MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Thursday, December 22, 2011

:: Teaser From Us ::

:: 22 Dec 2011-3:30 ptg::
::Khamis::

:: Salam u all!! Khamis yang mendung...nak update entry apa erk?meh aku kasi teaser gambar kami sempena 'baby contest' tu k..so pray for us dapat short-list nanti..insyallah..xoxo..muaaaaaaah!!::




Tuesday, December 20, 2011

:: US ::

::20 December 2011-11:00pagi::
::Selasa::

:: Hye semua..last week kami sekeluarga ada sesi bergambar untuk satu contest ni..just try our luck!so ni just behind the screen  for that shoot..pray for us ok!..:)xoxo..muaaaaaaah::




Saturday, December 17, 2011

:: My Mia ::

:: 17 Dec 2011-1:30pagi ::
:: Sabtu ::

:: Salam semua..mesti semua sedang lena tido kan..aku memang saja update blog pepagi no..saja nak tgok ramai tak yang duk layan baca blog aku pepagi ni..seperti sedia maklum..sejak aku ada anak ni..kebanyakkan entry aku tentang si kechik tu..'My Mia' so kali ni aku nak share satu pengalaman yang aku dapat setelah bergelar ibu ni..Kalau dulu sebelum ada 'My Mia' ni..kalau nak kuar berjalan memang aku lenggang jer..bawa handbag lepas tu dah tak pikir apa..kadang-kadang sesimple mungkin kuar bawa hand phone & wallet tu jer mek!
Tapi sekarang..haish tak cukup satu beg yer..kalau boleh segala kelengkapan 'My Mia' aku nak angkut..senang!Kang ada yang tertinggal lah..ini lah..kalau kuar berjalan dekat-dekat takper..jauh kot nak kuar lepas tu kalau tertinggal nak patah balik..tak kose mak!huh!...So nak mengelakkan segalanya tidak terjadi..aku akan siapkan segala kelengkapan 'My Mia' dulu..Kete aku dah jadi rumah kedua ok..ha ni contoh dan pengalaman aku semenjak jadi ibu ni..kena salin pampers 'My Mia' bila dah ukk ukk..huhuhu..tapi nasib lah mudah aku nak menyalinnya..So far 'My Mia' dari awal kelahiran until now tak banyak ragam..'Good Girl anak Ibu'...oklah esok2 aku share apa aku buat seharian untuk hari Jumaat yang indah semalam..enjoy the pic!xoxo..muaaaaaaaaah!

 ::'My Mia' duk tunggu untuk ditukar..diam jer anak ibu ni.."Good Girl"::

 ::hebat tak hebat lah kan..huhu::


::ok dah tukar..semua happy!!huhuh::


Wednesday, December 14, 2011

:: Wordless Wednesday ::

::14 Dec 2011-12:00 tgh hari::
::Rabu::

::Salam semua..13.12.2011 genap My Lil Princes 4 Months! terlalu banyak cerita yang nak di kongsi..sekejap je rasanya..rasa semalam aku baru melahirkan Safiyyah Nurdamia Syarafi...rasanya setelah lama aku tak update pasal sikechik montel ni..meh aku share gambar-gambar yang berlaku selama 4 bulan ni..ok lets start with Mia in person..

 :: mia yang pandai buat memek muka..hahhaa ::


 :: dah pandai bergaya..eh ker ibu yg gaya kan?hahhaha ::

:: wajah di kala busan ::

Puas tak?hahhaha.tahu tak puas..meh aku share karenah mia bila berjumpa ngan sahabat handai aku..ada dua wedding aku hadiri tahun ni bersama mia..dua2 kwn masa study dulu..meh aku share first wedding..wahida one of my best friend and owner La Vida Butik Spa (kalau rajin jenguk2 lah log dia..).. jom tgok karenah my mia 








Second wedding ni baru lagi..sabtu lepas..kawan masa blajar gak..so ni gambar masa kat majlis owner http://shopp3rlicious.blogspot.com/ lyana hasan..sory aku x amik gambar pengantin..yerlah masa tu pengantin di kerumuni..tp aku amik satu gambar yang ada kat koleksi kawan2 k..



 :: us ..ibu , mia n papa ::


:: with frens ::

Ha ko..skali sederap aku bg korang cuci mata..so pada sesiapa yang rindu ngan blog aku yang kadang2 bersawang ni..mehah jenguk kehidupan aku yang tak seberapa ni ngan my lil princes Mia..xoxo..muaaaaaaah..::


Thursday, December 8, 2011

:: Bubur Candilku Berwarna Warni ::

:: 8 Dec 2011-4:22pagi ::
:: Khamis ::

Ibu Mia @ Kitchen 

::Ari ni nak share ngan blogger semua resepi bubur aku @ ibu mia  blajar ngan mak aku..pengetahuan umum aku adalah keturunan jawa..resepi orang jawa..yang aku tahu lah kan...dunno lah kalau ada negeri lain cakap ni resepi korang..tapi takper jangan gaduh..aku just nak share cara2 nak buat..meh aku bg simple bahan2 yang di perlukan :

Bahan-bahan

100 gram tepung beras
100 gram gula pasir(ni ikut manis koranglah)
500 ml santan
2 helai daun pandan
Sedikit pewarna(terpulang brapa warna yang korang suka)

Cara-cara

1.Ulikan tepung beras tadi dengan sedikit air sehingga menjadi doh.Nak senang bahgikan tepung beras tadi kepada beberapa bahagian mengikut berapa warna yang anda inginkan.

2.Bentuk doh tadi menjadi bulat2 kecik.Jangan terlalu besar sebab nanti ia mengembang.

3.Selepas itu masak air sehingga mendidih(air juga mengikut kadar kuah yang korang suka).

4.Setelah mendidih masukkan gula pasir , daun pandan dan juga santan(pastikan santan jangan pecah)

5.Masukkan pula aduna doh bebola tadi kedalam air mendidih.Pada sesiapa yang ingin tambahan,boleh letakkan sagu kedalam.

6.Renih dengan api yang perlahan hingga mendidih.

7.Selamat Mencuba!!

Ni aku share gambar2 behind the scene nak buat bubur candil from Ibu Mia @ Kitchen 













♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts