MIAQIB KITCHEN

MIAQIB KITCHEN
OPEN ORDER : WHASSAP - 0192294252 / FREE DELIVERY KLANG AREA

Friday, January 29, 2010

::bff (B.E.S.T.F.R.I.E.N.D.S.....)....::

::29 januari 2010-11:08 pagi::
::Jumaat::

♥Yeah ari ni kuar ngdate ngan my bff..hahha..lama kot x jumpa diorg ni..melampaukan..yer rr..bkn jauh pun dkat2 jer kot..tp bz mengalahkan menteri pembangunan wanita..hhahhaha..so sempena preparation aku nak kawen ni..aku ajak kwn2 aku lepak..kongsi2 idea..rindu nyer sama kamu smua..so utk mengimbau memory..aku selitkan kenangan kami bersama..











pic atas ni semua masa zaman kami blajar..masih segar tul kenangan ni..happy sgt ok..
now bila masing2 dah bz..amat susah sangat utk berjumpa..




so ari ni masa kami bersama..nanti aku upload gambar2 kami berjumpa..hahhaha..macam x jumpas setahun..pada yg jemu ngan blog aku..sorry erk..now time to chill..♥

Tuesday, January 26, 2010

::my memory....luv it..::

::26 january 2010-1.29ptg::
::selasa::

♥Huhu..oleh kerana aku asyik sgt update citer2 kawen..aku selitkan sikit kenangan aku..leh erk..huhu..baru2 ni ramai kwn2 lama aku jumpa..terutama kwn2 sekolah rendah..happy sgt..facebook ni leh wat reunion lah..axtually semuanya bermula dgn seorg kwn lama aku ni..panggil 'ejan'..aku lupa sbnarnya muka dia..tp thnkz sgt2 kat dia sbb tag aku kat gambar2 masa sekolah rendah..aku semestinya xder dlm simpanan...hahha..ntah mana..tp seronok gak cuci mata tgok pic lama2..kechik jer aku masa tu..chomel ok..hahhaahha..

Nak cakap bnyak pun aku x tahu nak coret..bila tgok gambar2 ni..terlalu bnyak kenangan ok..so aku xnak buang masa nak berceloteh..aku sisipkan gambar2 ni k..huhu..


♥masa darjah satu..aku kat blakang skali..kata tinggi kan..hahhaha♥




♥darjah dua..jadi penolong darjah ok..hahha..nametag kat tgh tu..kiut x?♥


rasa nak jer suh member aku tu add gambar2 lama lg..kenangan tu..lallala..di ulangi yg penting aku kiut..hahhahaha..so utk entry wedding akn di update utk siri akn dtg k..smile♥

Tuesday, January 19, 2010

♥Perlu ker?Ok ker?Mau ker?♥

♥ 19 Jan 2010-12:14pm ♥
♥ Selasa ♥

♥ One day once of my bff ask me..nasya naper x suggest kwn2 kita pakai ikut tema on ur wedding day?then i'm thinking..its can look very nice kan?tp all my bff kalau i suggest color u all nak ker follow my theme wedding?lallalalal(segan nak tanya tp tanya gak)

-Ni status aku pagi td ok..axtually benda ni br jer lagi..mydear bff wahida yg suggest..tp bila pikir its look very nice kan..tp ader ker yg nak follow?kang kata aku ni ngada2..hahha..grand giller wedding nasya sampai nak kena ikut tema bagai..axtually aku x paksa..it depends kat korang..yerlah..kang korang x nak plak dtg wedding aku semata-mata nak kena ikut tema..aku sebenarnya segan ngan semua ni..tp bak kata org kan 'kawen hanya skali' so why not buat yang terbaik..btw aku nak lah remind kat semua sahabat handai ku..my wedding not grand k..cukuplah skadar simple n istimewa untuk di buat kenangan..aku bkn apa risau di buatnyer..kang korang baca entry aku..tgok flow preparation mcm grand bila dtg yang ado!..

Apa yang aku catatkan kat entry aku ni sekadar berkongsi dan meminta pendapat..aku pun kena memikirkan budget mydear ku..yerlah x nak lah sbb nak grand lps kawen merempat..mgkn aku agak fussy ngan preparation wedding aku..tp hanya utk yg terbaik bg semua yg hadir..selesa..so guys..anything bout final color akn ku beritahu kelak..thnkz for all my bff yg sudi sumbang tenaga n idea..amat aku hargai ok ♥

Thursday, January 14, 2010

:: Duit HantaraN ♥ ::

♥14 january 2010-10:50 pagi♥
♥Khamis♥


♥Duit hantaran..brapa duit hantaran ko babe?ishk sikitnyer...ishk mahalnyer..anak menteri ker?...pergh soalan2 mcm ni lah kdg buat aku takut nak bg tahu brapa duit hantaran aku..yerlah..kepada rakan2 leh sembunyi lg..kepada sedara mara?mcm mana plak?cth-knapa sikit sgt kak long?anak kita sekolah tinggi kot..bnyak nyer kak..jual anak ker?...haish..mana nak jaga ni..kang salah ckp kata kita demand..bila jujur kata kita ni lurus bendul..tp apa nak kisah zaman skrang smua nya dah berubah..sebolehnya mau tinggi..yg teruk bakal suami kita gak..haish..nak mengeluh x boleh..ntahlah..smlm aku dgr hots fm..pasal duit hantaran..ada yg ckp kalau rasa nak kawen cpt kumpul sama2..kalau rasa ok lg biarlah pihak laki jer yg kumpul..korang smua rasa mcm mana?aku?huhu..bkn aku nak buat bakal suami aku rasa teruk..bg aku biarlah dia sorang jer yg kumpul duit hantaran tu..aku pentingkan diri?bkn..bg aku biar dia rasa tanggungjawab yang harus di pikul sebelum bergelar suami..kadang2 itu semua mengajar sang suami menghargai sebuah perkahwinan..tp aku sebagai pasangan tidak lah lps tangan..aku masih ader perasaan bertolak ansur..aku tolong yg mana mampu..dari segi hantaran dan persiapan perkahwinan..kalau aku rasa perlukan pertolongan mydear..aku akn minta..tp kalau aku rasa aku boleh menggunakan semuanya dengan usaha aku n lebh senang kata 'duit aku' so why not rite?

Kadang2 kita nak yang terbaik untuk diri kita..alhamdulillah aku mempunyai sahabat2 yang banyak membantu..tidaklah aku ingin kan sebuah perkawinan yang hebat..cukuplah semuanya berpuas hati dan menghargai..

Kesimpulannya kalau anda rasa mampu..terpulang lah duit hataran tinggi..tp kalau rasa x mampu jangan berlagak ok..peringatan..kang jadi mcm citer bujang lapok..aku x tanggung..hahhaha...kalau korang tanya aku brapa..jawapannya..RAHSIA...weeeeeee..♥

Tuesday, January 5, 2010

::APA YG NAK MULA DULU NI?.....::

::5 Jan 2010-10:09 am::
::Selasa::

♥.¸¸·´¯`·.¸¸.♥Tak tahu nak mula dr apa tp yg pasti aku makin takut menempuh thn ni...takut?ker suka?hahhaha..dah x tahu nak rasa apa..lg 4 bln ok!!nasya wake up..plz..start everything...ok2 jgn panik..mula buka lembaran baru utk 2010!!yupz tu dah ku mulakan...huhu..ok2 next2..




::permulaan..segala buku ku keluarkan::
memanglah kan baru nak buka...huhu..jgn panik lg..dengan mengikut nasihat bondaku..aku beli cat bilik n baju melayu utk dua adik lelaki ku..perlu ker?harus ok..di hari bahagia..kita nak smua rasa bahagia..terutama family ku terchinta..





::warna baju melayu pilihan mereka::



::warna picture wall utk bilik ku::



::steady uncle ni bancuh cat..teknologi ok skrang::

so dengan waktu yg ada aku akn manfaatkan segala yg harus aku lakukan..mlm ni final touch up utk baju nikah ku..so nantikan k..♥.¸¸·´¯`·.¸¸.♥

♥ TRULY FROM DIARY ♥

DeAr DiArY nAsYraH nAiM

Like us on Facebook




Popular Posts