa hantar mereka pagi tadi..sampai tak lalu aku nak lunch hari ni..tak sabar nak amik dak dua orang tu jap lagi..k lah layan lagu ni..rasa nak nangis dengar lagu ni...uwaa..rindu mereka berdua ni! ::
 
 
 
Lirik Lagu Arjuna Beta - Fynn Jamal

Verse 1

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

verse 2

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata–
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

chorus

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa