My Instagram

Monday, March 29, 2010

::Pantang Larang Bakal Pengantin??::

::29 Mac 2010-3:30ptg::
::Isnin::


::Ha dalam sejarah ari ni..aku buat 3 entry skali..dengan informasi yang berlainan..dr tgh mlm td sampa la ni..hahhaha..saja jer buat korang sudi jenguk blog aku yang cute miut ni..hahaha..ok2 aku nak share ngan korang..pantang larang ni..huhu..naskah ni ader kawan aku yg bg..thnkz miss m..huhu k aku share ngan korang erk..

Kpd kengkawan yg bakal menjadi pengantin tk lama lg and yg merancang
untuk kawin tk lama lg....untuk renungan bersama.... 44 pantang larang bakal pengantin

Apabila telah ditetapkan hari perkahwinan bermakna bermulalah pantang
larang buat bakal mempelai itu. Apa yg ditetapkan harus diikuti utk
kebaikan diri mereka. Ia bukanlah menjaid kewajipan tetapi sudah
menjadi satu budaya dlm masyarakat melayu. Walaupun bakal pengantin zaman sekarang jarang disebutkan perkara ini kepada mereka, tidak rugi jika apa-apa pantang larang yg difikirkan sesuai masih boleh diikuti.

1. Jangan keluar dengan pasangan selama 40 hari sebelum diijabkabul
utk mengelakkan tohmahan masyarakat. Selain itu ia bertujuan utk mengawal nafsu. Ia juga utk menimbulkan perasaan rindu dendam. Perasaan yg timbul akan membuatkan wajah pengantin lebih berseri.

2. Jgn tidur dirumah orang takut terkena ilmu. Ia juga utk menjaga
nama baik keluarga.

3. Jgn bebas keluar kemana-mana kerana takut disantau oleh mereka yg
mempunyai niat tidak baik.

4. Jgn makan nasi dgn gulai berkuah beberapa bulan sebelum naik
pelamin bagi mengelakkan perut buncit.

5. Elakkan makan ulam yg berbau busuk seperti petaidan jering.

7. Jgn bercermin terutama selepas maghrib ke atas bagi mengelak diri
dari perkara sihir.

8. Jgn membuang air kecil dan air besar serentak di dlm air contohnya
dlm sungai, kolah kerana ia boleh melemahkan organ seks.

9. Elakkan minum air bergas kerana ia mempunyai gula dan gas yg tinggi
dan boleh menyebabkan kencing manis.

10. Kurangkan makan makanan yg manis kerana jika terkena kencing
manis,lelaki tersebut menghadapi masalah berat tika bersama.

11. Elakkan mandi malam kerana tidak elok untuk sendi-sendi.

12. Kawal makan iaitu sekali makan setiap hari (mengikut sesetengah
adat)

13. Kaum lelaki elakkan memakai seluar dalam yg ketat pada waktu malam dan tidur meniarap kerana tidak bagus utk organ seks kerana darah tidak mengalir.

14. Elakkan terlalu banyak makan makanan laut ke rana ia mengandungi
banyak toksid.

15. Tiga bulan sebelum berkahwin, mula membuat urutan supaya pengantin mempunyai tenaga.

16. Amalkan makan telur ayam kampung seminggu 2 kali yg dicampur madu dan lada hitam yg ditumbuk utk menambah tenaga.

17. Bagi mereka yg banyak angin, minum air halia utk membuang angin.

18. Belajar ilmu rumahtangga drpd org yg berpengalaman dan sudah
berkahwin tentang rahsia memikat isteri supaya rumahtangga aman dan
damai.

19. Jgn memuaskan nafsu dengan cara sendiri.

20. Cukupkan waktu tidur tujuh hingga lapan sehari.

21. Elakkan minum minuman keras dan merokok.

22. Elakkan terkena cahaya matahari kerana dikhuatiri hitam dan tidak
berseri pada hari perkahwinan.

23. Elakkan minum air soya kerana ia sejuk dan tidak elok utk alat
kelamin.

24. Amalkan makan jamu supaya malam pengantin tidak mengecewakan.

25. Banyakkan baca surah-surah bagi mengelakkan gangguan syaitan. Sentiasa mengingati Allah.

26. Jgn makan sebebas-bebasnya kerana ketika ini sistem dalaman tidak
stabil.

27. Jgn terlalu terdedah kepada keluarga lelaki (simpan diri).

28. Jgn berembun atau keluar malam bagi mengelakkan unsur jahat.

29. Jgn bercelak atau berlangir serta memotong rambut seminggu sebelum ijabkabul.

30. Jika telah nikah gantung tidak boleh bersama.

31. Selepas nikah mesti ada peneman tidur sebelum bersama. Ia
bertujuan utk menghangatkan lagi kemesraan.

32. Bilik lelaki atau wanita jgn dikosongkan. Mesti ada orang atau
ahli keluarga terdekat tidur di dalam bagi mengelak dr dikhianati org.

33. Jgn buat kerja yg berat. Bila pengantin membuat kerja berat, dia
akan berasa penat dan mudah terjadi nya gangguan emosi.

34. Jaga pertuturan agar tidak menimbulkan rasa sakit hati.

35. Elakkan makan dan minum seperti sayur bersifat sejuk seperti
kangkung, bayam, timun, jambu batu dan air kelapa agar muka nampak
segar.

36. Jgn cukur kening ditakuti akan menghilangkan seri muka.

37. Sebelum menjadi pengantin, katil kelamin tidak boleh ditiduri oleh
pengantin kerana tidak manis.

38. Lempar baju di atas bumbung rumah tanpa diketahui oleh org lain
bagi mengelakkan hujan turun ketika majlis berlangsung.

39. Dilarang memandang cermin ketika disolek oleh juruandam kerana
dikhuatiri hilang seri.

40. Kedua pengantin dilarng bercakap ketika bersanding kerana kurang
manis dipandang tetamu.

41. Jgn makan kepala ayam nanti mengantuk masa bersanding.

42. Dilarang membuang alis kerana perbuatan tersebut akan
menghilangkan seri wajah buat pengantin lelaki.

43. Jgn makan bersulam air kerana dikhuatiri menyebabkan perut menjadi buncit.

44. Elakkan keluar rumah tanpa tujuan kerana angan-angan yg tinggi
menjelang perkahwinan dikhuatiri bakal pengantin mengalami kemalangan jika berada diluar.

Orang-orang tua Melayu dahulu se lalu mengingatkan anak cucunya supaya tidak melanggar pantang larang. Melanggar pantang larang samalah dengan tidak mendengar nasihat..


::aku lukis ni khas tu kengkawan semua..::
xoxo..muaaaaah::

::JOM BERCUTI..WEEEEEE::

::29 MAC 2010-11.38pagi::
::Isnin::

::Hai all My Blogger frens..nak bg tahu ni..my frens ader 2 seats avaliable utk bercuti ker BANDUNG ...date 1/4 till 5/4...1/4 time 7am....5/5 time 8pm..no airport tax....price rm100..so sesiapa yang ader kelapangan sila mail sy tau..CEPAT!!!terhad..yang serius nak sy layan..huhu..


::korang akn naik ni::


::ni destinasi korang..weeeeeeee::

so sesiapa yang berminat sila2 lah yer..siape cpt die dpt k!!daaaaa..xoxo..muah::

::For All My Luvly Frens Special Entry::

::29 mac 2010-1:04 pagi::
::Isnin:

::Huhu..entry kali ni sangat istimewa ok..khas utk semua para sahabatku..huhu..entry ni pun aku perna buat kat entry sebelum nyer..tp aku x buat ngan detail nyer..sebelum tu aku ingin britahu..segala apa yang aku coret kan kat entry aku kali ni bukan lah paksaan..sekadar ingin bersama-sama dalam majlisku..ok2..aku permudahkan coretan aku kali ni..aku inginkan semua para sahabat ku nampak chantek on my wedding..last entry aku dah buat utk para keluarga ku..now khas utk para sahabatku..ini color tema yang akn mereka pakai on my day..but please..ni tiada paksaan..n aku pun x sponsor apa2 pun..hanya ingin kelihatan chantek sahaja..



::tema baju di hari pernikahan ku::
huhuh..aku memilih colr putih utk hari penikahan ku..semoga kwn2 ku nampak chantek bersama ku..sesuci hati yg ikhlas menerima kehadiran para sahabat ku..n please..entry ni untuk kaum adam juga..cuma x dpt nak upload baju melayu putih..huhu::



::tema baju di hari persandinganku::
Untuk hari persandingan ku..aku pilih baby pink utk kwn2 ku..ala lilac pink..soft sgt kan..match kita nanti..kalau yg hebat ngan design mix kan ngan lilac purple.huhuhu..chanteknyer kamu semua nanti..

Oklah entry aku kali ni xder paksan k...sesiapa yg ingin ikut tema..aku sgt menghargai..tapi yang rasa x perlu atau xmo..xder paksaan k..so guys..tunggu entry aku seterunya..xoxo..muaaaaaaah::

Sunday, March 28, 2010

::Final Choose..weeeeeeeeeeee::

::28 march 2010-1:32pg::
::Ahad::

::Huhu..aku jarang update weekend..tapi dsbabkan aku dah ttdo ptg td..so leh stay up..td dah fitting baju on my special day..huhu..segan nak citer..bkn apa..aku 'Wanita Biasa'...dah mcm tajuk lagu plak..dah x nak merepek..mgkn sblm ni aku dah pernah buat entry pasal theme wedding aku..ok mgkn dah terlambat utk buat semua ni sbb tinggal brapa bln jer..insyallah.tapi aku hanya nak share for very detail ok..ok color tema aku sgt simple..light purple+silver+white..pergh tiga skali color aku amik..huhu..ok2 aku tunjukkan theme color aku nak..aku amik kat cik lynda..sbb dia dah ader semuanya..huhu..sorry cik linda and thankz..:P..


::white+purple+silver(tp color purple tu light ok)::


::ha ini hasilnyer..huhuhu::

aku suka sangat color purple ni..huhu..sesuai utk semua warna kulit..ok now korang dah tahu kan theme color wedding aku..now aku bg tahu warna utk family2 ku..warna on my day..dengan sukacita nya aku ingin seluruh keluargaku memakai baju warna purple ok?..huhuhu..nak semua nampak chantek..


::ni color utk seluruh keluarga ku::


::yang ni pula untuk keluarga bakal mertua ku..huhu..insyallah::

mesti korang ingat aku demand kan..hahhaha..aku cuma nak semua org yg hadir wedding aku nam[ak chantek n ceria..and still peringatan..wedding aku bkn grand k..ok2..kali ni aku buat entry final choose bout my wedding theme..next entry aku akn bg tahu color utk sesuatu..tungguuuuuuuuuuuu..hahha..korang tunggu ker?hihi..xoxo muahhhhhxxx::

Saturday, March 27, 2010

::Uit Terasa Di Hargai..::

::27 mac 2010-8:39am::
::Sabtu::

::Uit..entry ni di buat kerana aku dapat AWARD lagi..hahhaah.ayat seakakn poyo..tp aku sangat menghargai nyer..award kali ni dapat dari cik elmo yg chomel .........sangaaaaaaaaat chomel... k ni blog yg aku terima..wink!!



huhuhu..terharu sangat2 k..btw thnkzzzzzz sesangat cik emo yg chomel...so kali ni aku bg award ni pada top 20 k..yg x dpt tu skali lagi aku bg tahu..bkn aku x nak bg tp kuota ader 20 jer..huhuh..ye ker?ntahla..huhuh ok terima k..

1)Cik Lynda
2)Cik Yani
3)Cik Nawal
4)Pn Anil
5)Pn Diah
6)Cik Belle
7)Cik Farhana
8)Cik Zaila
9)Cik Is
10)Cik Farahdiba
11)Pn Nurul
12)Pn Sue
13)Pn Wan Norsabiha
14)Cik Ejan
15)Cik Wawa
16)Pn Ana
17)Cik Suhaila
18)Cik Kina
19)Pn Phia
20)Cik huda

Ha dah setel..ok sesiapa yang terima award dari aku ni..ucapan terima kasih juga sbb slama ni still keep in touch k..luv u alllllllllll...muaaaaaaah..xoxo...

Tuesday, March 23, 2010

::Sesi Jawab Soalan::

::23 mac 2010-9.24pagi::
::Selasa::

♥Pagi ni seperti biasa baca blog kwn2..nak tunggu aku update mahu buat koleksi dulu..dah tu berhimpun korang baca citer2 basi dr aku..hahhaha..sory keje aku yg makin bertimbun dan kesibukkan utk majlis perkahwinan ku yg makin hampir..bak kata cik lynda..mau aku buat semua citer lps kawen..hahha..ala2 buat postmortem..sorry sesangat..hahhaa..dahlah asyik minta maaf plak..mcm hari raya..btw aku nak menjalankan tugas ni..menjawab soalan dr cik elmo yg chomel..haish ni kali kedua kena tag..so baeklah cik elmo yg chomel..cik nasya jawab erk..jujur?semestinya..hahhahahha..

1.Siapakah diri anda ri rumah?
::Seorang kakak yg manja n disayangi..boleh?hahhaha..::

2.Siapakah diri anda disamping rakan?
::Seorang sahabat yang ader kala susah dan senang..insyallah..amin..::

3.5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
:: i) Hanphone baru
ii) Rumah
iii) G Umrah(best dgr kwn2 nak g sana)
iv) Wedding yang meriah dengan sanak saudara(bkn wedding grand ok)
v) Millionaire(tiru cik elmo lah mana tahu kena badi)::

4.Siapakah nama pasangan anda?
::Syarafi::

5.Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
::- Memahami
- Romantik
- Bertanggungjwab
- Cool
- Menghormati::

6.Bila tarikh anda couple?
::7 march 2008(lagi brapa hari tarikh lahirku..:D)::

7.Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
::Bila nak mula memahami..bnyak benda yg berlaku::

8.Lagu tema cinta anda?
::Lagu Romance-ku ingin kamu::

9.Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
::Alhamdulillah semua nya ok..akn perbaiki bersama..::

10.Tag 10 rakan anda yang lain
-cik farah fazila
-cik lynda
- cik nawal
-cik farhana
-cik lala
-cik ejan
-cik farahdiba
-cik yanie
-cik belle
-cik zaila(erk btul x nama ni)

huh..dah jawab..yg dah kena tag ni sudi2lah menjawab soalan ni k..yang x kene tag sila jawab juga k..nak tag semua tp kuata ader 10 jer yg leh appear..huhu..btw cik elmo yg chomel..thnkz for a tag..luv u!!♥

Tuesday, March 16, 2010

::Rakyat Malaysia Yang Berjiwa Mulia::

::16 Mac 2010-5.30ptg::
::Selasa::

::Semalam penuh dengan sejarah..x tahu mula dr mana yg penting nasihat ku terutama kepada pemandu wanita..rajin2 lah belek kete kalian..semalam tanpa ku sangka kete kesayangan ku meragam..nasib babe kat stesyen minyak..kalau di tengah jalan ha mau menggila aku..ok2 x mo citer panjang pasal kete ku..aku hanya nak berkongsi pengalaman..semalam memanglah aku xkan keseorangan kan..haruslah mydear ader skali..so lepas belek2 kerosakkan kete ku..akhirnya..ha!!air battery dah kering..amek ko..hahha..nasib kat stesyen minyak..aku leh lah beli beli air battery mau nya kat tgh jalan terpaksa jd gadis litar..hahhaha..ok2 berbalik pada situasi semalam..siapa yang tahu ttg kete..kalau dah kehabisan air battery mcm mana pun..korang kena jump kete korang..sbb battery x kuat lg..x kan lah aku nak menunggu kat situ lamanya kot..so aku pun buat2 muka kesian sementara mydear cuba alternative lain utk megecas battery..hurmm..hampir setengah jam..hampa ok..Rakyat Malaysia..hanya mampu menengok..Hello!!aku ni muka mcm nak rompak ker..ras dah cukup kesian ni..hahhahah..geram aku..mula lah ni buat spekulasi sendiri..tp.....Allah tu maha mengasihani..x lama kemudian ada yang membantu..hurmm..terharu ok..aku n my dear nak ucapkan JUTAAAAAAN TERIMAAAAAAA KASIH kat abg ber dua ni..


::mydear ngah mempomen::


::Ha..abg2 gagah sudah dtg..::




::bertungkus-lumus ni::


::akhirnya dah siap..huhu(x dptlah nak tunjuk kete sebenar kan..lallala)::

so wahai sahabat2ku..yang dah ader kete tu..tgok kete korang k..jgn alpa..tahu nak pakai jer..peringatan..:P..untuk abg ber dua ni THANK YOU VERY MUCH.............ha nama mereka ialah PROPEL...nama penuh sila tgok website ni k..daaaaaaa::

♥MY D.A.Y♥

::16 mac 2010-4:20ptg::
::Selasa::

♥Dah 6 hari berlalu..tahun ni hari kelahiran ku di sambut dengan penuh sederhana..xder acara 'open table'..kerana aku ngan mydear sgt bz menguruskan segala acara untuk majlis perkahwinan kami..uwaa..sgt penat ok..Hari Lahir ku jatuh pada hari rabu 10 mac 2010..so kalau dah jatuh hari biasa mestilah kehidupan aku penuh ngan kerja2 yang menimbun..Dah 26 thn ok!!uwaaaaaa..dah tua..takper2 cool nasya..releks..aku hanya hajati segala apa yang aku rancang thn ni...insyallah berjalan lancar walaupun..+_______+...hahhaha..tapi yang buat ke terharu bila bondaku buatkan kek special..best woo..air tangan seorg ibu...aku mmg fav btul ngan kek coklat bondaku..terharu sgt2 wei..nak nangis pun ada..bondaku kata kek terakhir sblm aku menjadi isteri org..hahhaha..menggerunkan ayat tu..tp happy sgt..sedih pun ader..thn ni last year sambut as single person..uit sedih?!hahhaha..ayat berkecamuk..so utk tatapan korang ni lah kek yg bunda ku buat..lallalala........


::yeay..ni lah kek yg bondaku buat::


::muka x sabar nak mkn::


::possing sikit::


::harus ader gambar kami..hadiah dr mydear?rahsia..lalalla::


::my bff dida..dida bg bracelet..chantek..aku dah pakai..masa potong kek tu ader::

for all wishes i get on my day..thnkz so much n luv u all..muaaaaaaaah♥

Monday, March 15, 2010

♥Blogger Award♥

::15 mac 2010-6.00pm::
::Isnin::



♥Huhuhu.. firstime dapat awrd sejak aku sertai dunia blog..thnkz to cik lynda yang memberi award ni pada sy yg biasa2 ni..=____=..malu sudah..mula2 x perasan pun dapat award..hahhaha..terima kasih kepada sesiapa yg sudi jernguk blog ni..so ni senarai blog2 yg aku rasa chantek sgt..

♥http://hazlynda.blogspot.com/
♥http://sukehatila.blogspot.com/
♥http://littlephia7.blogspot.com/
♥http://itsmenurul.blogspot.com/
♥http://ashannweddinggallery.blogspot.com/
♥http://spreadmyhappiness.blogspot.com/
♥http://sabsabby.blogspot.com/
♥http://myfavcolourispink.blogspot.com/
♥http://diahlicious.blogspot.com/
♥http://anillutaze.blogspot.com/
♥http://honeysour00.blogspot.com/
♥http://cencorot213.blogspot.com/
♥http://thealiaa.blogspot.com/
♥http://renda-perancis.blogspot.com/

all guys yg aku x letak link kat sini..x bermakna korang nyer x best..best ok..cuma terhad nak letak..so guys thnkz luv my blog..thnkz to cik lynda again..xoxo..muaaaah♥

::wedding on march..::

::15 mac 2010-2:55ptg::
::Isnin::

::OK kerana kesibukkan yang melanda..sgt bz ok..aku sebenarnya dah x larat sgt2..tp tatapan kalian semua aku nak kongsi perkahwinan yg aku hadiri..chantek2 mereka ini..uwaa takutnyer nak kawen tp suka..hahahhaha

::Wedding Kamarul♥Wan Norehan(6 March 2010)::


::sdap kek ni..yummy..tp x dpt rasa..:P..::


::kami yang vouge::


::aku n mydear::


::ngan merah::


::wan jawa keseorangan..::


::mereka sgt happy::



::suka tgok mereka..wan sgt chantek::


::aku dan mereka..sorry mydear ngah bz berborak ngan wan jawa::

kami memang suka bergambar tp aku update sikit jer pic2 ni..kang korang menci plak tgok muka aku jer..:P..then esok nyer aku attend wedding cousin aku..juan..nama penuh x tahu..dapat kad tp x baca detail..ishk2...hahha..k tataplah gambar wedding diorg ni..tema juzz nice..

::Wedding Juan♥Pasangan(7 March 2010)....(ampun aku x ingat nama pasangan dia)::

::yang penting gambar kami dulu..;P::






::ha ni pengantin..chantekkan pelamin..ala2 bali style::





ok done..smua pic aku dah upload yg penting terlebih gambar aku..lallalal..sory guys..nanti aku update pic masa bufday aku yg sederhana k..lallalla..peace♥::

Monday, March 8, 2010

♥t.w.o years we together♥

::12 Mac 2010-10:15pagi::
::Selasa::

Myspace Icons

♥Hari yang indah..ahad lps hari yang indah tanpa aku sedari..7 march 2008 tarikh yang x kan ku lupakan..amboi terjiwang plak..hahahha...aku dan mydear menyambut ulang tahun kami berdua yang ke dua..alhamdullillah..kami dapat mengharungi segalanya..insyallah untuk hari2 mendatang juga..mesti korang tertanya kat mana kita org cebrate bkn?(tanya ker?)hahhah..thn kedua kami amat pelik bangat..bkn bermakna mydear x romantik ok..tp..sbb kesibukkan lain..perancangan perkahwinan yang amat sibuk..aku masih lagi tidak membuat entry perjalanan preparation on my wedding day..sorry guys akn ku update secepat mungkin..btw aku update lah aktiviti kami berdua di hari istimewa ok...hahhahah..gilo..maaflah erk..lately ni aku bzz..so korang tataplah..jgn jemu..:P


::ni jer tmpat kami sambut anniversary..lalala..romantik bkn::


::mydear bz buat keje::


::kami berdua..mydear sedang berfikir..nak mkn apa?..::


::hahha..sdap gak even xder kek..::

unik kan sambutan kami..yang penting kami happy..

SELAMAT ULANG TAHUN KE 2!!
NASYA NAIM ♥ SYARAFI SULAIMAN....♥

Thursday, March 4, 2010

::End oF February Final Version ::

::4 Mac 2010-3:38ptg::
::Khamis::

::Akhirnya final entry aku utk segala majlis di bulan february..aku tahu korang mesti jemu..maaf di pohon sbb kesuntukkan masa aku upload semua pic skali gus..takper..selepas ni akn ku cuba update pic2 ni sepantas yang boleh..huhu..last entry aku..aku g wedding junior aku masa sekolah merangkap kwn adik aku..chantek dia ni..klasik jer muka..k korang tgoklah erk..

::neny n fauzan(28 fevruary 2010)::


::cute kan diorg ni..::


::sporting diorg ni..::


::abaikan mata ku..aku ttp nak upload pic ni..::


::my sis ngan neny..chantekkan beliau::

k dah setel aku citer segala majlis di bulan february..so hope enjoy to read my blog..:D::

::End oF February Version III::

::4 Mac 2010-2:58ptg::
::Khamis::

::Hahahaha..aku bkn sengaja nak melambatkan kesemua entry2 ni..aku xder masa nak upload pic ok..so aku update mana yg sempat..ni kira yg tercicir lah..so kali ni wedding dilla..aku mula segan gak nak g wedding dilla ni..yer rr x rapat even dpt invitation kat facebook tp sbb merah roger n mmg aku nak buat references bak kata lynda..refer slagi boleh..huhu..so aku paparkan adegan kami di sana..ni pun aku cilok pic dr ejan..(huhu..ejan aku amik jer ni..jgn charge tau..:P..)

Dila n Pasangan (20 February 2010)


::ni pengantin dilla..sorry aku xder pic suami dilla::


::kami yg suka bergambar::


::jom balik..tp jap2 amik gamgbar..lallalal::

hahhaha gilo kan kami..pic ni sama masa aku jumpa ngan new blogger nawal..tp xkan nak upload dua kali kan so phm2 erk..

So next wedding aku g 27 february 2010..adik makcik aku..pergh aku suka body dia k..langsing..nak pakai apa pun chantek..:D..pelamin dia pun chantek..ni aku upload sikit erk..

::sara n wan (27 february 2010)::


::aku suka bunga ni::


::simple n nice pelamin::


::ni sara adik makcik aku::


::flower gurls yg kiut::

ok takkala aku upload entry ni..sara baru kehilangan ayahandanya terchinta lps zohor td..al_fatihah ku sedekah kan..alhamdulillah arwah ayahandanya sempat melihat hari bahagia beliau.....

ok so final entry akn ku update selepas ini..huhu::