MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Tuesday, October 26, 2010

::My Uncle Wedding::

::26 October 2010-11:15 mlm::
::Selasa::

::Dah lama tak upload pasal wedding..tapi yang pasti bukan wedding pasal gue k..ni pasal my uncle..adik my dad..majlis beliau seminggu selepas aku k..tapi tu di perlis..beliau dapat org perlis..dan aku tidak dapat hadiri..kami slalo duk kena perli..

"jauhlah korang balik kampung"...hahhaha

ternyata aku suka k..busan takder kampung ni..mati kutu aku..lagi2 time hari raya..orang lain semua excited nak minta cuti panjang..aku?cuti yang mana adalah..hahhaha..ok back to story aku nak share ni..bukan story pun..gambar..aku tahu korang lagi suka tgok gambar kan?dari cerita basi aku ni..hahhaha..so aku share dengan korang sekitar majlis Pak Usu kesayangan aku ni kat blah laki..ha ni aku g..siap jadi penanggah k..hahha..rajin x?:P

::dua pupu..ke kupu2..huhu::

::hani my pak usu..abaikan kami yang nampak biru..hahaha::

::kami yang biru..hahhaha::

::suka btul aku kan..hihihi::

::hahhaha..mode berangan bila dah ader anak..+_+..hihih::

ha ko..gambar semua nampak biru jer..dahlah lebih gambar aku dr pengantin..ala mesti korang nak tgok gambar aku kan dr pengantin kan?..tetTT!!!sila sedar diri wahai nasya..kakkaka..oklah guys..ngantuk..jarang aku update tgh2 malam ni..slalo mood tido..ardios..xoxo..muaaaah::

P/S:aku masih mencari mood nak modified aku nyer blog ni..silaen mah mood datang..hahahha 

Friday, October 22, 2010

::BUTA IT???::

::22 Oktober 2010-3:15ptg::
::Jumaat::

::Jumaat yang indah..petang ni baru ok sikit..pagi tadi amat kelam kabut ok..dateline kul 12.bnyak lagi nak kena touch up!!pergh gigih aku buat keje..so now time nak menular..kira aku nak bg tahu korang lah yang aku sangat kesibukkan...hahhahha....so dah lama x update..ok citer pasal update..semua dok nak aku update gambar2 baru..bukan gue xmo ok..my OP x bg lg..kalau ader pun yg amik sendiri..pelik2 gambar..khas tatapan keluarga sahaja..hahhaha..

Ok..xmo citer banyak..aku nak share ngan korang..cuba korang selidik kewujudan blog aku ni..pergh lama dah dr 2008 ok!!tiga tahun dah..dan yang pasti aku bnyak gak yang aku dah update..tapi yang aku musykil sampai la ni..mengenai website ni:-




Aku agak keliru cara diorg bg income...punyer bnyak update tapi ni hasil aku dapat selama 3 tahun..:-



::sila klik untuk lebih jelas::

Ke aku yang salah letak kat blog ni..or aku ada tertinggal beberapa cara untuk naikkan ranking income aku tu..hahha..bkn apa.aku duk g blog orang lain.masing2 duk tayang duit yang dapat dr NUFFNANG ..tp gue..nak buat duit untuk kawen dah terlepas..kira kalau ader sesiapa yang sudi ajar cara bagaimana..boleh lah aku buat tabungan untuk anak2 masa depan..hhahahah..nanti gue blanja kamu ya yang sudi mengajar..cewaaaaah...so ardios!!

P/S:Blog ni akan di kemaskini..akan lari dr B2B..more to life as a WIFE!!

xoxo..muaaaaah!!

Thursday, October 14, 2010

::Family In Law Teaser::

::14 Oktober 2010-03:00ptg:
::Khamis::

::Salam semua..short entry dr aku..smlm duk ralit upload gambar nikah kat blog sampai terlupa nak letak gambar bersama in law..so ni semua ahli keluarga ku yg baru..tu pun ader 3 org x dapat hadir..ramaikan..but i'm happy..sbb adik bradik ku sikit..bila ramai ni meriah lah...

By the way ni pic dr adik aku..aku lum dapat gambar dr OP aku lg..so tungguuuu..xoxo..muaah::

::luv this picture!!::
p/s:yeay..sok balik kampung..Opps dah ader kampung!!muahaha

Wednesday, October 13, 2010

::Nikah Day..25 September 2010::

::13 Oktober 2010-2:05ptg::
::Rabu::

::Hye guys..lama sungguh aku tak tulis sesuatu..dah lah berhutang entry dengan korang semua..by the way..entry kali ni aku tunaikan k..25 September 2010..tarikh keramat bagiku..tukar status babe!!wah satu perasaan yang x tahu nak gambarkan..seram sejuk semuanya..takut pun ada..pendek kata hati aku berdebar2 ok..mcm2 pikir..sayu pun ada..sayu sbb apa?sbb kedua org yang aku paling sayang xder di saat aku di ijabkabulkan..ayahanda..dah lama pulang ke ramatullah..perasaan sedih ku teramat sangat..tp ku gagahkan diri..mmg aku nak buat entry pasal WALI ..tp aku masih dalam mood ceria..so xmo sedih2..cukup aku baca blogger lynda nyer entry..sedih wok!!ok2..dan yang pasti adik bongsu ku pun x dapat nak hadirkan diri..sbb nun jauh kat penang..ader test..:(..time majlis ni..bondaku x dpt ikut serta..sebab masalah kewanitaan..sedih lg..hanya tuhan jer yang tahu..di saat ko perlukan seseorang untuk menangis kegembiraan..bila toleh kebelakang hanya ada sedara mara..sedih sangat..sebelum aku pergi ke masjid..puas dah aku menangis ngan bonda ku..bondaku siap pesan..dia doakan aku dr rumah..semoga perjalanan nikah ku selamat..san alhamdulillah..semua doa bondaku termakbul..

Ok cerita pasal hari nikah ku..cepat jer rasanya masa berlalu..pagi tu aku siap bagaikan seorang puteri..wah gitu..dan paling mengembirakan ku..sahabat2 terdekatku bertungkus lumus melayan karenah sahabatnya yg sorang ni..thnkz guys..jasa dan kasih sayang korang x kan dapat ku lupakan..muaaaah..aku di nikahkan di masjid..permintaan ku untuk bernikah di rumah di bantah oleh bondaku..alasan..ayahanda ku dah tiada..xmo berlaku apa2 ketika majlis di jalankan..so aku akur bernikah di masjid..alhamdulillah..aku dapat bernikah di tengah-tengah rumah ALLAH...sejuk jer tak kala kaki ku melangkah dalam masjid..bila mengahmpiri bakal suami ku..ader lagu satu pasangan pengantin akan diijabkabulkan..sama denganku tapi berlainan tok kadi..nasib tok kadi aku sporting ko..aku lmbt k sampai masjid..puteri memang selalu lmbtkan..:P..so nak pendekkan kan cerita..dengan sekali lafaz..alhamdulillah..aku telah sah menjadi isteri kepada mydear..

Mesti korang busan kan..kali ni entry aku panjang sikit..kata berhutang entry..so kena lah berjela kan..:P..k tatap lah gambar2 sekitar majlis di masjid ok..gambar ni dr adik aku..from officially photographer lum dapat lg..:)..xoxo..muaaah::

::wajah sebelum sampai masjid::

 ::senyum simpul sebelum di ijabkabulkan::

 ::mydear berdebar-luv u!::

 ::my luvly sis::

 ::my wali-adikku::

 ::family ayahku::

::the greatest my dad family::

::orang kuat majlis ku..luv u all..muaah::

::my luvly bestfrens forever..muaah::
p/s:pic ni aku yg edit erk..hihihi..

p/s:for all blogger yg duk tanya aku bila nak upload gambar..special entry for Nurul Huda..:)..::

Wednesday, October 6, 2010

::T.E.A.S.E.R MALAM BERINAI::

::06 Oktober 2010-11:55 pagi::
::Rabu::

::Hai guys..ni nak bg teaser siapa yg mekap aku untuk mlm berinai..actually aku akan citer detail semua preparation dr mula hingga akhir majlis..aku tahu aku hutang banyak entry ni..tp untuk tidak menunjukkan blog aku ni bersarang..meh aku bg tunjuk siapa yang mekap aku mlm berinai ni..she is Raja Feena (slia klik) ..x salah aku..sambil dia mekap kami berborak..dia ni kawan ker pada blogger Huda ..wah sangat kecil dunia ni..hahha..dia yang mekap Huda time nikah..so do i..aku pun dapat khidmat beliau..chomel jer mekap dia..n yg penting like the eyes!!Gorgeous ok..Pn Huda..famous kamu..:)..so sesiapa yang mahu khidmat beliau..jangan segan silu ok..and the best thing bout Raja Feena ni..sgt happening n peramah..so x busan k..so last but not least enjoy the picture!!xoxo..muaaaah::






P/S: gambar ini di edit sendiri oleh saya..sila g page Raja Feena jika mahu melihat sendiri hasil nya k..:)

Monday, October 4, 2010

::T.E.A.S.E.R NOW WE TOGETHER::

::4 Oktober 2010-2:30 ptg::
::Isnin::

::Alhamdulillah..ari ni dah masuk lapan hari kami bergelar suami isteri..sekejap jer rasanya..smlm duk borak ngan mydear..rasa baru kelmarin kami di ijabkabulkan..dengan rasa bercampur baur..macam2 perasaan masa tu..susah nak di gambarkan..bila sampai masa akad..dengan tenang mydear lafazkan..sekali jer ok!!..haha..ok kerana tajuk atas aku T.E.A.S.E.R NOW WE TOGETHER ..so sangatlah pendek entry ni..ampun ya..bkn x nak citer panjang lebar..mungkin entry ku x sama dengan pengantin baru yang lain..tp insyallah akan ku buat entry demi entry sekiranya semua x jemu menunggu..ke sibukkan yang melanda..xoxo dari kami..muaaaaaaah::


Friday, October 1, 2010

::T.E.A.S.E.R NIKAH DAY::

::01 Oktober 2010-10:55pagi::
::Jumaat::

::Jumaat yang indah..kalau di ingatkan semula..jumaat lepas aku masih terkejar-kejar nak siapkan segala persiapan perkahwinan ku..nasib ader sahabat2 ku yg sudi membantu..thnkz to u all..next time aku buat teaser pasal korang tau!!janji..lmbt minta ampun yer..:)..k kali ni aku bg korang tatap gambar malu2 aku nak g nikah..sorry entry aku kelam kabut sikit..next entry aku letak gambar2 time nikah erk..xoxo..muaaaaah::

♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts