MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Thursday, June 7, 2012

Gathering!!

::7 Jun 2012-12:30tgh hari::
:: Khamis::

:: Maaf kelambatan update entry wedding my bff Suhaila Ahmad Zaki ni..hihih..one of my bff dah update kat blog..so semua gambar ni pun dari dia..hihih..ampun yer Cik lala !! Nak kata busy tak gak cuma dok update cerita pasal cita-cita kan semalam..huhuhu..ok now tak nak banyak merapu meh layan gambar kat bawah ni..Wedding ni buat kat The Club Kota Damansara..25 Mei 2012..sama tarikh ngan mydear nyer bufday..hihih..so Sue next time kalau nak sambut anniversary P kata ajak dia...hahhahha...

::santapan & doorgift dari pengantin..love it!::


::us with the bride!::

::my bestfrens!!love them!!::


::  my princess mia ::


::us!::

Majlis habis dalam kul 10 macam tu..happy dapat jumpa sebahagian warga UiTM Perak..ntah bila dapat jumpa lagi...ok next wedding siapa?hahhah...To Su & Malik..Selamat Pengantin Baru..Semoga Berbahgia Hingga Hunjung Nyawa...Insyallah..amin...xoxo..muaaaah::

Wednesday, June 6, 2012

Jika Usaha..Insyallah

:: 5 Jun 2012-9:15mlm::
::Selasa::

::Jika inginkan sesuatu usaha tu penting..insyallah apa yang di lakukan pasti berjaya..mungkin yang rajin baca blog aku tahu yang aku now full time house wife and business woman..dan kebelakangan ni ramai gak kalangan artis yang mula buka  business ..Fasha Sanda dengan bisnes Salon Cinta nyer..for me a good future for her..and the latest Nur Fazura..very adore her...dah lah cantik..ada business minded lagi..adoiiii..suka sangat!

For me nak buka business ni bukan senang...banyak dugaan yang perlu di rintangi..so bila my idol ni dah buka boutique lagi berkobar aku nak jayakan business aku yang tak seberapa ni..tapi bak orang kata..kalau kita gigih..insyallah..rezeki datang dari-Nya..'AlmariChantekChomel' dah masuk 2 tahun..sekejap jer rasa...alhamdulillah dengan hasil jualan tu banyak membantu kehidupan aku satu family..wah ayat bersamamu...hahhahah...thanks to my best friend Dida owner La Vida Butik Spa...dia yang banyak memberi peluang dan buka jalan aku ke dunia perniagaan..Insyallah..aku dah niat..kalau ada rezeki  'AlmariChantekChomel'  will try to open boutique another 2 years...sekarang 'AlmariChantekChomel'  masih bertatih lagi...banyak perancangan harus di buat..dengan modal yang agak banyak..kena keje keras lagi.doa-doakan yer usahakan aku ni terlaksana..insyallah..so let enjoy gambar sekitar pelancaran butik Fazura...

 House of Doll


:: Gaya seorang business woman! ::


:: Lady Boss::

:: Stunning! ::

:: Sari Yanti pun ada! chantek!::

::manis Natasha Hudson setelah berhijab!::

Rasa membuak-buak semangat aku nak buka butik satu hari nanti..so doakanlah yer impian aku termakbul..insyallah..:)..xoxox..muaaaaaaaah::

:: Me!! Ada gaya lady boss x?insyallah coming soon..:)::



:: thank you for support us..:)::








Friday, June 1, 2012

Versus!! Battle!!

::1 Jun 2012-8:30pagi::
::Jumaat::

::Salam Jumaat semua..hari ni aku nak stop for a while entry bout my journey life..nak update satu reality show kat Channel 9..Versus!! Gabungan 5 band terbaik kat Malaysia..Pelikkan aku buat antry pasal ni?hahhaha..wei aku masih muda kot..yerlah sometimes kita leh berjiwa muda!cewahh!Ok back to topic..for me aku suka reality show yang dianjurkan oleh Media Prima..ni bukan bodek yer..tapi apa yang aku cakapkan ni memang terbukti..ye rr bila tengok Versus ni..sangat fresh kot muzik yang diorang mainkan..diorang try to fresh up our industry music!Aku tak lah dapat nak follow sangat show ni..bila missed aku tengok kat youtube..giller gempak k..malam ni final penentuan..hope semua band dapat perfom yang the best..bagi orang luar tengok yang band-band kat Malaysia ini banyak yang berkualiti..aku bukan nak timbulkan spekulasi seperti Zed Zaidi..opps! Tapi bagi aku ada gak benar apa yang beliau katakan cuma ada pro and contra!Dan aku sendiri tak nafikan aku juga penggemar lagu luar especially Indonesian band tapi bila tengok show band-band kita at Versus..Wow!!tu yang boleh aku katakan..our band better than them!Aku suka band Hujan time nyanyi lagu band Sofarz..giller kemelayuan lagu tu dibuat...salute ok! Malam ni mesti lagi gempak performance diorang ni! Hope have another reality show yang very fresh idea...tak mau lah duk asyik buat competition main lagu orang..sampai yang dah professional pun masuk competition duk main lagu orang sebijik macam original singer nyanyi..no difference and quality..aku sebenarnya pun tak layak nak bercerita pasal muzik ni tapi yerlah mana tahu penulisan dari seorang insan ni dapat di baca..hihihhh.. oklah..pembuka entry aku di pagi Jumaat ni..undi band-band Malaysia ni yer sebab aku tahu rakyat Malaysia sangat kaya..hahhahahha.enjoy show malam ni ok!..xoxo..muaaaaaaaaah::










:: share ngan korang lagu ni..nice from Hujan! ::


♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts