MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Thursday, May 27, 2010

::Pengambil gambar a.k.a PHOTOGRAPHER::

::27 Mei 2010-9:22pagi::
::Khamis::
::Yeay esok cuti..hihi..tp tu bkn tajuk utama entry aku kali ni..tp...Was looking photographer for my day ..anyone have a good photographer blog...please..help me..wee..ha tu lah main point nyer..ayark sejak tarikh bertukar bnyak yg aku perlu mulakan kembali..hal mekap dah setel..nasib Sofi ok..Tiar jer x dapat..(=__=)sedih kot..dah2 lupakan kisah MUA..now ngah mencari Photographer yg free on my day..uwaaa..siapa ader blog2 yg berkaitan ngan Photographer yang boleh aku buat rujukan..haha mcm study plak..xmo ckp banyak so pleaaaaaaaaase all my blogger fans..give me as much as you can ok.. actually now i have one listed its free one mye day..GREEN APPLE tp kami x deal lg so if u guys have any suggestion plzzzz..and sesiapa yang pernah kerja ngan team GREEN APPLE ni please give me some info bout them..huhu..xoxo muaaah ::

Monday, May 24, 2010

::Sudah ader kata persetujuan...::

::24 Mei 2010-4:20ptg::
::Isnin::

::Berdebar bila dah ader tarikh...hhahaha..ngokngek aku ni..bila xder tarikh risau..bila dah ader tarikh mula dah gelabah..nak buat mcm mana kan..harus tempuh..(mood gatal) hahhahahha..btw dalam kegembiraan aku dapat tarikh yg telah di persetujui oleh kedua family..last saturday family tunang aku dtg untuk memtuskan tarikh kami.. dua benda yg aku terpaksa lupakan..iaitu my favorite meke up Tiar Zainal  n photographer Kamerakahwin...uwaa..sedih kot..lama kot book Tiar Zainal n adore him so much..alih2 xdpt gak khidmat dia..sedih sgt sebab clash ngan schedule dia..but redha..n hope Sofi can make more miracle...tentang photographer pun begitu..aku rasa dar first aku mencari diorg ni lah yg paling reasonable harga dia..haish sedih wei..tp nak buat mcm mana..maybe ader hikmah...

Yang pasti now aku mampu tersenyum kembali..tp masa agak suntuk untuk kami prepared everything..nasib dah ader yg kami dah mula..wah bila pikir2 balik dah penat wei..now my misi nak cr photographer lg..ayark..haish google..mesti korang tertanya-tanya bila date aku kan..insyallah..lps kad dah siap n dan hanya tunggu di edarkan..aku akan bagi tahu kelak..so guys..xoxo..muaaah...smile::

Wednesday, May 19, 2010

::Stress::

::19 May 2010-5:30ptg::
::Rabu::

::Ntah aku pun x tahu apa yg aku nak catit..tp mood ari ni going down..+_____+....no mood..no mood to drive(nasib adik aku drive),no mood to lepak2..no mood to chit chat...dunno..apa yg aku merepak ni..end.......................................................................
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
Tapi aku nak g bercuti jauh...yang tenang..any suggestion?dalam paler aku nak g pantai jer....xoxo..muah::


Tuesday, May 18, 2010

::my favorite drama series::

::17 may 2010-5:30pm::
::Selasa::

::Hujan kat luar babe..ayark jalan jem..dengan perut aku yg lapar..haish..mcm2 aku pikir..time2 mcm ni mmg aku slow kalau kat opiz..pikir nak balik jer..hahhaha...mlm ni ader drama best..dah lama wei aku tinggal kan citer2 fav aku..dulu masa xder astro..giller tgok citer2 mcm ni n zaman kat u lg mmg suka tgok citer2 mcm ni..kadang2 sanggup tido lmbt sbb nak stay tgok sampai abis..huhu..skrang ni jer leceh sikt..astro dah lah ader berpuluh rancangan..yag ado lah nak buka chanel local(mak ai)hahhahah..nasib ader member aku ni mmg sama minat ngan aku..thnkz miss farah aka miss president..hahhahah...dia remind ader our fav drama series..tp aku dah missed season 2 so takperlah layan lah..mlm ni first episod..nak tahu citer apa?tadaaaaaaaa!

::huhu..xoxo gossip girl::

Nak tahu knapa aku minat citer GOSSIP GIRL ni?ha sbb aku suka lelaki dlm drama ni..look men sb aku x suka lelaki jambu..hahhaha..masa aku lyn season 1..pergh nak mkn pun sanggup hold..tp lps tu aku missed season 2 sbb bz keje..so mlm ni try lyn balik..so sesiapa suka drama series ni..mlm ni k kat CHANEL 8TV..waktu 9.30pm...ha aku dah bold kan kalau x perasan x tahu lah...hahhahah...

Ok another series drama yang aku suka gak layan..drama yer lah this one...

::GHOST WHISPERER::

Layan k citer ni sbb heroin dia sgt chantek n soft..sbb tu hantu suka cr dia..hahhahaha...ok2 so mlm ni jgn lupa k tgok semua citer2 menarik ni..wah aku dah mcm intisari rancangan...hahhaha..so jgn missed this drama ::GHOST WHISPERER:: citer ni lps citer GOSSIP GIRL ..so miss farah dont missed out..tp kalau aku terlupa ampun ya..hahhaha...xoxo..muaaaah::

Friday, May 14, 2010

::my almarichantekchomel???::

::13 May 2010-11:45pm::
::Khamis::

::Apa yang almari chantek ni?hihihi..ni my baby bisnes..sebnarnya x terniat pun nak buka bisnes online ni tp coz my bff dida yang juga mempunyai blog http://lavidabutikspa.blogspot.com/ dan juga merah http://mylav3nd3r.blogspot.com/ memberi sokongan so haruslah kan..alhamdulillah..tanpa ku duga..sambutan sangat menggembirakan...happy sgt ok..so pada member2 blog aku yg tegar..sila2 lah jenguk ker blog aku yang x seberapa ni..segan sebenarnya..hihih..xoxo..muaaaaaaah::




Friday, May 7, 2010

::Gorgeous Award::

::07 Mei 2010-10:03pagi::
::Jumaat::


::Weeeeeee...xoxo..gossip girl..hahhaha..apa kena mengenanya...btw dengan senang hati aku telah menerima Gorgeous Award dari Elya Chomel...gorgeous ker blog aku ni..hahhahah..thnkz dear..sangat menghargainya...btw kalau boleh mmg aku nak bg semua so kali ni aku xnak list down nama2 yang aku nak bg award...hahah..(tiru elya)..aku bg semua wanita terchantek yang mempunyai blog yang sgt gorgeous!!!


*
*
*
*
*
*
*
******

Anda semua disamping Gorgeous Award ni..aku sertakan satu lirik indah untuk wanita yang sgt gorgeous di mataku....::


Warisan Wanita Terakhir 

Bila kita dalam salam perpisahan
Namun aku tetap bersamamu
Ku rasa bagai satu sentuhan
Dalam mimpi ku terbayang wajahmu

Dalam dirimu penuh kelembutan
Semakin hari namun semakin rindu
Tapak tanganmu akan ku genggam
Akan ku sentuh ketika sayu

Untukmu akan ku semaikan
Cinta yang sejati tiada bandingan
Dalam kerinduan ku sendiri
Dalam kesyahduan kita hadapi

( korus )
Warisan wanita terakhir
Jiwa raga ku serah
Kau ingin milik segalanya
Di mana kasihmu tiada kau memberi
Apa yang ku perlu hanya kau dapat memberi
Hanya satu yang ku pinta kasih
Kau warisan wanita yang terakhir

Dalam dirimu penuh kelembutan
Semakin hari namun semakin rindu
Tapak tanganmu akan ku genggam
Akan ku sentuh ketika sayu

Untukmu akan ku semaikan
Cinta yang sejati tiada bandingan
Dalam kerinduan ku sendiri
Dalam kesyahduan kita hadapi

( korus )
Warisan wanita terakhir
Jiwa raga ku serah
Kau ingin milik segalanya
Di mana kasihmu tiada kau memberi
Apa yang ku perlu hanya kau dapat memberi
Hanya satu yang ku pinta kasih
Kau warisan wanita yang terakhir

Hati sucimu ingin ku miliki
Hanya satu yang ku pinta... Kasih...
Kau warisan wanita ynag terakhir
Kau warisan wanita... Yang terakhir... 


Teacher's Pet

::Tips Bakal Yang Ingin Membina Masjid::

::07 Mei 2010-12:05 pagi::
::Jumaat::

::Hi..aku kalau dah rajin banyak benda nak kongsi..hihih..kali ni tips bakal pengantin..untuk aku gak lah kan?hihihi..tajuk kali ni ~Melayu Suka Membazir Bila Nikah | Persediaan kahwin, adab dan adat, rukun kahwin, bakal pengantin~aku dapat ni dari website ni...RahsiaPerkahwinan ..(rasa2 ramai dah jd member fb website ni)so aku just nak share info yang aku dapat..tp bagi pendapat peribadiku..semua urusan nikah kawen..iaitu meriah atau sederhana adalah mengikut kemampuan masing2..so ni aku paparkan sedikit tips untuk kita berkongsi bersama...


Melayu Suka Membazir Bila Nikah | Persediaan kahwin, adab dan adat, rukun kahwin, bakal pengantin

Kata seorang ustaz, antara calon isteri yang baik ialah yang murah mas kahwinnya. Hal ini termasuklah wang hantarannya, tidaklah terlalu mengada-ngada seperti orang sekarang, hendakkan RM11,111.11 atau RM22,222.22 atau RM33,333.33 atau RM44,444.44. Hidup biarlah berpada-pada, janganlah nak riak, nak menunjuk-nunjuk. Semuanya akan membawa kehancuran. Sia-sia saja amal perbuatan sedangkan kita hendakkan keredaan Allah SWT.


Ada akan jadi dengan masyarakat jika keadaan ini berlaku? Mampukah anak-anak muda yang baru bekerja atau keluar dari universiti menyediakan jumlah wang sebegini besar sedangkan keinginan mereka untuk kahwin sudah memuncak.


Bagi kebanyakan anak muda, pada usia 25-30 tahun, mereka sudah 'gatal' untuk kahwin. Tapi wang tiada. Disebabkan oleh 'segolongan manusia' yang gila glamour dan sebagainya, ibu bapa 'buah hati' mereka akan tetapkan wang hantaran melampau seperti RM10,000, RM20,000 atau RM30,000. Cuba bayangkan bagaimana anak muda kita hendak 'cekau' duit sebegitu banyak bagi membolehkan mereka kahwin?


Bagi pendapat peribadiku-:
Bukanlah untuk menunjuk brapa jumlah yang kita terima tapi ia sgt berpatutan dengan keadaan ekonomi kita skrang..dengan harga barang naik..minyak naik..dan mcm2 lagi..tapi tidaklah aku sokong yang sanggup meletakkan syarat untuk meletakkan duit hantaran mereka terlalu tinggi sekadar untuk menunjuk..fikirlah keadaan semua pihak terutama 'bakal suami'.. Pertamanya ia dikhuatiri akan menjadi contoh kepada masyarakat dan yang kedua perkahwinan gah begini akan mengecilkan hati orang miskin dan tidak mampu.


Masyarakat Melayu perlu hentikan segera sifat boros, membazir


Akhbar tempatan sebelum ini mendedahkan berita perkahwinan yang menelan belanja berjuta-juta ringgit dan terbaru sebuah lagi perkahwinan yang mendapat liputan utama akhbar tempatan turut menelan belanja berjuta ringgit.

Perkahwinan sememangnya satu perkara yang baik bahkan dituntut oleh agama Islam sendiri tetapi apa yang dipersoalkan di sini ialah kenapa berita ini yang digembar-gemburkan oleh media serta menjadi lebih penting daripada berita yang lain sehingga mendapat liputan muka depan.

Apakah tidak ada lagi isu-isu lain yang lebih penting daripadanya sedangkan masih banyak isu-isu lain yang perlu diutamakan.

Teras kesal dengan apa yang digembar-gemburkan oleh akhbar-akhbar tempatan kita yang begitu mengutamakan berita perkahwinan ini memandangkan ia menggambarkan kepada umum bahawa masyarakat Melayu lebih mengutamakan budaya pembaziran, kemegahan, hiburan dan turut memalukan bangsa.



Bagi pendapat peribadiku-:
Tidak perlu lah menghebohkan jumlah perbelanjaan yang telah di hitung..ia akan membuat fitnah sesama kita..dan bila menelan perbelanjaan yang sgt besar ia adalah mengikut kemampuan seseorang..:)::

.
::So bagi aku segala ilmu yang kita perolehi...pengalaman sahabat-sahabat yang telah mendirikan rumah tangga..haruslah kita manfaatkan dan buat kan sebagai pengajaran...xoxo..muaaaaah::

Thursday, May 6, 2010

::Salah blog ker?..Hihi..My New Layout::

::06 Mei 2010-3:42pm::
::Rabu::

::Salah blog ker?yer ker blog nasya ni?hihihi..Moood baru..saja nak tukar layout yang sedia ader..dr colourful kpd yg light2 jer..dr 2 columns ker 3 columns..so hope korang suka ngan new layout ni even though  not the final layout..maybe akn berubah-ubah..huhuhu..so thnkz blog walking to my blog..really appreciated.so aku bg tatapan korang tgok blog lama aku..pengubat rindu..hahhaha...xoxo..muah::

Wednesday, May 5, 2010

::Always Be My Baby::

::5 May 2010-11:29pagi::
::Rabu::

::Aku suka lagu ni..semalam dekat berkali2 aku dengar lagu ni..aku mmg suka muzik genre mcm ni..tp sbb dah lama dah tak dgr lagu2 ni..so ari tu aku buka balik folder muzik aku yg dah bersarang..aku ader lagu ni rupanya..aku suka dgr lagu2 yang bnyak makna..so aku nak share ngan korang my fav song..kesemua lagu2 yang pernah aku update kat blog aku akn di selitkan dalam wedding aku nanti..kira aku share awal lah ngan korang..lagu ni touching k..sgt2..susah aku nak explain y n what..tp yang pasti aku dah suh mydear dgr..aku jenis suka fahamkan seseorang yang aku sayang melalui lagu..n hope mydear faha..dengan dugaan yang datang dan pergi..aku yakin kami akan akan cuba harunginya bersama..insyallah..amin::



Always Be My Baby

We were as one babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine

Now you want to be free
So I'm letting you fly
Cause I know in my heart babe
Our love will never die
No!

You'll always be a part of me
I'm a part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I ain't gonna cry no
And I won't beg you to stay
If you're determined to leave girl
I will not stand in your way
But inevitably you'll be back again
Cause ya know in your heart babe
Our love will never end no

You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I know that you'll be back girl
When your days and your nights get a little bit colder oooohhh
I know that, you'll be right back, babe
Ooooh! baby believe me it's only a matter of time

You'll always be apart of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my my baby....

You'll always be apart of me (you will always be)
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on (we will linger on....)
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me

Ooh darling cause you'll always be my baby

Always be my baby

♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts