MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Thursday, May 31, 2012

Berdua Untuk Pertama Kali

::31 Mei 2012-1:00ptg::
::Khamis::

::Sebelum berakhir bulan 5 hari ni..meh aku share masa  my princess mia  check up 9 bulan..For the first time aku pergi check up berdua dengan  my princess mia ..my sis dah keje so agak mencabar lah jugak kan..nak drive sorang-sorang dan my princess mia  kat sebelah..pagi tu aku antar mydear pergi keje sebab mydear nak pergi amik kete kat bangi so satu lagi situasi mencabar..adoii..kita orang try letak car seat kat belakang...ok masa letak my princess mia  tido so tak cuak sangat..tapi dah nak sampai opis mydear  my princess mia  bangun..adoyaii dia pun terkejut kot tetiba tido kat kerusi sendiri..slalo naik kete mesti aku pangku..tapi dia maintain senyum..so dah lepas antar mydear kami bergegas balik sebab nak bawa  my princess mia  pergi monthloy check up..mujur dalam perjalanan nak balik  my princess mia  tak meragam sangat..menangis kejap-kejap jer..huhu..nampak lori diam...hahhaha..mungkin sebab lori lagi tinggi dari keta ibu kan?hahhaha.. my princess mia ..

Sampai jer kat rumah bergegas siap dan mandikan  my princess mia ..sampai klinik dalam kul 10.30..tunggu+amik berat+amik ketinggian = jumpa doktor..setel semua kul 11.30 dah habis..cepat jer..doktor cakap  my princess mia  aktif dan jenis cepat belajar..alhamdulillah semuanya ok..habis semua duk melangut nak pergi mana..yerlah nak balik nak buat apa kan..ceh sebab dah brani drive..kebetulan shopping mall dah buka kat Setia Alam..Setia Alam Shopping Mall..apa lagi..first day opening mesti tak ramai orang..sebab hari biasakan..so drive tak sampai 15 minit..parking pun mudah..so budget yang tak ramai orang tu pun kan..bila masuk..ya ampun!!adyoiinyer pun!!ok sangat..sampai ada mat salleh pun ada?celah mana ko datang oi minah salleh..hihih..untuk pengetahuan ini pun kali pertama aku berjalan berdua dengan  my princess mia  ok..kuatkan semangat..dah pikir ni..kalau my princess mia  buat perngai..tolak stroller chow balik!hahahha..tapi nasib dia cool jer..suka jalan lah tu..banyak kedai tak buka lagi..tapi ikut broacher banyak kedai yang ada kat sekitar shopping mall kl ada kat sini..waaahh.sangat teruja and mudah!takyah nak turun kl..  meh aku share sebahagian gambar aku kat sana...

::tgok muka sbelah  my princess mia  tak mandi / sebelah muka kami kat klinik..hihi::


:: muka  my princess mia  teruja nak belon!::

::clowns ngah buat belon untuk my princess mia ::

Seronok  my princess mia ...by the way aku tak berjalan berdua jer ok..kebetulan dua makcik aku cuti terserempak kat sana..apa lagi..jalan sakan lah..duk survey kedai apa yang ada..dah puas jalan+makan..dalam pukul 3 kami balik..kira lama gak aku keluar berdua dengan  my princess mia ..yes berjaya!!hahhahaha..Citer aku tak berakhir disini..hahhaha..tetiba hari ni entry aku panjang kan?layankan jer la...malam tu aku pergi lagi Setia Alam Shopping Mall ni lagi!!hahahha..giller kan..kali ni sebab Bonda teringin nak tengok and nak belanja makan..apa lagi..kebetulan mydear ada jumpa client..so kami ikut jer..wei malas nak taip..kira korang fahamlah jalan citer bila tengok gambar aku upload ni..hihih..xoxo..muaaaaaaaah::

::yeay Bonda blanja Mcd! ::

::  my princess mia  tido..bila bangun jer minta mamam..apa lagi makan kentang lah!huhuh::

::nasib ada uncle..ibu tak larat nak dukung..selalu papa yang dukung..huhuh::





Wednesday, May 30, 2012

Mai Makan Nasi Minyak!

::30 Mei 2012-10:00pagi::
::Rabu::

::Rabu tanpa kata-kata..rata-rata aku jenguk blog sahabat alam maya aku semua buat entry 'Wordless Wednesday'...aku jer banyak sangat yang nak di kongsi..hihihi..tiga minggu berturut-turut memenuhi undangan jemputan orang kahwin..adoii..memang lah diet aku lari kan..sangat ok!..so untuk entry berturut ni memang muak lah korang duk baca entry aku pergi umah orang kahwin!!hahhaha..so aku mulakan dengan wedding yang pertama aku attend..ni pun sebab dah berjanji ngan adik aku sorang ni temankan dia pergi wedding kawan dia kat Segambut..Oklah sebab dah janji lama dan kebetulan mydear tak ada plan apa lagi..so jom makan lauk kenduri!!so layan gambar k...bak kata sahabat alam maya aku semua..'Wordless Wednesday'...hihihi...xoxo..muaaaaaaaah::

:: smile from my princess mia ::

:: my princess mia with mecca rose!::

:: the bride::

::makan time me+bonda::

::smile from us!! eh only me!!  my princess mia manja takmo bergambar!hiih::

Tuesday, May 29, 2012

Berjalan Tanpa Rasa Penat...

::29 Mei 2012-12:00tgh hari::
::Selasa::

::Masih lagi bercerita tentang hujung minggu kami..last entry aku ada update mengenai kami yang sehari suntuk di iKea + The Curve kan..now aku continue ending perjalanan kami hari tu..lepas je kami gerak dari Damansara terus menuju ker KLCC ok!jalan tak berjalan lah kami..kebetulan adik-adik mydear ada kat sana..so apa lagi..dah lama tak jumpa kan..nasib jalan dari Damansara tak jem..kami sampai sana area pukul 7 macam tu..sampai-sampai tak sempat nak bawa  my princess mia  mandi kolam depan KLCC..tak ada rezeki lah my princess mia ..next time ok..kebetulan adik mydear bawa anak-anak kakak mydear dari Johor..Phia and Niel...seronok budak berdua ni mandi kat kolam..kami jumpa-jumpa dan lepak makan jer..ahahha..makan lagi kan?tapi aku tak lah..minum air jer...dalam  pukul 9 macam tu semua gerak balik..dah penat plus adik mydear nak kena balik awal sebab bawa Phia and Niel kan..takper next time kita gather lagi..ni aku share muka budak happy dapat jalan seharian!!hihih..xoxo..muaaaaah::

 :: muka my princess mia yang teruja::

::   my princess mia  with papa ::

 ::my princess mia excited dapat main!!::

Thursday, May 24, 2012

Someone Like You

:: 24 Mei 2012-12:30 tgh malam::
:: Khamis::

:: Aku suka lagu ni walaupun lirik lagu ni agak lah kan buatkan mengimbau kenangan lalu..tapi bila dengar cara nyanyian penyanyi ni..sangat fresh even aku rasa diri ni seakan zaman belajar dulu padahal dah tua oi! hahhaha..ye rr dulu time study kat UiTM..muzik lah peneman di waktu busan sebab dulu mana ada hand phone secanggih zaman sekarang..tapi tu yang di kata kan dunia semakin modern..hihih..ok back to topic..aku dah lama tak layan lagu..korang tanyalah apa lagu terbaru sekarang..ya ampun memanglah aku akan buat muka blur teramat ok! Sebab aku dah jarang dengar radio..kalau naik kete jer rasanya aku leh tahu perkembangan muzik sekarang...ok takmo melalut sangat..aku suka lagu ni..di ulangi suka!kalau tanya lebih mendalam sebab apa..tak kan aku nak citer kat sini kan...sebab mesti korang pun bukan berminat nak tahu sangat kan?hahhaha....yang penting meh sama-sama suka lagu yang aku suka..hihih..dan kalau rajin hayati lirik lagu ini..oklah xoxo..muaaaaaaaaaah ::

Adele - Someone Like You


I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, "
Yeah

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."
Yeah

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."
Yeah




Wednesday, May 23, 2012

Kami Yang Suka MAKAN!

:: 23 Mei 2012-3:30 ptg::
:: Rabu::

::Kami yang suka makan...Masih lagi kisah hujung minggu yang banyak di habiskan dengan aktiviti MAKAN!..hahhaha...Kebetulan mydear ada meeting area Damansara so aku apa lagi dah lama tak berjumpa kawan-kawan nak berjimba so amik kesempatan lah..sementara nak tunggu mydear abis meeting aku kuar ngan lala a.k.a Cek Lala dan Dida owner La Vida Butik Spa ! Hihihih dah lama tak jumpa dua orang ni..my bff from Uitm till now...love them!!So dalam pukul 12 macam tu Lala amik aku and  my princess mia   kat area Damansara Perdana sebab mydear tak sempat nak hantar..nak jalan punyer pasal no hal jer aku menunggu Lala amik..sampai The Curve dalam kul 1 lebih macam tu..tak berjanji pun ngan Dida..saja buat surprise..Sampai-sampai terus pergi makan..lapar kot!So bermula aktiviti makan kami plus chit chAt!So our first place for lunch Fish Manhattan!Sebab depan jer ngan kedai Dida..By the way Dida ada buka kedai every Friday till Sunday kat The Curve..so datanglah pada yang berminat! Now lets enjoy our pix first!

:: our lunch!!::

::us..Dida..me.. my princess mia   and lala::

Borak punyer borak..makan pun dah sudah aku and lala gerak plak pergi ikea..saja jalan cuci mata sambil tengok apa yang perlu untuk my little princess ni..yerlah now aku banyak beli barang untuk si chomel ni..dalam pukul 5 macam tu mydear abis meeting...mydear lapor katanya apa lagi dah alang-alang kat Ikea makan jer kat foodcourt senang..ramai orang usah katalah..redah jer sebab malas nak pikr tempat makan lain..so our second trip for food!!Heaven!!hahahhahha..


::our food!!::

::kami lagi!!::

Gambar mydear takder sebab wayar bb aku tak jumpa..ni pun semua gambar dari  lala a.k.a Cek Lala ..hihihi..wait for next entry...adios..xoxo..muaaaaaaaah::


Friday, May 18, 2012

'Hari Ibu'

:: 18 Mei 2012 - 2:00 ptg ::
:: Jumaat ::

:: Hari ni memang siapa rajin baca blog aku mesti pelik sebab tetiba satu hari ada banyak entry aku post..hahha...ni namanya entry 'berjemaah' hahhaha..Jumaat lepas 11 Mei 2012 mydear ajak aku &  my princess mia  makan luar sempena 'Hari Ibu'..untuk pertama kali diri sendiri di sambut ok..mydear kata takder hadiah so blanja makan jer..for me ni pun dah memadai..makan bersama orang yang di sayangi..kami kuar agak lewat malam tu..plan nak pergi lepas isyak kebetulan nenek dan makcik-makcikku datang nak tengok  my princess mia ..so terkandas..seronok jer my princess mia  orang datang nak jumpa dia..mula-mula malu-malu last-last dia heroin nya..
Dalam pukul 12 macam tu nenek balik so mydear ajak gak pergi makan sebab dia kata dah janji nak bawa makan kan..our plan makan kat Pak Li seksyen7..sebab dah lewat situ jer port masih happening..takkan nak sambut 'Hari Ibu' kat mamak kot!hahhaa..bukan memilih..aku ni leh kata minum pagi,petang ker mamak jer lah port nya..so ni aku share gambar tak seberapa sebab keletihan+ngantuk  semuanya..hihi

:: datang terus order! nyum-nyum ::

::  my princess mia  jer yang tak nampak letih ::

Lepas makan terus balik..tak singgah mana pun  my princess mia  pun dalam kete dah tido..for mydear thankz sebab ingat and sambut 'Hari Ibu'!!Love u!xoxox..muaah ::

Our Weekend

::18 Mei 2012-3:00ptg ::
:: Jumaat ::

:: Dua minggu berturut-turut bawa my princess mia  jalan-jalan..penat habislah..ialah jarang bawa berjalan..skali jalan..amik ko..hahha..penat wei..aku mula dengan last two weekend..mydear ajak cuci mata kat Ikea ..tu pun tak planning..after lunch mydear ajak pergi sana..slalo ikut kan mydear malas nak redah kl time cuti ni..tapi alang-alang nak belikan baby chair untuk  my princess mia  so apa lagi..kami suka jer! hihi so sok dah weekend lagi..so meh aku bg korang tengok gambar dua minggu berturut-turut si kecil ni berjalan-jalan..harap maaf kalau entry aku part by part..



:: Muka gembira my princess mia dapat first Happy Meal Collection! ::


:: Papa & my princess mia ::

:: Ibu &  my princess mia  ::

::  my princess mia  tak reti duk diam::

:: Berangan nak bilik macam ni..yer nanti ibu n papa buatkan k..::


:: Setelah penat berangan tgok barang rumah ni hasil tangkapan untuk  my princess mia ..hihih::

Done first episode our weekend..jap lagi aku share ngan korang last week nyer entry...xoxo..muaah :: 







Friday, May 11, 2012

Wish For ME? SMILE....

::11 Mei 2012- 2:00ptg ::
:: Jumaat::

:: Selamat Hari Ibu!!! What wonderful word! Selama ni asyik wish kat Bonda jer! Alhamdulillah tahun ni my turn...walaupun  my princess mia  tak pandai nak wish lagi..the best feeling yang aku alami sekarang..di saat ramai menyambut Hari Ibu..aku bersama yang tersayang..menikmati hidup yang dah nak menjangkau angaka 3 series...hahhaha..seram plak!!..mempunyai anak sechomel  my princess mia ...hihihi..siapa lagi nak puji anak sendiri kan..Ok sebelum aku nak update entry ni..aku ada terbaca seorang Ustaz yang berpengaruh memberitahu bahawa jangan sambut hari istimewa ini kerana ia menjurus kepada agama Kristian yang menyambut Mother's  Day...aku pun bukanlah arif tentang agama..masih lagi berlajar..meh aku share twitter Ustaz tersebut.. :


Ni jawapan dari ustaz tersebut..for me bergantung pada niat..dan aku pun tak mengucapkan Happy Mothers Day..Ucapan Hari Ibu aku berikan pada Bonda dan Mak Mertuaku..Menggunakan ayat Ibu adalah lebih manis walaupun makna yang sama..Seperti mana yang aku bagi tahu tadi semuanya bergantung pada niat..jangan sampai terpesong akidah..niat ku hanya untuk menghargai seseorang yang bergelar Ibu..sememangnya setiap hari kita menghargai insan ini..tapi apa salahnya kalau sesekali kita menyambut sebagai tanda kasih dan sayang..menyambut bagi ku bukan dari wang ringgit..mungkin secebis ucapan dan kata-kata memberi mereka sejuta kasih sayang...so mydear jadi tak belanja isterimu ni sepotong kek cheesecake sebagai tanda Hari Ibu?hihihi..just kidding...This year my first year being mom for my lil cute  my princess mia ..we will keep the every moment together...

So pada Ibu-ibu seluruh dunia..Selamat Hari Ibu....xoxo..muaaah ::

:: Selamat Hari Ibu..ibu..from   my princess mia ..Eh?hihih ibu yang tolong wishkan..smile::



p/s : Lagu BONDA untuk ibu-ibu semua..sebagai anak jom hayati..:)

Monday, May 7, 2012

Kau Untukku??

:: 7 Mei 2012-1:30ptg::
:: Isnin ::

:: Aku baru habis baca sebuah lagi novel favourite aku yang ntah brapa kali aku ulang baca..bila baca mula berangan...hahhahah..tapi tu dulu lah..now dah kawen mood baca ala2 jer feeling nyer...hihih...'Kau Untukku' hasil karya dari novelis Aisya Sofea..Ahmad Fuad & Nurul Umairah..watak utama yang bagi aku kuat karekternya..'Kau Untukku' juga salah sebuah novel yang telah di telemoviekan ..for me seperti ulasan untuk novel 'Bicara Hati'...aku suka dengan pemilihan pelakonnya..so masa layan  telemovie  ni kat Astro Box Office aku tak banyak ngomel cuma yang agak kecewa bila jalan citernyer boleh dikatakan 60% dah di potong..aduyaii..jadi x feeling..ramai gak aku baca komen yang kecewa dengan jalan cerita yang banyak lompat-lompat..ntahlah mungkin tak cukup budget kot..so pada yang kecewa aku suggest beli novel dan hayati sendiri jalan cerita sebenar...mungkin yang tak baca novel bagi komen merepek sebab tak faham..ok meh aku share sipnosis dan juga hero dan heroin yang melakonkan watak Ahmad Fuad & Nurul Umairah...so gtg..xoxo::


Sinopsis
Pertama kali bertemu Nurul Umairah, hati Ahmad Fuad sudah terpaut. Biarpun gadis itu sudah dimiliki, namun perasaannya tidak pernah berubah walaupun terpaksa menyembunyikan rahsia hatinya dalam-dalam.

Bila Jefri, tunang Nurul terkorban dalam kemalangan, Fuad menawarkan kasihnya. Nurul menolak kerana tidak mungkin dia mengalih perasaan pada lelaki lain dalam sekelip mata sahaja. Kebijaksanaan Fuad akhirnya meruntun tembok yang dibina Nurul. Dia akhirnya menerima Fuad tanpa mengetahui rupa-rupanya ada gadis lain sedang menagih kasih lelaki itu semula.

Apakah Fuad akan menyambung semula kasihnya bersama gadis yang tiba-tiba muncul kembali di antara mereka? Mampukah Nurul Umairah sekali lagi kecewa biarpun lelaki itulah yang memulakan percintaan mereka.

Kau Untukku; indah, Romantis dan membuai perasaan. Sentuhan terbaru Aisya Sofea setelah Jauh dan Jendela Hati.






♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts