MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Friday, March 29, 2013

Cuti Sekolah Mia

:: 29 Mac 2013 - 10:30 pagi ::
:: Jumaat ::

::Salam Jumaat penghulu minggu...tengok semalam last entry aku ada cakap jap-jap lagi baru aku nak update entry baru..kesudahannya..Pepagi ni aku update...ahhahaha..nampak tahap busy dan malas yang melanda diri aku sekarang?hihihih...Ok dah nampak tajuk entry aku...Cuti Sekolah Mia..ahhahha..nampak..Padahal My princess mia baru nak 2 tahun tapi dah ada cuti sekolah...ko ada?hahhaha..Sebenarnya ni aktiviti My princess mia lah dengankawan-kawan taman dia..ha ko ada?Ibu pun tak berkawan sangat kat taman ni..yerlah semua kawan-kawan Ibu keje..My princess mia nya kawan-kawan jer cuti sekolah..hihih..Selalunya aktiviti My princess mia dengan aku seharian main dalam rumah jer..Yerlah tak berani aku nak bawa dia pergi ke taman walaupun sebelah rumah aku jer ni..Kalau ada mydear baru boleh tapi di sebabkan cuti sekolah..ramai budak-budak taman petang-petang akan pergi taman..Memandangkan aku rumah pertama kat taman ni..meriah lah..Dengan yang main bola sepak , bola jaring dan playground lagi...Bila petang memang aku tak sunyi lah..hiih..ok lah..layan gambar..aku tahu korang duk tunggu gambar jer kan..xoxo..muaaaaah!

:: Tengok gaya My princess mia...ko ada bodyguard kat playground?hahahha ::

:: Sebahagian kawan-kawan kat taman ::

:: Lagak macam dah besar My princess mia ni ...haish ::

Thursday, March 28, 2013

Anak Manja Papa

:: 28 Mac 2013 - 12:00 tgh hari ::
:: Khamis ::

:: Bila dah kata anak Papa so memang melekatlah bila Papa ada kat rumah...Apa segala aktiviti Papa semua dia nak buat sama..adoilah anak..aku ni selaku Ibu hanya mampu melihat..yerlah anak perempuan selalunya memang rapat dengan Papa .Kalau nak ikutkan pun mestilah My princess mia busan dengan aku..24 Hour duduk dengan Ibu..so bila ada Papa ha apa lagi..Papa jer lah.. meh aku share hari ni gelagat My princess mia bila dengan Papa...

:: Papa nak basuh kereta pun dia nak tolong..hihih..anak Papa ::

:: Semua nak sama gaya..huhuh ::

Boleh di katakan nak tido pun dengan Papa .bangun cari Papa .manja ni..hihih..ok lah..jap-jap lagi aku update aktiviti My princess mia cuti sekolah...ahahha..cuti sekolah sangat..xoxo..muaaah::


Friday, March 22, 2013

HaPpYBuFdAyToMe

:: 22 Mac 2013 - 3:45 ptg ::
:: Jumaat ::

:: Nampak tajuk gedik di situ...hahhaha..Detik 10 Mac 2013 yang lalu usia aku berganjak 29 tahun..Mak ai..tak lama lagi nak masuk 30 series...Oh My!!Dah tua aku ni.Oklah citer pasal usia ni memang tak kan abis..Nanti aku buka sejarah apa yang belum di hajati sehingga umur aku 29 memang nangis lah nak baca.So aku pendekkan cerita melalui gambar-gambar ni ok.Untuk tahun ni alhamdulillah aku bersyukur masih lagi di beri peluang bersama-sama insan tersayang meraikan hari istimewa ku..Ewah ayat nak best jer...hihih..

:: Bersama My princess mia potong kek batik..homemade from  my sis Zera Naim..terharu..hihih ::
:: Thank you my lovely sis for cake and Gorgeous Handbag!Love it..Eh tak lupa gak Bonda! ::

Paling terharu bila adik bradik mydear blanja dinner bufday!Hihihihi....Kak Sya sayang korang semua!!Nampak tak gedik di situ...hihih..bukan slalo kan..Dinner di Flamming Steamboat Setapak.. Alhamdulillah rezeki bufday tahun ni...hihih..Dalam aku loya-loya tu banyak gak aku hirup kuah tomyam nak bagi hilang loya.Siap ada yang nyanyikan lagu bufday..Tak sempat nak amik video..Lagi pun handphone meragam so redha..huhuh..Dan oleh kerana aku malas nak menaip meh aku copy paste jer apa aku dah wish kat status facebook aku..hihih :-

"Alhamdulillah..berakhir sudah 10 march 2013 hari yang cukup bermakna untuk saya..terima kasih tak terucap kepada semua insan di keliling saya a.k.a family , bff , frens ,fb frens & blogger..setiap ucapan dan doa amat saya hargai..terima kasih menjadi yang cukup istimewa dari mydear Syarafi Sulaiman n princess Mia ...Kepada ahli keluarga terima kasih semuanya terasa diri ini di sayangi dan di hargai...LOve n hugs!"


Hihihi..so meh layan gambar yang tak seberapa..maaf sebab ni jer yang ada dalam simpananku...hihih


:: My Nyawa...mydear...My princess mia & me ::


:: Posing sebelum makan...hihih ::

:: Dan bila dah makan..pelbagai aksi...maaf kan suami saya...huhuh ::


:: My princess mia selera tak ingat..hihih ::


:: Sebahagian...luv them..maaf Kak Sya ada gambar ni jer..huhuh ::

Oklah....dah ribuan terima kasih aku ucap..bersyukur dengan rahmatnya..Alhamdulillah...xoxo..muaaah::

p/s : tq my mum in law for lovely call and wish..love u!..:)



Tuesday, March 19, 2013

Mia with her Secret Recipes

:: 4 Mac 2013 - 11:00pagi ::
:: Isnin ::

:: I'm back!hihihi..Lama ta update..ok malas nak taip panjang-panjang..kang korang nyampah dengan susunan ayat aku yang ikut sedap jer..so meh layan gambar aku bawa My princess mia jalan-jalan sambil mengapow nenek dia Mr Dibo!hihihi..So seprti biasa kalau bonda dan adik aku a.k.a Zera Naim cuti ada jer aktiviti kami..yerlah kadang-kadang diorang ni suka  cuti hari bekerja so di sebabkan tak nak aku n My princess mia busan duk seharian di rumah..aktiviti paling senang cuci mata kat mall..cuci mata jer mampu ko!ahahhaha..Tapi aktiviti utama adalah makan dan ativeti kegemaran My princess mia gak!jom layan gambar...

:: My princess mia tengah kebosanan tunggu makanan..hihih..macam orang besar! ::

:: Haruslah ada gambar ibu kan!hihihi...eh Ibu nampak kurus..i wish!hihih ::

:: My princess mia dah tak sabar makanan nak sampai!..Dah sampai senyum lebar..::


:: All the food ::

:: Then My princess mia jumpa kawan-kawan..hihihi..senyum sampai ke telinga! ::

:: Part paling best My princess mia dapat bawa balik seorang kawan Mr.Dibo! ::

Hihihihi..ok dah habis semua gambar..maaflah kualiti gambar yang tak cantik sangat..yerlah masih tak mampu nak beli camera idaman!please make my wish come true this year!hihihih..ok lah..nanti aku rajin aku update satu hari dua entry..pray for me..hihi..xoxo..muaaaaaah::



♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts